ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

Újabb junior játékos az egyetemisták soraiban!

Közzétéve: 2021-12-13

Cimkék:  Kókai Máté U 21 junior

Az is valahogyan sorsszerű, hogy aki bizalmat szavazott neki, az nem más, mint György József edző, aki Máthé Csabával együtt kölyök kora óta segíti, támogatja a fiatal játékos sportpályafutását.

Egy utánpótlás klub számára mindig örömöt és elismerést jelent, amikor neveltjei magasabb szintre lépnek. A gratuláció mellett az is érdekelt minket, hogy Mátét miként élte meg a „nagy ugrást”, ezért arra kértük, hogy vázolja fel a sportkarrierjét, a kezdetektől a felnőtt csapatban történt bemutatkozásáig!

"Tizenhárom évvel ezelőtt, 5 éves koromban kezdődött; óvodai keretben jártunk korcsolyázni, ahol Máthé Csaba felfigyelt rám és meghívott a jégkorong edzésekre. Eleinte elsősorban a mozgás és a játék motivált, csak később alakult ki bennem az elhatározás, hogy hivatásos játékos szeretnék lenni. A példaképek az akkori OB II-es csapat játékosai voltak, Máthé Csaba és György Józsi bácsi, valamint György Isti bácsi. Igyekeztem több időt fordítani az edzésekre és egyre inkább komoly életcélként tekintettem a hokira. Az U 14-ben arattam az első sikereket, társaimmal együtt bronzérmesek lettünk a magyar bajnokságban. Két évvel később, már az ifiben, feljátszóként ismét bronzérmesek lettünk, amire máig nagyon büszke vagyok. Innen érkezett az ötlet, hogy kipróbáljam magamat külföldön. Egy szezont töltöttem el Wolfsburg-ban, a Young Grizzlies csapatánál. A kinn töltött időben kezdett kialakulni a játékos személyiségem, máig hasznosítani tudom az ott tanultakat. Honvágyam volt, ezért hazatértem, itthon ismét bronzéremet szereztünk az ifikkel, de többször jégre léptem a junior csapattal is. Ezzel elérkeztünk a jelenlegi idényhez.

A felnőtt csapatban történt edzőváltás után (György) Józsi bá’-tól lehetőséget kaptam a felnőtt edzések látogatására. Nagyon izgatott lettem, amikor szólt, hogy öltözni fogok az FTC elleni találkozón, mivel nem tudtam, milyen érzés lesz felnőtt bajnokin, nagy közönség előtt játszani. A várakozás szerencsére nem „nyomott össze”, hanem felszította bennem a bizonyítási vágyat. A mérkőzés nagyon nehéz volt, sokat köszönhetek a csapattársaimnak, akik végig segítettek, bátorítottak. Sokkal magasabb tempójú meccset vívtunk annál, mint amire számítottam, nyilván nekem is jóval gyorsabban kellett játszani és gondolkodni. Összességében különleges élmény volt egy ilyen magasan képzett ellenfelekkel szemben hokizni. A rám bízott feladatokat igyekeztem a legjobb tudásom szerint elvégezni.

A találkozó után Józsi bá’ röviden beszélt velem és úgy vettem ki a szavaiból, hogy nem elégedetlen a munkámmal. Én viszont csalódott voltam a végeredmény miatt, hiszen másképp indult a találkozó, végső soron azonban még most is” fel vagyok dobva.” A bemutatkozó meccsem további helytállásra sarkall engem és remélem, hogy módom lesz még a bizonyításra!"

Kókai Máté
Születési hely és idő: Debrecen, 2003. 02. 20.
Posztja: védő
Testmagasság: 181 cm
Testsúly: 86 kg
Ütőfogás: jobbos