ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

NU 25B | Hétről hétre, napról napra fejlődik a leány csapat

Közzétéve: 2021-11-26

Cimkék:  NU 25

A mieink ebben a szezonban október 2-án, Dunaújvárosban léptek legutóbb pályára és vereségük (3-0) ellenére is szépen helyt álltak, összesen 36 kapura lövéssel büszkélkedhettek. A fejlődés azóta még látványosabb, most vasárnap a debreceni lányok öt gól különbséggel gyűrték le az FTC-Telekom együttesét.

Debreceni szempontból nem kezdődött jól a mérkőzés, hiszen a 7. percben a vendégcsapat Fissi révén megszerezte a vezetést. A gól nem szegte kedvét a lányoknak, többet támadtak és egyre inkább fölénybe is kerültek. Nem egészen hat perccel később Juhász-Berencsi Luca kiegyenlített, majd 13.42-nél Fodor Kincső találata már a vezetést jelentette. 17.04-nél megfogyatkozott az ellenfél létszáma, a létszámelőnyt Márta Anna váltotta gólra, ezzel alakult ki az 1. harmad végeredménye.



A 2. játékrész első percében Czeglédi Noémi került a büntetőpadra, de a mieink kivédekezték a Fradi emberelőnyét. 25.13-nál Madura Petra passzát Juhász-Berencsi Luca lőtte be, egyre jobban elhúzott a debreceni alakulat. A harmad második felében aztán Nagy Dorina és Varga Tímea is beköszönt a ferencvárosiaknak. A hazai csapat fölényesen nyerte a kapura lövéseket (17-7), megdolgoztak tehát a fölényes vezetésért.

A záró harmadban a magabiztos előny birtokában, a debreceni lányok nem erőltették túlságosan az újabb találatokat, a vendégek viszont nem tudtak az egy lőtt gólról elmozdulni, így a felek 6-1-es összesítéssel zárták le a találkozót.



A nagy arányú siker arról tanúskodik, hogy a debreceni lányok gyorsan tanulnak és képesek a látványos fejlődésre, ami a tavalyi eredményeik tükrében különösen szembeötlő. Gratulálunk a szép győzelmükhöz és bízunk abban, hogy a csoport éllovasit is meg tudják majd szorongatni a szezon további részében. A következő találkozójukat november 28-án, Ajkán vívják, a Jégvirágok együttesével szemben.



Prakab Szilárd vezetőedző elégedetten nyilatkozott a mérkőzés után.

„Jól kezdtük a mérkőzést, megpróbáltuk diktálni a tempót, bár az ellenfél szerezte meg a vezetést. Ez nem törte meg a játékunkat, sikerült hamar fordítani, így előnnyel zártuk az első harmadot. A 2. és a 3. játékrészben is folytattuk a megkezdett munkát, szép helyzeteket alakítottunk ki, a kapu előtt is veszélyesek tudtunk lenni, így tovább növeltük az előnyünket. Gratulálok a lányoknak, kicsiknek és nagyoknak egyaránt! Mindenki rendesen beleállt a mérkőzésbe, jó volt a csapatmunka és keményen dolgoztunk azért, hogy ezt az eredményt elérjük”.

A két gólt szerző Juhász-Berencsi Luca így kommentálta a találkozót.

„Sajnos, ez még csak a második meccsünk volt ebben a szezonban, de szerintem szépen helyt álltunk. Van hova fejlődnünk, de jó úton járunk. Az új és az előkészítős játékosaink egyaránt kezdenek beilleszkedni és kezdünk összeszokni. Összességében mindenkire büszke vagyok!”

Debreceni HK – FTC-Telekom 6-1 (3-1, 3-0, 0-0)
Gólszerzők:
Juhász-Berencsi (2), Fodor, Márta, Nagy D. és Varga, illetve Fissi