ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 18 | Fordulatos meccsen harcoltuk ki a győzelmet

Közzétéve: 2021-12-06

Cimkék:  U 18

Csibi Dávid kezdett a debreceni kapuban, a másik oldalon egy kapus és 12 mezőnyjátékos lépett a jégre.

Az 1. harmadban jóval többet támadtak a mieink, de a vendégek voltak élesebbek. A hatodik percben Barna találatával megszerezték a vezetést, majd 10.48-nál Kuminka növelte az érdi alakulat előnyét. A srácok a harmad végére összekapták magukat és alig két perc leforgása alatt megfordították az állást. 18.11-nél Ördög remek cselsorozat végén talált be, majd 10 másodperccel utóbb Méhes csapott le egy szabad korongra és kiegyenlített. 19.23-nál Mihalik jó átadását az agilisan hokizó Ördög értékesítette, így egygólos vezetéssel vonultunk az öltözőbe.



A 2. játékrészben folytatódott a mieink jó periódusa, 22.44-nél Méhes húzogatott a ellenfél kapuja előtt, majd fellőtte a pakkot a vas alá. A 24. percben előbb kimaradt egy ajtó-ablak helyzet, majd Mihalik javított; elhúzta a korongot az érdi hálóőr előtt, majd estében kapura húzta, már három góllal mentünk. A következő percekben lazult a mieink figyelme, 30.00-nál Domán Pétert kiállították, a Farkasok pedig Keszthelyi révén szépítettek. A koncentráció továbbra sem volt az igazi, a 34. percben Palla Maximilián talált be, majd szűk egy perccel utóbb egyenlítettek a vendégek, a gólt Horváth szerezte. Hideg zuhany volt ez a javából, a debreceniek stábja le is kapta a jégről Csibi Dávidot, Végh Dániel jött be a helyére. A harmad lőlapja (14-8) jelezte a fölényünket, de alig négy perc alatt háromgólos előnyt vesztegettünk el és rendesen magunkra húztuk az ellenfelet.



A 3. harmad érthető módon a küzdős, birkózós hoki került előtérbe, egyik csapat sem akart újabb hátrányba kerülni. A 46. percben, egy korongszerzést követően Mihalik Gergő szép gólt ragasztott a rövid felsőbe, ismét a mieinknél volt az előny. A harmad felénél egy kavarodás után a farkasok hálójába került a pakk, a játékvezetők azonban nem értek akció-közelbe időben, így maradt az egygólos vezetésünk. 54.51-nél Bíró-Dobi Benedek került a büntetőpadra, a hátrányt azonban, ha nem is könnyedén, de sikerült kivédekezni.



A mérkőzés elején a mieink nehezen érték el az üzemi hőfokot, majd a második etap közepén elveszítették a fókuszt, így a vártnál nehezebben, de megérdemelten győztek, mivel többet tettek a győzelemért, mint az ellenfelük. A tanulság az, hogy a mérkőzéseken muszáj 60 percig folyamatosan és magas szinten koncentrálni, főként a védekezés terén.

A találkozó alakulását Prakab Szilárd másodedző értékelte.

„Nem úgy kezdtünk, ahogyan szerettünk volna. Igyekeztünk előnyt szerezni, de az első harmad közepén már az ellenfél vezetett kettővel, szerencsére sikerült megfordítani az állást még a harmad vége előtt. A 2. harmad elején tovább növeltük az előnyünket, ám eközben elhanyagoltuk a védekezést, ezt kihasználva a Farkasok kiegyenlítettek. Az utolsó játékrészre összekaptuk a védekezésünket, jobban megszerveztük a támadásainkat, átvettük a vezetést, amit sikerült a meccs végéig megőrizni. A jövőben jobban oda kell majd figyelni azokra a dolgokra, amelyeket ezen a találkozón elhibáztunk. Elsősorban arra, hogy támadó játékunk nem mehet a védekezés rovására.”

Mihalik Gergő így vélekedett a találkozóról.

„Az idén már sokadszor fordult elő, hogy nem álltunk bele megfelelően a mérkőzésbe és emiatt az első harmadban hátrányba kerültünk. Bár viszonylag hamar vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe, a teljesítményünk továbbra is hullámzó maradt. Bíztató, hogy így is megtudjuk nyerni a mérkőzéseket, de a jövőben kiegyensúlyozottabbá kell tenni a játékunkat, kevesebb gólon tartva az ellenfelet.”

Debreceni HK – Kárpáti Farkasok 6-5 (3-2, 2-3, 1-0)
Gólszerzők:
Ördög (2), Méhes (2) és Mihalik (2), illetve Barna, Kuminka, Keszthelyi, Palla M. és Horváth