ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 16 | Megint csak egy harmadra futotta az erőnkből

Közzétéve: 2021-12-14

Cimkék:  U 16 serdülő

A tényleges erőviszonyokat figyelembe véve, végső soron tisztes helyt állást vártunk csapattól a jóval tapasztaltabb, erősebb ellenféllel szemben.

Révész Zsuzsa kezdett a debreceni kapuban, a srácok pedig jól álltak bele a találkozóba. Az 5. percben emberfórba kerültünk, a lehetőség azonban kimaradt, a hazaiak viszont 07.28-nál Karasaridis révén megszerezték a vezetést. Okosan hokiztak, szép támadásokat vezettek a mieink, de a góllövés továbbra sem ment, így hiába voltak egyenrangú felek a mezőnyben, a fehérváriak az utolsó percben szerzett találattal növelték az előnyüket.

A 2. játékrészben visszaesett a debreceniek játéka, bár a srácok keményen védekeztek és a 28. percig nem kaptak újabb gólt, a kínálkozó lehetőségeket nem tudták gólra váltani. A 29. percben néhány másodperces különbséggel háromszor is betaláltak a fehérváriak, majd röviddel később Karasaridis és Pallós is gólt szerzett. 34.49-nél Okos Csanád kapust cserélt, Gergely Hunor érdekezett a vendégek ketrece elé. A harmadban nyomasztó fölényben hokizott a hazai gárda, ezt a lőlap (5-1) is hűen tükrözte.

A 3. harmadban összekapta magát a vendégcsapat, két hátrányt is kivédekeztek az elején, a kapura lövési mutató is javult némileg, de a gólínség tovább tartott a mieinknél, miközben fehérvári oldalon Antonijevic kétszer is feliratkozott a góllövők közé.

A fehérvári együttes eddig négy alapszakasz mecset játszott és még nem teljesített hét gól alatt. Ez nyilván nem vigasz a mieink számára, de látni kell, hogy egy rendkívül erős, bajnokesélyes gárda ellen mérkőztünk vasárnap. A vereség okainak keresése során pedig nem feledkezhetünk meg arról, hogy utóbbi időben nem voltunk éppen a legjobb góllövő formánkban, gólok híján pedig nem lehet túl sokat várni.

Okos Csanád vezetőedző az alábbi értékelést adta a találkozóról.

„Nagyon jól indítottuk a mérkőzést. Mind a három zónában okosan tartottuk a korongot, szép megoldások jellemezték a támadó munkánkat, de a helyzetkihasználásunk nem segítette a céljaink elérését. A következő negyven percben egyre kevésbé mutatkoztak az első etapban látott minőségi megoldások, a színvonalas csapatmunka hiányában az egyéni megoldások kerültek előtérbe. Játékosaink ezúttal is egymás után dolgozták ki a veszélyes akciókat, ezeket azonban rendre nem követte gól. Erre a kirívó góltalanságra feltétlenül megoldást kell találni az évvégi pihenőidőben.”

A játékosok részéről Majoros Zsombor mondott vélemény.

„Természetesen tudtuk, hogy a Fehérvár nagyon erős csapat. Gátlások nélkül, igen jól álltunk bele a meccsbe, Jöttek és mentek a passzok, megvoltak a helyzeteink is, ám ezeket nem tudtuk kihasználni, bár az ellenfél sem került igazi fölénybe. A 2. játékrészben bosszulták meg magukat az előző etapban elkövetett hibák és nem nyújtottuk azt, amire képesek vagyunk. A 3. harmadban sikerült összekapni magunkat, de sajnos, a kapura nem voltunk veszélyesek. A találkozó ismét rámutatott, hogy egyrészt sokkal jobban kell védekezni, másrészt nem elegendő egy, vagy két harmadon keresztül jól hokizni, különösen igaz mindez az erősebb csapatok ellenében.”

Ifj. Ocskay Gábor NJA - Debreceni HK 9-0 (2-0, 5-0, 2-0)
Gólszerzők:
Karaisaridis (3), Pallós (2), Antonijevic (2), Erdősi és Sári