ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 16 | Az utolsó percekre is jutott izgalom

Közzétéve: 2021-11-23

Cimkék:  U 16

A kvalifikáció időszakaszában nem találkozott egymással a két együttes; a Jegesmedvék a kiemelt csoportba kerültek, míg a mieink frissen jutottak fel a legjobbak közé az A2-es csoportból. Az persze így sem volt kérdéses, hogy igencsak kemény mérkőzés vár a srácokra.

Az 1. harmadban változatos, kevéssé koncentrált játék folyt a jégen. A mieink nem fogtak szorosan embert, így a miskolciaknak viszonylag könnyebben építgették a támadásaikat. A 12. percben Szűcs Martint állították ki, azonban jól rombolt a debreceni védelem. A 17. percben aztán megszereztük a vezetést, Balogh Áron passzát Lusztig Krisztián értékesítette. A mezőnyben kiegyenlített játék folyt a jégen, erre utalt a lőlap is, amelyik 13-11-et mutatott az etap végén.

A 2. játékrész elején Nónay góljával kiegyenlítettek a vendégek. Ezután két miskolci, közöttük egy debreceni kiállítás borzolta a kedélyeket, de gólt egyik csapat sem tudott szerezni. 26.19-nél Nónay már másodjára talált be, szerencsére 38.20-nál Lusztig is újra betalált, igy a csapatok döntetlen állással fordultak a 3. harmadra.

A 3. harmad 44. percében Rózsa Ákosra fújtak rá két percet, a hátrányt azonban sikerült kivédekezni, 51. 09-nél Máthé Miklós talált be a miskolciak kapujába, megint nálunk volt a vezetés. 57.45-nél a vendégcsapat, majd 59.13-nál Okos Csanád kért időt, a hazai időkéréssel egy időben a miskolci kapuvédő is elhagyta a ketrecét. Pontosan 30 másodperccel utóbb Balogh Áron talált be az elárvult vendégkapuba, ezt követően számottevő esemény nem történt.

A mieink két könnyebben feledhető periódus után a 3. harmadban megtalálták a játékukat és végül üres kapus találattal bebiztosították a győzelmüket. A srácok végig mezőnyfölényben hokiztak, sok jó lehetőséget teremtettek, de eléggé nehezen ment a góllövés. A legfontosabb célt így is elértük; itthon tartottuk a 3 pontot!

A meccs lefújása után Okos Csanád vezetőedző értékelte a történteket.

„Izgalmas mérkőzéssé alakult a DVTK elleni találkozónk. A játék képe szempontjából mindhárom harmadunk másmilyenre sikeredett. Az első periódusban még ébredeztünk, nem voltunk megfelelően koncentráltak (főként a védekező zónánkban), emiatt elég könnyedén teret engedtünk a miskolciak számára. A második harmadot sem kezdtük igazán jól, hamar jött az egyenlítő tálálat. Emiatt játékunk frusztráltabbá vált, de ennek is köszönhettük, hogy jobban kezdtünk dolgozni, és egyre több veszélyes helyzetet alakítottunk ki. Az utolsó játékrészben voltunk a legfegyelmezettebbek hátul, kevés teret engedtünk az ellenfélnek, egyszerűen kezdtünk játszani és a párharcokat is sikerült megnyerni! Mezőnyfölényben játszottunk, rengeteg szép akciót vezettünk, de az ellenfél kapusa remekül hárította a lövéseinket.”

A játékosok közül Vona Balázs szólt hozzá a mérkőzéshez.

„Már nagyon vártuk a miskolciak elleni meccset, mivel a Jegesmedvék régi nagy riválisaink. Az öltözőben jó volt a hangulat, ezt próbáltuk a pályára vinni. Nem kezdtünk igazán nagy formában, de egy szép gólnak köszönhetően előnnyel fejeztük be a harmadot. A 2. játékrészben két gólt kaptunk, ami visszavetett minket, mégis sikerült egy nagy lendületet venni és kiegyenlíteni. A 3. harmadban előbb vezetéshez jutottunk, majd az utolsó percben egy üres kapus góllal sikerült lezárni a mérkőzést. Úgy vélem, hogy erős csapat ellen játszottunk, föléjük tudtunk nőni, aminek nagyon örültünk.”

Debreceni HK - DVTK Jegesmedvék Akadémia 4-2 (1-0, 1-2, 2-0)
Gólszerzők:
Lusztig (2), Máthé és Balogh Á., illetve Nónay (2)