ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 21 | A jobb helyzetkihasználás döntött

Közzétéve: 2021-12-07

Cimkék:  U 21

A debreceni legényég ellenfele ezúttal a DVTK Jegesmedvék Akadémia csapata volt, akik a találkozó előtt éppen három ponttal álltak a srácok mögött. A mieink nem éppen rózsás kilátásokkal készülődtek, hiszen a keretünkből hiányzott a nemrég műtéten átesett Bartók és a gyógyulófélben lévő Karmaev is. A kapunkat Gönczi Bence védte, míg a miskolci csapat több játékosát a Jegesmedvék felnőtt csapatából is ismerhettük.

A debreceni srácok jól kezdték a találkozót, felvették a harcot a tapasztaltabb miskolci játékosokkal szemben. Az 5. percben szerzett vezetést a házigazdák együttese, ekkor Lövei volt eredményes. A harmad végéig kiegyenlített játék folyt elsősorban a mezőnyben. A 17. percben a miskolciaktól Illés is betalált, majd alig két perccel utóbb szépítettünk, a gólt Borbát átadásából Szabó Kornél szerezte. A harmad utolsó percében mindkét oldalról kiszórtak egy-egy játékost, az állás azonban nem módosult, a felek egy gólos hazai vezetéssel vonultak az öltözőbe.

A 2. játékrész elején, a 33. percben ismét Lövei szerzett gólt, kettőre növelve a Jegesmedvék találatainak számát; ettől eltekintve ezt a periódust enyhe miskolci mezőnyfölény jellemezte.

A 3. harmad elején Pecsét tovább növelte a Jegesmedvék góljainak számát, majd 47. percben Ujj Zalán egyéni akciója nyomán már 5-1 volt az állás. Az 50. percben emberfórba kerültünk, ezt a lehetőséget két perccel utóbb Diószegi váltotta gólra. A mérkőzés hátralévő részében sok feljegyzésre érdemes esemény nem történt.

A debreceni legénység keményen odatette magát ezen a mérkőzésen. A tapasztaltabb miskolci akadémisták végül otthon tartották a három pontot, ami egyértelműen a jobb helyzetkihasználás számlájára volt írható. Nagy kár, hogy nemigen volt szerencsénk, mert így pontszámban utolértek bennünket a Jegesmedvék, a fehérváriak pedig 3 ponttal elénk is kerültek a tabellán. Szerdán este éppen az Ifj. Ocskay Gábor NJA együttesét fogadjuk Debrecenben, újfent egy miénknél nagyobb játékerőt képviselő csapattal kell szembenéznünk.

Máthé Csaba vezetőedző röviden értékelte az összecsapást.

„Ez a találkozó egyike volt azon mérkőzéseknek, amelyek élvezhetők voltak. A fiúk jól álltak bele a meccsbe és ezt mindvégig látni lehetett rajtuk. Küzdöttünk becsülettel, de a mérkőzést az ellenfél felnőtt csapatában játszó játékosok a maguk javára tudták eldönteni. Elfogultság nélkül mondhatom, nyerhettünk volna egy papíron erősebb kerettel felálló ellenféllel szemben, de a helyzeteinket nem tudtuk kihasználni. Természetesen voltak hiányzó kulcsembereink, de őket csak a góllövésben nem tudtuk pótolni, a többi területen rendben voltak a dolgaink.”

DVTK Jegesmedvék Akadémia – Debreceni HK 5-2 (2-1, 1-0, 2-1)
Gólszerzők:
Lövei (2), Illés, Pecsét és Ujj, illetve Szabó K. és Diószegi