ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 21 | Hullámvölgybe kerültünk

Közzétéve: 2021-12-03

Cimkék:  U 21

Azon a találkozón a debreceni juniorok szinte az egész mérkőzést végig támadták, ziccerek sorát hagyták kihasználatlanul, de a hátérinfók néhány nap múlva már csak néhány szakembert érdekelnek. A szerda esti, a Vasas elleni találkozót arra szántuk, hogy a srácok lerázzák magukról az aújpesti vereség árnyékát és bizonyítsák (elsősorban önmaguknak), hogy képesek gólokat szerezni. A megoldás nem ígérkezett könnyűnek az igen erős ellenféllel szemben. És bár Szabó Kornél hosszú kihagyás után újra játékra jelentkezett, nélkülöznünk kellett a Bartók Andrist és a kanadai táblázatot vezető Karmaev Dmitrii-t is.



A korongbedobás után Mihalik Andris egy egészséges lövéssel indított, majd azonnal előnybe is kerültünk, a vendégektől Varga szabálytalankodott. A srácok igyekeztek kihasználni a lehetőséget, de eléggé indiszponáltan adogattunk, a passzjátékba minduntalan hiba csúszott. A Vasas sem volt túl acélos, de ezzel együtt is átvették az irányítást. Egyre veszélyesebben támadtak, a 16. percben a védőinknek az üres kapuból kellett kiütni a pakkot. A harmad vége sem alakult jobban, 15.35-nél Szemerei lövése Antek lepkés kesztyűjéről bepattant, úgy tűnt, folytatódik a legutóbbi pech-széria. A lefújás pillanatában ugyan begyötörtük a korongot a vendégek kapujába, ám ez már időn túl történt. Az első periódusban az ellenfél hokizott jobban, többet lőttek kapura, míg mieink idegesen, szervezetlenül játszottak.



A 2. játékrész első percében Horácskó szabálytalansága nyomán ismét emberelőnybe kerültünk. Sajnos megint csak a vendégek bizonyultak bátrabbnak, 20.45-nél Gál kerülte meg a kapunkat, majd a rövid alsóba csúsztatta a pakkot. Az emberelőnyben bekapott gól után kapust cseréltünk, Gönczi Bence érkezett a jégre. 23.12-nél Méhest küldték le, ám azt a hátrányt ezúttal sikerült kivédekezni. 25.43-nál Szemerei az alapvonal mögül játszotta vissza a korongot, az őrizetlenül hagyott Kucsma betalált, egyre kellemetlenebb látványt nyújtott az eredményjelző… A 26. percben Domán ült ki tőlünk két percre, ez alkalommal azonban jól bekkeltünk. A 30. percben késleltetett kiállítás helyzetébe, majd hátrányba került a Vasas, a mieink felálltak a vendégek harmadában és mintegy varázsütésre elkezdtek agresszíven hokizni. Az eredmény sem maradt el, 30.16-nál előbb Dorogi köszönt be, majd 35.49-nél Zilahi kék vonalas, takarásból meglőtt korongja akadt be. A harmad felétől mintha kicserélték volna a mieinket, jól játszottak, ami a vendégcsapatot láthatólag készületlenül érte.



A 3. harmad kérdése az volt, melyik csapatnak van még egy sebességfokozata. Egy ideig úgy festett, hogy a mieinknek, de aztán kimaradt egy üres kapus lehetőség és a srácoknak ez nem tett jót. 47.52-nél Bayer lövése némi szerencsével bepattant, egyenlítés helyett újfent ellépett az ellenfél. Erősen visszaestek a mieink, előbb Horácskó, majd pár másodperccel később Bayer szerzett könnyű gólt közelről. Az 58. percben Weiler volt eredményes, igazából neki se kellett megdolgoznia érte.



Két kulcsemberének távolléte erősen megviselte a mieinket, bár a 2. harmad fele idejében remekül játszottak. Sajnos, ez kevésnek bizonyult, mert a játékidő további részeiben idegesen, kapkodva hokiztak és a balszerencse is tovább kísérte a csapatot. Nincs más hátra, mint hogy megpróbáljunk alkalmazkodni a helyzethez, már amennyire ez lehetséges. Bízunk abban, hogy a srácok - hatékony edző támogatás mellett - képesek lesznek kimászni a gödörből. Erre nagy szükség lenne, mivel a bajnokságban egymást követik majd a nehéznél is nehezebb mérkőzések, legközelebb vasárnap, a Jegesmedvékkel szemben.

Máthé Csaba vezetőedző így értékelte az összecsapást.

„Az akarattal nem volt baj, a koncentrálással annál inkább. Egy ilyen mérkőzésen nem szabad puha fejjel beleállni a mérkőzésbe, mert hamar kihasználja az ellenfél. Ez a tegnap sem volt másképp, nagyon könnyű négy gólt kaptunk, így nem csoda, hogy ekkora különbség volt az eredményjelzőn. A játékunk viszont sokkal közelebb volt az ellenféléhez, három gólos hátrányból egyre csökkentettük, majd ismét egy könnyű gól kaptunk. A csapat akaraterejével nem  volt probléma, most olyan szériában vagyunk, hogy nekünk nem pattan be a korong, az ellenfélnek igen. Biztos vagyok benne, hogy ez csak egy időszakos állapot és dolgozni fogunk rajta, hogy újra megtaláljuk a győzelem fele vezető utat.”

A játékosok közül ezúttal Dorogi Máté mondott véleményt.

„Úgy gondolom, hogy sokkal jobb mérkőzést játszottunk, mint az Újpest ellen., a számszerű eredmény nem tükrözi a játékunkat. A Vasas két szerencsés góllal megszerezte a vezetést, pár percre rá fegyelmezetlenség miatt kaptunk még egy találatot. Annak azonban nagyon örülök, hogy 0-3-nál tudtunk  gólt lőni es visszajöttünk a mérkőzésbe. Úgy mentünk ki a 3. harmadra, hogy megfordítjuk és megnyerjük találkozót. Sajnos, nagyon sok hibát vétettünk és az ilyesmit ezen a szinten megbosszulják. Nincs semmi veszve, megyünk tovább, koncentrálunk a következő mérkőzésre!”

Debreceni HK – Vasas SC 2-7 (0-1, 2-2, 0-4)
Gólszerzők:
Dorogi és Zilahi, illetve Bayer (2), Szemerei, Gál, Kucsma, Horácskó és Weiler