ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

ICEJL | Megint csak egy pontot szereztünk a ráadásban

Közzétéve: 2021-11-15

Cimkék:  U 18 ICEJL

A horvátok egy válogatott együttessel képviseltetik magukat az osztrák ligában, eddig önmagukhoz mérten kiválóan szerepeltek, mivel hat mérkőzés után 11 szerzett ponttal állnak a táblázaton.

Úgy tűnik, a meccs elején a srácok nem vették eléggé komolyan a nálunk alacsonyabban jegyzett ellenfelet. A bedobásból a horvátok hozták el a pakkot, a mieink elfelejtettek védekezni, így Kasparek találatával az ellenfél jutott előnyhöz. A gyorsan bekapott gól zavarba hozta a mieinket, akik percekig nem találták a játékukat. Ahogy telt az idő, úgy kapott egyre inkább lábra a debreceni együttes, kezdtük átvenni a játék irányítását, de változatlanul kevéssé voltunk veszélyesek a horvát kapura. Ebben a helyzetben különösen rosszkor jött, hogy a 14. percben Tchaliov-ot 2 percre leküldték magas bot használata miatt, a hátrányban azonban jól bekkeltek a srácok. Alighogy kiegészültünk, elcseréltük magunkat; újabb hátrányos percek következtek. A horvátok a fórjaik során sokat veszélyeztettek, Végh Dani szerencsére nagyszerű formában védett. Az első periódusban 5-14 volt a kaput eltaláló lövések száma, ami sokat elárul a támadó játékunkról.



A 2. játékrészt bátrabb, keményebb hokival indították a debreceniek. 24.32-nél remekbe szabott találattal egyenlítettünk; Aranyos tört előre a jobb oldalon, majd elhúzta a pakkot a kapus előtt és az üres kapuba lőtte. Aranyosnak néhány perccel később kis híján sikerült ugyanazt az akciót eladni, de a horvát hálóőr ezúttal résen volt. 29.18-nál Máthé átadásával Lusztig ugrott meg, már csak a kapussal állt szemben, amikor buktatták, a játékvezető habozás nélkül gólt ítélt. A horvátok feljebb kapcsoltak, de ez nem hozott eredményt, a mieink hatékonyabban játszottak. A 34. percben nem tudtunk korongot szerezni a védekező harmadunkból, Végh Dani hárított, de a kipattanóból Zavrski egyenlített. Nem sikerült tartalék energiákat mozgósítani, maradt a döntetlen állás. A fordítás után egy ideig úgy nézett ki, hogy állandósítani tudjuk a fölényünket, de végül az előnyünket nem bírtuk megvédeni.



A 3. harmad jobbára mezőnyjátékot hozott, mindkét kapu előtt adódtak kisebb-nagyobb helyzetek, de az eredmény nem változott. A harmad feléhez közeledve a vendégek voltak agilisabbak, gyors egymásután lőttek két vasat, Végh Dani is nagyokat fogott. Az 52. percben Ördögöt küldték a büntetőpadra palánkra lökésért, a mieink azonban jól romboltak és a harmad végére kijöttünk a szorításból.



Mivel a rendes játékidő döntetlennel zárult, 5 perces hosszabbítás következett 3 a 3 ellen. A ráadás előtt arra lehetett számítani, hogy az egyénileg képzettebb debreceniek a maguk javára fordítják az állást. Sajnos nem ez történt, bár az ellenfélnek a hosszabbításban momentuma sem volt. 2.41 másodperccel a hosszabbítás vége előtt Máthé Csaba időt kért, de az a fránya gól csak nem akart megszületni. Ebben nagy szerepe volt Kurtagic kapusnak, akinek éppen a meccs végére javult fel a formája. A rávezetések sem hoztak döntést sokáig. Ördög beverte a mieink első büntetőjét, a többi azonban kimaradt, így végül a vendégek vitték el a bónusz pontot, a döntő gólt Alic szerezte.

A mérkőzésen a szokottnál valamivel tompábbak, bátortalanabbak voltak a mieink. A győzelemre is volt reális esély, de ehhez harcosabb felfogásban kellett volna hokizni. Azonban úgy tűnt, hogy a legjobbjait nélkülöző debreceniektől ezúttal csapatszinten nem futotta többre. A kapuban Végh Dániel pazar teljesítménnyel rukkolt elő, 40 lövést fogott meg és 95,2 % -os hatékonysággal hárított.



Debreceni részről Máthé Csaba vezetőedző értékelte a mérkőzést.

„Annak ellenére, hogy az 1. harmadban egyáltalán nem találtuk a ritmust és az első percben kapott gól sem segített, hogy ritmust tudjunk váltani, a második és harmadik periódusban egy teljesen más mentalításban játszó csapatot láttam a jégen. A 60 perc alatt mindkét csapat eldönthette volna a meccset, a hosszabbításban is jobban játszottunk, csak a helyzetkihasználás terén nem sikerült pontosabbnak lenni. A büntetőlövésekkel az ellenfélnek sikerült elvinni a plusz pontot, de csalódott nem vagyok, viszont meg kell találnunk azokat a pontokat, amelyekkel a szoros mérkőzéseken a magunk javára tudjuk billenteni a mérleg nyelvét. A serdülőből felnevezett négy játékossal nagyon elégedett vagyok, egyáltalán nem látszott rajtuk a megilletődöttség, annak ellenére, hogy hárman az első U 18-as meccsüket játszották, egy pedig a másodikat, sőt sikerült egy gólt is szerezniük. Számukra ez jó lehetőség volt, hogy kipróbálják magukat egy gyorsabb, erősebb ellenféllel szemben.”

A játékosok közül ezúttal Aranyos Attila szólt hozzá a találkozóhoz.

„Sajnos, az első harmadot nagyon gyengén kezdtük, nem vettük fel a ritmust és ez meg is mutatkozott egy gyors gólban az ellenfél részéről. A következő kétharmadban rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de a jó befejezés ezen a meccsen is hiányzott, ami a meccs végkimenetelén is meglátszott.”

Debreceni HK – Team Croatia Select 2-3 bü (0-1, 2-1, 0-0, 0-0, 0-1)
Gólszerzők:
Aranyos és Lusztig, illetve Kasparek, Zavrski és Alic