ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

[ICEJL] Egy győzelem, egy vereség a horvátországi kiruccanás mérlege

Közzétéve: 2021-12-15

Cimkék:  U 18 ICEJL

Mivel a korábbi, debreceni dupla meccsen a horvátok 6 pontot gyűjtöttek össze, pont, pontok reményében indultunk neki az idegenbeli két összecsapásnak.

A mieink jól szálltak bele a küzdelembe, bár nagyon zavaró volt a gyenge világítás, sok problémánk volt a korongkezeléssel. A hazai csapat túlpörögte a mérkőzést, szinte valamennyi fizikai kontaktjuk szabálytalannak bizonyult. A játékvezetők nem tudtak rendet tartani a pályán, bár az első két harmad összes kiállítását (egy kivételével) az ellenfelünk kapta. A 8. percben Varga Máté távoli lövésével megszereztük a vezetést, majd a 21. percben Zovko szépített. 29.55-nél Fehér Ádám, a 45. percben Mihalik Gergő lőtt remek gólt, a 56. percben Svjetlicic ugyan szépített, de a hazaiak nem tudtak egyenlíteni, megérdemelten nyertek a mieink.

Az első találkozó történéseit Máthé Csaba vezetőedző elemezte.

„A pályán furcsa körülmények vártak ránk, nem gondoltam, hogy valami még visszaidézi a 90-es évek körülményeit. A világítás körülbelül 50%-a volt a debreceni fényviszonyoknak, úgy tűnt, hogy szürkületben játsszuk a meccset. Ezért sok volt az egyéni hiba, elsősorban a korongkezeléssel adódtak problémáink. Ennek ellenére mi szereztük meg a vezetést Varga Máté távoli lövésével. Majd az ellenfél kiegyenlített, de erre egy ritka szép találat következett Fehér Ádámtól, Aranyos Attila passzából. A harmadik gólunkat Mihalik Gergő szépségdíjas lövéséből szereztük meg, amire az ellenfélnek csak egy válasza volt. Végh Dani remek védéseinek is köszönhetően, győzelemmel kezdtük a zágrábi kiruccanást. Ez a meccs más volt, mint a debreceni; az ellenfél sokkal agresszívebben támadott, szinte minden ütközésük szabálytalan volt. A második harmad végén beszéltem a horvát edző kollégával, hogy próbálja meg a tiszta játékra figyelmeztetni a játékosait, mert a játékvezető sok esetben nem tudta kézben tartani a mérkőzést. A sérülések elkerülése érdekében át kellett beszélni a történteket, szerencsére ezután már a jégkorongról szólt a mérkőzés.”

A nagyszerűen védő Végh Dániel is ismertette a benyomásait.

„Remekül kezdtük a mérkőzést. Az első és a második harmadban az ellenfélnél jóval magabiztosabban hokiztunk. A harmadik harmadra egy kicsit visszaesett a játékunk, túlságosan magunkra húztuk a horvát csapatot. Összességében jobban játszottunk és örülök annak, hogy a három pontot meg tudtuk szerezni."

Team Croatia Select (TCS) - Debreceni HK 2-3 (0-1, 1-1, 1-1)
Gólszerzők:
Zovko és Svjetlicic, illetve Varga M., Fehér Á. és Mihalik
 Vasárnap délelőtt tovább folytatódott a horvát-magyar párharc Zágrábban.

A második találkozó elejét keményen megnyomta a horvát együttes, a mieink számára nehézséget jelentett harmadunkból való kijövetel is. A mieinknek a találkozó elején alig kínálkozott reális esély, mivel az horvátok 9-3-ra nyerték a kapura lövéseket. 07.14-nél emberfórba kerültek, majd 08.40-nél vezetéshez is jutottak, a találatot Kasparek szerezte. A 2. játékrészben kiegyenlítődött a találkozó, több jó lehetősége is volt a mieinknek, de ezek sajnos, kimaradtak. A 3. etapban fordult a kocka, a srácok sokat támadtak, azonban öt perccel a mérkőzés vége előtt egy emberfóros szituációban Zovko volt eredményes, a mieink pedig nem tudtak újítani.

Az első harmadban a mieink nem tudták átvenni a vendéglátók által diktált tempót, ráadásul a záró harmadban a mieinken úrrá lett a góliszony, ami meggátolta, hogy betaláljanak, pedig a meccs végén erre számos jó lehetőség is adódott.

Máthé Csaba vezetőedző így reagált az eseményekre.

„A vasárnapi meccs első harmadában gyakorlatilag alig tudtunk kijönni a harmadunkból. Az ellenfél gyors játéka érvényesült, csupán Csibi Dávid védései tudták a srácokat meccsben tartani, miközben az ellenfélnek egyszer sikerült betalálnia. A 2. harmadban kiegyenlítődött a játék, de gólt nem tudtunk szerezni. A 3. harmadban teljesen mi irányítottuk a meccset, de a rengeteg zicceren túl gólt nem tudtunk szerezni, viszont az ellenfél egy emberelőnyös helyzetben betalált másodjára is és erre nem volt válaszunk. Végül 2-0-ra elveszítettük a mérkőzést. Mindenképp hasznos volt ez a két meccs, mert az itthon megszokottak helyett teljesen más körülmények között kellett játszanunk. Talán a játékosaink ilyen pályán még nem is voltak; a létesítmény régebbi építésű, a jeget halvány fények világították meg, az öltözőkben egy fogast sem láthattunk a padokon. A hazaiak ilyen körülmények mellett is akarnak jégkorongozni és megtesznek mindent, hogy fejlődhessenek. Ez számunkra is komoly visszajelzés arról, hogy az itthoni körülmények nagyon jók: pályák, öltözők, konditerem, minden adott, hogy játszhassunk, edzhessünk és megbecsüljük mindazt, amink van.”

Játékosunk, Varga Máté is véleményt mondott a találkozóról.

„Elég gyengén kezdtük el a meccset, az ellenfél már az első harmadban megszerezte a vezetést. Sok ziccerünk volt, de ezeket sajnos, nem tudtuk gólra váltani. A mérkőzés közepétől egyre jobban játszottunk, de így sem sikerült betalálni.”

TCS – Debreceni HK  2-0 (1-0, 0-0, 1-0)
Gólszerzők:
Kasparek és Zovko