ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 21 | Még mindig vezetjük a tabellát

Közzétéve: 2021-12-01

Cimkék:  U 21

A listavezető debreceniek bizakodó hangulatban készülődtek találkozóra, nem is ok nélkül, hiszen a múlt hét szerdán 5-2-re legyőzték az újpestieket. Csapatunkból ezúttal hiányzott a sérült Bartók, valamint a kanadai táblázatot vezető Dmitrii Karmaev is.

A mieink keményen beleálltak a küzdelembe, az első percekben háromszor is ziccerben vihettük a pakkot az újpesti kapura, de a lehetőségek kimaradtak. Eközben az ellenfél nem tétlenkedett, a 4. percben Tamási révén vezetéshez jutottak, aki a hetedik perc elején ismételten betalált. 06.36-nál mi kerültünk emberfórba, de a helyzet kihasználatlan maradt. Tovább támadtak a mieink, a harmad utolsó 5 percében azonban két kiállítást ítéltek ellenünk, ami megtörte a srácok lendületét. Az első etap során legalább öt óriási helyzetünk maradt ki, ami nem volt túl jó előjel a meccs további idejére.

A 2. játékrész elején kibekkeltük Ördög 2 perces kisbüntetését, majd a 27. percben Smirnov emberfórban szépített. A 31. percben előbb Szabó Dávid, majd Smirnov is a büntetőpadra került és a dupla fórt Nádasy révén kihasználta az ellenfél. A 35. percben Nádasy ismételt, hirtelen ellépett tőlünk az ellenfél. A harmad utolsó percében megint emberelőnyben játszhattunk, majd 11 másodperc elteltével Smirnov gólja feljebb hozta a mieinket.

A srácok a fordítás szándékával indították a 3. harmadot.  Az újpestiek kivédekezték Nádasy két percét, amit sportszerűtlen magatartásért kapott, de a 44. percben újra kivittek tőlük egy játékost. Ezen a délutánon a balszerencse is üldözte a mieinket; 45.09-nél egy kapunk mögött elkezdett támadás során a pakk a hálónkban kötött ki, az ellenfél egyetlen játékosa sem ért hozzá a játékszerhez… Ez már túl sok volt a fiatal lelkeknek, a csapatunk elveszítette a motivációt és a hátralévő időben még kétszer betaláltak az újpestiek.

Nem vigasz, de nagyon valószínű, hogy a srácok ezzel túl vannak életük legpechesebb jégkorong mérkőzésén. A srácok 45 percig nem játszottak rosszul (bár az is igaz, hogy legalább öt tiszta ziccerünk maradt ki) persze a játék képe köszönőviszonyban sem volt a statisztikával. Szerencsére nincs idő a múlton keseregni, szerdán este a Vasas SC érkezik Debrecenbe, azon a találkozón meg kell védeni a listavezető pozíciókat és gólokkal bizonyítani, hogy ez a vereség csupán kisiklás volt!

A történteket Máthé Csaba vezetőedző elemezte.

„Jól kezdtük a mérkőzést, az első cserékben három ziccerünk volt, nem lőttük be, viszont az ellenfél két alkalommal túl járt Antek eszén. Ezután még két szólót vezettünk, de ezekből sem sikerült gólt elérni. A 2. harmadban lőttünk egy emberelőnyös gólt, majd egy kettős hátrány végén kaptuk a harmadik találatot, rá három percre egyenlő létszámban a negyedik gólt is beütötte az ellenfél. Válaszul az etap végén újabb emberelőnyös gólt szereztünk. Jó előjelekkel készültünk a 3. harmadra, mert előnybe kerültünk, de ekkor olyan ritka gólt kaptunk, amelynél az ellenfél nem is ért a koronghoz. Egy félreértés nyomán a kapu mögül akartunk indítani, de a játékszer sajnos, bepattant a kapuba… Ezután már nem tudtunk felállni, az ellenfél akarata érvényesült a pályán. Az eredmény nem tükrözi a játék képét. Röviden összefoglalva, az újpesti kapus jó napot fogott ki, mi nem tudtunk gólt, gólokat lőni, ezért jobban megnyíltunk hátul, aminek a sok kapott gól lett az ára. Van ilyen a jégkorongban, dolgozni kell tovább és tanulni a hibákból!”

Újpesti Jégkorong Akadémia – Debreceni HK 7-2
Gólszerzők:
Tamási (2), Nádasy (2), Molnár, Horváth T. és Szalmás, illetve Smirnov (2)