ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 21 | Mély gödörből álltunk fel

Közzétéve: 2021-12-10

Cimkék:  U 21



 
Várható volt, hogy a hírük megelőzi őket, még úgy is, ha figyelembe vesszük, hogy a mieink október 27-én, hosszabbításban már arattak egy győzelmet az akadémistákkal szemben. A körülmények most nem álltak a mi oldalunkon, Antek Tamás és Jakabfy Samu válogatottbeli elfoglaltság okán nem léphetett a jégre, míg Karmaev-nek hosszú kényszerszünet után ez volt első mérkőzése.

Erőszakos játékkal indították a mecset a vendégek. A 3. percben Csölle vitte be a korongot a mieink kapuja elé, az első lövést Végh Daninak még sikerült hárítani, az ismétlés azonban bement. Alig egy perccel utóbb Skakodub kipattanójából Fedorin volt eredményes, a mieink jócskán „belealudtak” a kezdésbe. Ezzel egy időben Rózsahegyi kapott fegyelmi büntetést, majd Szabó Pétert vitték ki a játékvezetők. A emberfórokat nem tudtuk kihasználni, igencsak nehezen tudtuk kijuttatni a harmadunkból a korongot. A 11. percben Ördögöt állították ki, vendégek pedig türelmesen adogattak, míg Skakodub-ra nem jutott védő, az orosz légiós szerezte meg a fehérváriak 3. találatát. A harmad második felében kezdett kiegyenlítődni a játék, de így is az ellenfél volt fölényben, a mieink az utolsó percben ismét emberfórba kerültek, de nem tudtak komolyabb helyzetet kialakítani.



A 26. perc végén Skakodub-ot küldték ki, majd a fehérvári kapus szabálytalansága is 2 percet ért. A dupla fórt gólra váltották a mieink; 27.02-nél Révész keresztpasszát a vasnál helyezkedő Dorogi vágta be. Nem sokkal később Szeferinkin kapott 2 percet, a vendégcsapat pedig ezúttal Farkasra játszotta ki a helyzetet, aki értékesítette a lehetőséget. A 33. percben Szabó Kornél és Skakodub mérte össze az erejét, a küzdő felek megúszták a bunyót 2-2 perccel. 38.25-nél Zilahi ült ki, ezt az előnyt is értékesítették az akadémisták, Szabó Csaba lövése Smirnov korcsolyájáról pattant a hazai hálóba... A középső periódus szorosabb volt az előzőnél, de kiváló emberelőnyös játékukkal (és némi szerencsével) a vendégek tovább növelték az előnyüket.



A 3. harmad debreceni góllal kezdődött, szép összjátékot követően Szabó Kornél átadását Smirnov verte be. Néhány másodperccel utóbb Kókait vitték ki a játékvezetők, a vendégek pedig büntettek; Skakodub a bedobókör széléről lőtte ki a hosszú sarkot. A 44. perctől Csölle bottal akasztásért ült ki, a jégen pedig kiállítások sora vette kezdetét. 50.02-nél Rózsahegyi és Dorogi veszett össze, a hazai védő halmazati büntetésként 2+2+2 percet gyűjtött össze, a vendégjátékos egy kétpercessel megúszta. Fél perccel később Szabó Kornél és Németh összecsapása végződött a büntetőpadon. Csillapodtak egy kicsit az indulatok, 54.13-nál Karmaev nagyszerű szólóval feljebb hozta a mieinket. 57.58-nál Parragit is kiküldték, a debreceni srácok pedig elérkezettnek látták egy újabb szépítésre, amit tíz másodperccel a duda előtt, jól eltalált lövéssel Mihalik Gergő realizált. A lefújás utánra is maradtak még lezáratlan kérdések, így kereken 100 perc kiállítással (45-55) zárult a mérkőzés.
 


Talán némileg megkönnyítette volna a mieink dolgát, ha nem kapunk három gólt tíz perc alatt és esetleg még néhány emberelőnyt is sikerül értékesíteni. Igy sajnos a bajnokaspiráns nyert, bár a jól sikerült 3. harmaddal a mieink azért jócskán megnehezítették a fehérváriak dolgát. A jégen ugyan kevesebb esélyünk volt a nyerésre, de egy percig sem adtuk fel a harcot, ennek köszönhető a szoros végeredmény. Győzelmükkel a fehérváriak előre léptek az első helyre, a Jegesmedvék a másodikak, míg a debreceni legénység a 3. helyet foglalja el. A jövő szerdán a srácok a Budapest Jégkorong Akadémia ellen meccselnek, míg a miskolciak a fehérvári csapattal találkoznak.

Máthé Csaba vezetőedző így látta a találkozót.
 
„Visszagondolva a mérkőzésre, sajnálhatjuk az első harmadot. Számítottunk arra, hogy az ellenfél erős kerettel érkezik hozzánk és ez be is igazolódott, közel a fél csapat már a Titánoknál játszik. Sajnos, az első harmadban három gólt kaptunk és nem tudtunk rá válaszolni, mint a végén kiderült, ez sokba került nekünk. A mérkőzés második harmadában már egyenlő ellenfelek voltunk, míg a harmadik harmad a miénk lett, ez az eredményben is meglátszott. A kapott gólokból négyet emberhátrányban kaptunk, egy ilyen felkészültségű csapat tud élni az előnyös lehetőségeivel. Viszont mi a négy gólunkból kettőt szintén emberelőnyből értünk el. Mutatja a csapat karakterét, hogy három-, négygólos hátrányban sem adtuk fel és ennek egy jó tempójú mérkőzés lett a vége. Természetesen voltak hiányzóink, akik a csapatot előre húzzák, de a mostani keretből az idősebb játékosok igazi leaderként léptek elő és az ifis játékosaink is maximálisan elvégezték a feladatukat. Erre lehet építeni a jövőt!”
 
Borbát Márk is értékelte a történteket.
 
„A meccs első harmadában nem tudtuk felvenni a tempót az ellenféllel szemben. Megleptek minket az agresszív letámadásukkal és nem tudtuk kezelni ezt a fejleményt. Az első harmad felétől kezdve felvettük a tempót és egyre több helyzetet tudtunk kialakítani. Úgy gondolom, hogy jó meccset játszottunk, ahol sokat lehetett fejlődni, mert a gyorsabb játékban gyorsabban is kell dönteni.”
 
Debreceni HK – Ifj. Ocskay Gábor NJA  4-6 (0-3, 1-2, 3-1)
Gólszerzők:
Dorogi, Smirnov, Karmaev és Mihalik, illetve Skakodub (2), Csölle, Fedorin, Farkas és Szabó Cs.