ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

ICEJL | Itthon tartottuk a három pontot

Közzétéve: 2021-11-22

Cimkék:  U 18 ICEJL

A vendégcsapat az aktuális forduló előtt 16 ponttal a megosztott első helyen állt a ICEJL Selejtező csoportjában, míg a mieink a 6. pozíciót foglalták el 8 megszerzett ponttal. Az akadémisták kevéssé igazolták az előkelő helyezésüket, bár elképzelhető, hogy erősebb kerettel is képesek kiállni.



A mérkőzés első támadása az osztrákoké volt, majd a mieink hoztak létre veszélyes helyzetet. A következő percekben eléggé egyoldalú mezőnyjáték folyt a jégen; a mieink kezdeményeztek, az ellenfél ritkán jutott szóhoz. 08.49-nél Burlac-Gogioiu-t állították ki bottal lökésért, az emberelőnyt azonban nem tudtuk gólra váltani. 10.43-nál Grasser került a büntetőpadra, de megint nem sikerült betalálni.12.50-nél végre megtört a jég, Mihalik Gergő lőtte keresztül az osztrák kapu előtt tömörülő védőkön a pakkot. A 15. minutumban Gönczi Gergő került a kiállítás sorsára és az előnyüket kihasználták a vendégek; az első lövés még kipattant Végh Daniról, Burlac-Gogioiu ismétlése azonban beakadt. A kapura lövésben 14-11-re elvittük a harmadot, a gólokon kívül többnyire mezőnyjáték folyt a jégen, kevés eseménnyel.



A 2. játékrésben a játék képe az előzményeknek megfelelően alakult. A vendégcsapat – nyilván tudatosan – lassította a játékot, tördelte a hokit. A harmad közepe táján Mihaliknak és Ördögnek voltak ügyes megmozdulásai, de sok támadásunk elhalt a folyamatosan csapkodó osztrák ütőkön. Az etap második felében először Polakovics, majd Wimmer ült ki, az utóbbi emberelőnyt kihasználták a mieink, Fehér Ádám pöccintette a korongot a gólvonal mögé. Látványosan kezdett elfáradni az osztrák csapat. 37.19-nél Grassert vitték ki a játékvezetők, az újabb előnyünket Ördög értékesítette, a 39. percben betalált a lábak között.



A 3. etap előtt reménykedtünk, hogy valamivel izgalmasabb lesz a találkozó, de csalódnunk kellett, a vendégek játékfelfogása meggátolta, hogy élvezetes játék alakuljon ki. Hat és fél perccel a 3. periódus vége előtt, az osztrák szakvezető időt kért és lehozta a jégről a kapusát is. Hogy mi volt a célja, nem tudni, de a játék képe semmit nem változott, legfeljebb annyiban, hogy játékosai elkezdtek keménykedni az utolsó percekben.

A mai ellenfélben közepes képességű és közepes tempóban játszó együttest ismerhettünk meg, akik végig tördelték a hokit, nagyon nehéz volt ellenük játszani. A mieink nem vállaltak fölösleges kockázatot, de belőtték, amit kellett, ennek folyománya a három pont, amivel gazdagabbak lettünk.



A meccs lefolyását Prakab Szilárd másodedző elemezte.

„A mai mérkőzésen fontos szerepe volt a jó védekezésnek. A vezetést sikerült megszereznünk, majd egy emberelőnyből az ellenfél kiegyenlített. A 2. harmadban a négy emberfórunkból kettőt sikerült gólra váltani, ezzel előnyre tettünk szert. Próbáltuk a hibalehetőségeket a minimálisra csökkenteni, így sikerült az eredményt a meccs végéig megtartani. A támadásaink többnyire rendben voltak, igyekeztünk minél többet az ellenfél harmadában tartózkodni, és a nyomást gyakorolni a kapujukra. Ezen a meccsen megvolt az a plusz a csapatban, ami az előző mérkőzéseken hiányzott. Bízunk benne, hogy ez a győzelem motivációt ad a srácoknak a további találkozókra.”

Fehér Zalán az alábbiak szerint értékelt.

„Ez egy tempós, fordulatos mezőnyjátékot hozó mérkőzés volt, amiből végül győztesként kerültünk ki. A meccset megelőzően megbeszéltük, hogy a védekezésre oda kell figyelnünk, melyet sikerült is teljesíteni, minimálisra csökkentve ezzel az ellenfél góljainak számát. Jól jött a győzelem, mert egy hosszabb nyeretlenségi szériát szakított meg. Remélem, ez ad egy kis lendületet a csapatnak!”

Debreceni HK – EA Oberösterreich 3-1 (1-1, 2-0, 0-0)
Gólszerzők:
Mihalik, Fehér Á. és Ördög, illetve Burlac-Gogioiu