ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

NU 25B | Három pontot hoztak haza a lányok

Közzétéve: 2021-11-30

Cimkék:  NU 25

Az 1. harmad elején elcserélték magukat a debreceni lányok, de az emberhátrányt ügyesen védekezték ki. 06.22-nél Márta Anna szép egyéni akciójából megszereztük a vezetést, sajnos, a 11.58-nál kezdődött emberfórunkat nem tudtuk gólra váltani A harmad második felében kiegyenlített játékot láthattak a nézők, további gólokra nem került sor.

A 2. játékrészben fölénybe kerültek a mieink, a 23. percben Lányi Anna találatát ünnepelhették a debreceniek. Több gól már nem esett, a vendégcsapat jól tartotta az eredményt.

A záró etapból még alig telt el az első perc, amikor Márta Anna újra beköszönt a kőszegi leányzók kapusának. A 48. percben Nagy Dorina passzából Varga Tímea talált be, ezzel már 4-0-ra vezetett a vendégcsapat. Röviddel később Keresztény góljával feljebb kapaszkodott a hazai gárda, de többre már nem futotta az erejükből.

A debreceni csapat végig magabiztosan tartotta kézben a találkozó irányítását és megszerezték az újabb három pontjukat. A mieink ezzel a győzelemmel már a hatodikak a B-csoport tabelláján. Bízunk abban, hogy ez a lendület kitart a vasárnapi bajnoki mérkőzés során is, amikor hazai környezetben fogadják a Lizards együttesét.

A mérkőzés alakulását Prakab Szilárd vezetőedző elemezte.

„Nehézkesen indult a játékunk, de ez egy idő után pozitív irányba változott; megvoltak a jó támadásaink és védekezéseink is. A kapura lövéseink száma és a korcsolyázó sebességünk megfelelő volt, az utóbbinak köszönhető, hogy végig közel tudtunk maradni az ellenfeleinkhez. Pozitív fejlemény, hogy a lányok egyre több, edzésen gyakorolt elemet visznek bele a játékukba. Összességében úgy gondolom, ismét sikerült egy jó mérkőzést játszanunk.”

A két gólt szerző Márta Anna értékelése a következő volt.

„A korán kelés és a hosszú utazás meglátszott a csapaton, de úgy vélem, ennek ellenére ügyesen helyt állt mindenki. A 2. harmadban domináltunk a kapura lövésekben, e téren kell még fejlődni, hogy az egész meccs alatt így alakuljon a helyzet. Úgy gondolom, hogy minden egyes mérkőzésen tanulunk valamit és  ez most sem történt másképp. Büszke vagyok a csapatra!”

Jégvirágok – Debreceni HK 1-4 (0-1, 0-1, 1-2)
Gólszerzők:
Keresztény, illetve Márta (2), Lányi és Varga