ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 16 | Szép győzelem egy csúnya meccsen

Közzétéve: 2021-12-21

Cimkék:  U 16 serdülő Vasas

Alig telt el 30 másodperc a mérkőzésből, amikor megszületett a mieink első találata, a gólt Bodnár Bence szerezte. A 3. percben a vendégektől Takács, majd röviddel később Tóth került a büntetőpadra. A dupla fórt nem tudtuk gólra váltani, sőt, Gergelynek bravúrral kellett védenie egy szóló nyomán.



A 2. játékrész elején ismét Tóth Barna került kiállításra, nagy erővel nyomtunk, aztán fordult a kocka, de egyik oldalon sem sikerült gólt elérni. A harmad félideje táján emberfölényes vendégtámadás bontakozott ki, végül Hiezl értékesítette a lehetőséget. Négy és fél perccel a harmad vége előtt, egészpályás kontrát vittek a mieink, végül Lusztig lövése kötött ki a Vasas kapujában.



A kezdés előtt úgy tűnt, hogy a vendégek roppant magabiztosak és ezt mutatta a mérkőzés körülbelül a feléig tartó időszak is. Később egyre inkább átvette az irányítást a hazai együttes és egyre-másra szerezték a gólokat. Néhány perccel a 3. harmad vége előtt Máthé Miklós két szép találatának örülhettünk; először egy felső sarkos, majd egy lapos lövése kötött ki a piros-kékek hálójában.



A mieink szakvezetője, Okos Csanád higgadtan elemezte a mérkőzést.

„Ezt a meccset az első perctől kezdve a rengeteg kiállítás jellemezte. Számos emberelőnyös játékban volt részünk, ezek között akadtak szép megoldások is, de nagyobb részben a kapkodás, az izgulás és a gyors kivitelezésre törekvés dominált. Emiatt nem tudtunk higgadtak maradni, a korongjaink pedig elvesztek. Az emberfölényes játékokban, legyen szó bármilyen csapatsportágról is, nem a különféle, táblára felrajzolt megoldások játsszák a főszerepet, jóval inkább a jégen lévő játékosok türelme, időzítése és ravaszsága. Az elkövetkezendő hónapokban mindenképp nagyobb hangsúlyt fogunk fektetni erre, hátha sikerül érettebb megoldásokat kialakítani. Ha összegezni kellene, az azonos létszám mellett folyó játékkal elégedett voltam, a hibákat is beleértve. Mind a három sorunk végig komoly szerepet vállalt, ám a meccs vége felé sajnos, eldurvult a helyzet. A 3. harmad előtti szünetben a kitűzött célunk az volt, hogy a srácok megértsék az önkontroll, a fegyelem fontosságát, miáltal a későbbi karrierjük, vagy akár a civil életük során is, előnyökre tehetnek szert. Óriási pozitívum, ha ezt az elvárást kamaszkorban sikerül elfogadtatni, mivel ebben az életszakaszban a ténylegesnél minden bonyolultabbnak látszik. Dicséret jár valamennyi játékosunknak, mivel nem veszítették el a fejüket, hanem igyekeztek a játékkal foglalkozni. Örülök, hogy győzelemmel zártuk le a 2021-s évet és nem sérült meg senki. Kellemes Karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk mindenkinek!”

A játékosok részéről Rózsa Ákos értékelte a találkozót.

„Jól sejtettük, hogy a Vasas lesz az egyik legkeményebb ellenfelünk a mi korosztályunkban, ezt a szombati találkozó is igazolta. Az 1. harmad fej-fej melletti küzdelemben egy - egyes döntetlennel zárult. A 2. játékrészt álmosan kezdtük és kimaradt több kettős emberfórunk is, ezzel két gólos hátrányba kerültünk. A kitartás, a csapatmunka és többek között a szerencse hozzájárult ahhoz, hogy a harmad végére sikerült megfordítani a találkozó állását. Az utolsó harmadban a lélektani fölény már nekünk kedvezett és sikerült tovább növelni az előnyünket. Az egész meccset az ellenfél részéről gyors, kemény, nem egyszer a sportszerűtlenség határát súroló játék jellemezte, de mindenki igyekezett a legjobbját nyújtani. Igazi csapatmunka volt ez, ahol mindenki dicséret érdemelt! Külön is gratulálok Máthé Miki öt góljához!”

Debreceni HK – Vasas SC 8-4 (1-1, 3-2, 4-1)
Gólszerzők:
Máthé M.(5), Bodnár, Lusztig és Czecze, illetve Hiezl (2), Bogáti és Mártonffy