ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 21 | Nagy küzdelemben, 1-3-ról fordítva vertük a miskolciakat

Közzétéve: 2021-11-18

Cimkék:  U 21

Első mérkőzésükön a kevésbé összeszokott debreceniek vereséget szenvedtek a Budapest Jégkorong Akadémia együttesétől, azóta viszont csak a győzelmeik száma gyarapodott. A srácok nyilván ezt a trendet akarták folytatni, ami nem ígérkezett egyszerű feladatnak, egyrészt a miskolciak játékereje okán, másrészt azért is, mert a Debrecen-Miskolc összecsapások mindig komoly presztizs-értékkel bírnak.

Jó iramú, oda-vissza hullámzó hokival indult a mérkőzés. Mindkét csapat keményen küzdött a mezőnyben, de csak ritkán jutottak el komoly gólhelyzetig. A harmad közepe táján a vendégek kezdték túlzásba vinni a keménykedést; 09.57-nél Károly, majd Farkas ült ki a büntetőpadra. A dupla fórban felálltak és ügyesen adogattak a mieink, a támadásokból azonban hiányzott a kellő átütő erő. A 13. percben 2 az 1-re kontráztak a Jegesmedvék, a vezető góljukat végül Farkas szerezte. A 14. percben Karmaev kerülte meg a Jegesmedvék kapuját, ám a csatártársai nem voltak jó helyzetben. 15.09-nél Glotov indításával Karmaev lódult meg és elegáns mozdulattal kiegyenlített. 17.26-nál újra a miskolciak szereztek vezetést, egy kontra végén az üresen hagyott Mattyasovszky talált be. 13 másodperccel utóbb Smirnov kapott két percet, a vendégek emberelőnyét, nehezen bár, de sikerült kivédekezni. Az 1. harmadban egyenlő erők küzdelme folyt a jégen, a kapura lövések terén is döntetlenre (12-12) álltunk, a kicsivel élesebben hokizó miskolciak egygólos vezetésre tettek szert.



A 2. játékrész első percében Karmaev veszélyeztetett, lövése azonban a kapuvasat találta el. Többet támadtak a debreceniek, de nem tudtak áttörni a Jegesmedvék védőfalát. A 30. percben Karmaev és Farkas zördültek össze, a kakaskodás mindkét részről a büntetőpadon ért véget. A 4 a 4 elleni játékban a védőink későn zártak vissza, a fedezetlenül hagyott Illés góljával már két góllal mentek a vendégek. Tíz másodperccel később Kókai kapott két percet gáncsolásért, majd Karmaev-re is ráfújtak egy kiállítást. Hirtelen nagyon meleg lett a pite, a három gólos előnyért támadtak a miskolciak. A srácok elszánt védekezéssel kibekkelték az ellenfél kettős, illetve szimpla előnyét is, majd Ellerbrock szólóját csak üggyel-bajjal tudta hárítani a vendégek védelme. Az utolsó percben azonban az első sorunk akcióját már nem tudták visszaverni; Smirnov indítását Glotov tette Karmaev elé, aki habozás nélkül a miskolci hálóba vágta a pakkot. A harmad végét megnyomták a mieink, sikerült is visszajönni szorosra, de a döntés a 3. etapra maradt.



Nagy lendülettel kezdtük a 3. periódust, egyre többet szabálytalankodtak az ellenfél játékosai. A 43. percben előbb Sánta, majd Csiki is kiült, a mieink viszont feljöttek egálra, ügyes korongjáratás után Dorogi átadásából Jakabfy szerezte az egyenlítő találatot. Egy előnyünk még megmaradt, ezt villámgyors góllal Szabó Dávid használta ki, 13 másodperc alatt fordítottuk meg a találkozót! A 47. percben Farkas ült ki játékkésleltetés okán, majd a vendégjátékosok részéről folyamatosan provokált Ördög. A levegőben lógott a Jegesmedvék veresége, akik egyre nehezebben bírták megfékezni az indulataikat; az utolsó 10 percben előbb Trozsák, nem sokkal később Károly is a büntetőpadra került. 53.01-nél a hazai stáb időt kért, 58.14-nél, Karmaev kiállítása után a vendégeké is. Az eredmény azonban nem változott, a 12-6-os kapura lövési mutatóval lehozott 3. harmadunkkal, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.



A végig nagy izgalmakat hozó, fordulatos mérkőzésen a mieink képesek voltak átlépni a saját árnyékukat, a bizonytalanabb kezdés után felőrölték a Jegesmedvék ellenállását és előbb fordítottak, majd kemény csatában meg is nyerték a találkozót. Ezzel a győzelemmel két helyet léptek előre a junior tabellán és jelenleg az első helyről várják a folytatást.

A presztizs-rangadó eseményeit Máthé Csaba vezetőedző elemezte.

„Nehezen lendültünk bele a mérkőzésbe. Az elején nem találtuk a ritmust, elég sok kisebb egyéni hiba csúszott be a játékunkba, így a befejezéseknél sem tudtunk hatékonyak lenni, miközben az ellenfél pontosabban játszott, mint mi. Fokozatosan korrigáltuk a hibákat és a játékunk is pontosabb lett, amivel sikerült az ellenfél fölé kerekedni és megnyerni a mérkőzést. A csapat erősségét mutatja, hogy kétgólos hátrányból is sikerült felállni, erre mindenképp lehet alapozni a jövőben, de egy játékosnak nyilván minden helyzettel találkoznia kell és tanulni kell belőle. Értékes 3 pontot szereztünk, de két nap múlva újra nehéz mérkőzés vár ránk, nincs sok időnk a regenerálódásra.”

A győztes gólunkat Szabó Dávid lőtte, lássuk, ő hogyan értékelte a találkozót.

„Úgy éreztem, most nyújtottuk a leggyengébb játékunkat az alapszakasz során. Mindenki keményen dolgozott, miközben sok egyéni hibát vétettünk, az ellenfelünk pedig kihasználta ezeket. A 3. játékrészre úgy mentünk ki, hogy mindent megteszünk a győzelem érdekében. Szerencsére meg tudtuk fordítani az eredményt, megszereztük a három pontot, így előre léptünk a tabella elejére!”

Debreceni HK – DVTK Jegesmedvék Akadémia 4-3 (1-2, 1-1, 2-0)
Gólszerzők:
Karmaev (2), Jakabfy és Szabó D., illetve Farkas, Mattyasovszky és Illés