ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 16 | A 3. harmadig bírtuk a gyűrődést

Közzétéve: 2021-11-30

Cimkék:  U 16 serdülő UTE

A korongbedobás után úgy tűnt, hogy a srácok egy kicsit belealudtak a kezdésbe. Már a 2. percben gólt kaptunk egy védelmi hiba nyomán, ezt Szongoth szerezte.  A 6. percben az újpestiek közül Abonyit állították ki, de az emberfórt nem tudtuk kihasználni. 12.28-nál újabb helyzet adódott a kapunk előtt, nem takarítottunk megfelelően, Orgoványi pedig betalált. Fél perc múltán újra szerzett az ellenfél, a védők nem léptek ki időben, Orgoványi ismételt. 15.37-nél Czecze és Szűcs léptek ki, a visszapattanó korongot Szűcs Martin vágta be. A mezőnyben felvettük a vendégek által elénk dobott kesztyűt, de sajnos, sok hibával hokiztunk.



A 2. játékrészre kicsit bátrabban, elszántabban érkeztek ki a mieink. A 28. percben Balogh Áron kapott két percet, nem sokkal később Majoros is kiült. A hátrányokat sikerült kivédekezni, majd Abonyi újabb kiállítása nyomán emberfórba kerültünk. Az előnyben Balogh Áron tört ki nagy lendülettel, elhúzta a pakkot a kapus előtt, de már nem tudott a korongra ráfordulni. A 2. harmadban nem esett gól, a mieink a mezőnyben állták a sarat.



A 3. harmadra kapust cseréltek a mieink, Dorogi Vincze érkezett Gergely Hunor helyére. Az etap első góljára az 50. percig kellett várni, de sajnos ezt is a vendégek szerezték, Mester révén. Erre Lusztig még válaszolt, szépen indult meg a pakkal és betalált a hosszú felsőbe. 51.00-nál egy védelmi hiba után Nagy szólója akadt be, már öt gólnál jártak a vendégek. Hét és fél perccel a lefújás előtt Balogh Áront csúnyán leterítették, de a bírói síp néma maradt… Ezután kezdett ellaposodni a mérkőzés, az 54. és az 55. percben Ladnyik két gólt szerzett, Franyó pedig a kék vonalról talált be.



Nem kétséges, hogy a két csapat közül az újpestiek hokiztak jobban, de az azért feltűnő volt, hogy a mieink eléggé gyámoltalanul szálltak be (tisztelet a kivételeknek) ebbe a mérkőzésbe. Pedig voltak jó periódusaik, ezekre kellett volna építeni és akkor bátrabb, agresszívebb játékkal még jobban meg tudták volna nehezíteni az ellenfelük dolgát.

Okos Csanád
vezetőedző reálisan értékelte a találkozót.

„Az első harmadban a védekező munkánk tetszett. A hátvédjeink nagyon fegyelmezetten és bátran dolgoztak, viszont a csatárainktól sokkal határozottabb megmozdulásokat vártam volna, elől és hátul egyaránt. A 2. harmadban csökkent a kiegyensúlyozottságunk, elég sok hibát vétettünk, a megszerzett korongokat nem becsültük meg eléggé, hanem könnyedén odaajándékoztuk az ellenfélnek. Az utolsó játékrészre, az előre megbeszéltek szerint kapust cseréltünk, hogy mindenki megkaphassa a megfelelő fejlődési lehetőséget. A 3. harmadban nyújtott teljesítményünket nevezném a legjobbnak a 60 perces összecsapásból, korábbiaknál sokkal agresszívabb és jobb munkát végeztünk. Összességében, a legfontosabb, hogy mezőnyben sikerült felvenni a kesztyűt az Újpesti jégkorong Akadémia ellen és úgy gondolom, méltó ellenfélként jöttünk le a jégről!”

A játékosok közül Szűcs Martin formált véleményt.

„Szerintem jól álltunk bele a találkozóba, de sajnos, nagyon hamar gólt kaptunk és után a még kettőt.  Ettől eléggé elbizonytalanodtunk, de aztán sikerült gólt szerezni és ettől egy kicsit visszatért a bátorságunk. A 3. harmadra kissé elfáradtunk, de igyekeztünk keményen állni a sarat. Nap, mint nap azért dolgozunk az edzéseken, hogy rövidesen az élcsoportba tartozókkal is fel tudjuk venni a harcot.”

Debreceni HK - Újpesti Jégkorong Akadémia 2-8 (1-3, 0-0, 1-5)
Gólszerzők:
Szűcs és Lusztig, illetve Orgoványi (2), Ladnyik (2), Szongoth, Mester, Nagy és Franyó