ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 16 | Keményen végigdolgoztuk a meccset

Közzétéve: 2021-12-07

Cimkék:  U 16 serdülő

A mieink ellenfele a Budapest Jégkorong Akadémia A csapata volt, az I. csoport három legerősebb alakulatának egyike, akik eddig pontot sem veszítettek az alapszakasz során.

Nem indult jól a küzdelem a debreceniek számára, már az első cserében gólt kaptunk, ezt Bisz Márk jegyezte. A srácok bátran és keményen indították a találkozót, több veszélyes támadást is vezettek. A következő gólra a 17. percig kellett várni, ekkor Lobenwein találatával növelték előnyüket az akadémisták. 17.55-nél emberfórba kerültünk, ezt Kovács Balázs váltotta gólra. A mieink jól kontráztak, keményen küzdöttek a mezőnyben, de végső soron a BJA játszott fölényben.

A 2. játékrész elején Kovács Soma került a büntetőpadra, de a hátrányt ügyesen védekezték ki mieink. A 28. percben súlyos rövidzárlat keletkezett a sorainkban, alig több, mint fél perc alatt három gólt szerzett az ellenfél; Kálmán, Horváth és Schmidt találtak be. Érthető, hogy ettől a fordulattól keményen megzavarodtak a srácok, hiába kaptunk egymás után három emberelőnyt, egyiket sem tudtuk gólra váltani. Az emberhátrányos védekezésünk viszont jobban működött, sikerrel bekkeltük ki Bodnár Bencének a harmad utolsó percében megítélt kiállítását.

A 3. harmadban egyre idegesebb lett a hangulat, mindkét öldalon egymást érték a kétperces kisbüntetések, összesen 20 percet töltöttek hátrányban a csapatok. A BJA kezdte a sort már az első percben, ezt kihasználni nem tudtuk, az ellenfél viszont Bisz Márk révén emberhátrányban is betalált. 46.24-nél Czecze Hunor góljával szépítettek a mieink, a gól kivételesen akkor esett, amikor az ellenfelek teljes létszámban voltak jelen a jégen. Sajnos nem sikerült még feljebb kapaszkodnunk, ellenben a fővárosi alakulat a 49. percben tovább növelte az előnyét, a gólt Kálmán lőtte. Az utolsó 12 percben egyik csapatnak sem sikerült betalálni, a büntetéspercek azonban sokasodtak, Lusztig például egymaga hat percet töltött a büntetőpadon.

A debreceni srácok mindent megpróbáltak, keményen küzdöttek mindegyik cserében, de összességében nem boldogultak a nagyobb játékerőt képviselő hazai csapattal szemben. Az emberelőnyös játékunk sajnos, gyengén működött. Nincs más hátra, meg kell szokni a hasonló kaliberű ellenfeleket, hiszen vasárnap az Ifj. Ocskay Gábor NJA együttese vár ránk idegenben.

A mérkőzés alakulását Okos Csanád vezetőedző elemezte.

„Annak ellenére, hogy már az első percben kaptunk egy szerencsétlen gólt, nagy lendülettel és bátran álltunk bele a mérkőzésbe. Jó kontratámadásokat indítottunk, a korongokat igyekeztünk megtartani és több veszélyes, emberfölényes akciót sikerült kialakítani, főként 2 az 1 ellen. Tudtuk, hogy a második harmadban a BJA magasabb fokozatra fog kapcsolni, mivel az első 20 percben megmutattuk, hogy nem adjuk könnyen magunkat. A második játékrész közepén volt egy rövidzárlat, amikor kaptunk három gyors gólt, amelyek kicsit meg is törték a lendületünket. A végső etapot főként a kiállítások sora jellemezte, az emberhátrányokat ügyesen védekeztük ki, viszont az előnyös játékunk nem igazán működött. Összességében örülök annak, hogy a játékosaink keményen dolgoztak, megizzadtak minden egyes cserében és ez kifejezetten hasznos a fejlődésük szempontjából!”

Lássuk, hogy vélekedtek a játékosok, akik közül ezúttal Kovács Balázst szólaltattuk meg.

„Nem befolyásolt minket az a tény, hogy akadémiai csapat ellen léptünk a jégre, gátlások nélkül, nagy lendülettel kezdtük a találkozót. Sajnos, egy elpasszolt korongból gyorsan vezetést szerzett az ellenfél, de ettől eltekintve egyenlő erők küzdöttek. A első szünet előtt szépítettünk és pozitív lelkiállapotban mentünk el szünetre. A középső harmadban viszont egy perc alatt három gólt kaptunk és ebből a gödörből már nem tudtunk kikászálódni. A 3. harmadban nagyon sok volt a kiálltás mindkét oldalon, de nem tudtuk kihasználni az emberfórokat. Legközelebb sokkal jobban kell majd gazdálkodni a létszámelőnyökkel.”

Budapest Jégkorong Akadémia A – Debreceni HK 7-2 (2-1, 3-0, 2-1)
Gólszerzők:
Bisz Márk (2), Kálmán (2), Lobenwein, Horváth és Schmidt, illetve Kovács B. és Czecze