ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

ICEJL | Az egy lőtt gól ezúttal sem volt elég

Közzétéve: 2021-11-15

Cimkék:  U 18 ICEJL

Az első meccset egy sikeres rávezetéssel nyerték a horvátok, másnap a mieink abban bízhattak, hogy sikerül a javukra fordítani a derbi tapasztalatait.

Az 1. harmad elején úgy tűnt, hogy ez mérkőzés egészen más lesz, a mieink agresszív letámadásokkal operáltak és igyekeztek gyorsan hokizni. A debreceni fölényt jól jellemzi, hogy az első négy percben tulajdonképpen nem volt kapura lövési kísérlete a vendégeknek. Vezettek ugyan egy veszélyes kontratámadást, de a lövésük szerencsére mellé szállt. A 9. percben Jandric került a büntetőpadra, majd öt perccel utóbb mi kerültünk hátrányba, túl sok játékosunk tartózkodott a jégen. Egyik kiállítást sem követte gól, sajnos, ezúttal gyakran idegesen, pontatlanul hokiztunk, gól nélküli döntetlen állással végződött az első etap.



A horvát együttes a 2. játékrésztől kezdődően visszatért az első meccsen alkalmazott kemény testjátékához. A 26. percben túlzásba is vitték; Zavrski-t kiállították, de kevesebb, mint két perccel utóbb Urbán Ákos is kiült. Bosszantó fejlemény volt, hogy a horvátok Simunkovic révén megszerezték a vezetést, szinte helyzet nélkül. Ezekben a percekben jobban hokiztak a vendégek, a mieink viszont eléggé gépiesen szövögették a támadásaikat. 35.19-nél egy kis finesz gyors eredményt hozott; Méhes hagyta hátra a korongot Ördögnek, aki takarásból nagy gólt ragasztott az ellenfél kapujába. Bár a vendégeknek az utolsó percben volt egy veszélyes lefordulásuk, két harmadot követően is döntetlenre álltak a csapatok.



Az utolsó harmad is nagy küzdelmet hozott. A debreceni legénység lépett fel támadólag, de a horvát ellenakciók is veszélyesek voltak. A negyedik percben megszállták a kapunk előterét, Gergely Hunor egymás után többször is nagyot fogott. A 49. percben egy jobb oldalon vezetett támadás végén Ceak éles lövéssel újra vezetéshez juttatta az ellenfelet. A mieink nagy erőkkel küzdöttek az egyenlítésért, de a horvátok eredményesen romboltak, a hazai gárda nem tudott betalálni.



A mieink megérezték a válogatottban szereplő csapattársaik hiányát. A srácok sokat támadtak, időnként be is szorították az ellenfelet, de a horvátok agresszív fizikai hokija nem ízlett a mieinknek, a befejezésekkel pedig továbbra is hadilábon álltunk.

Máthé Csaba, az ifik szakvezetője reálisan értékelte a visszavágót.

„Újra szoros meccsen maradtunk alul. Az ellenfélnek sikerült két alkalommal betalálnia, ami önmagában nem is akkora probléma a jégkorongban, de csak egyszer tudtunk válaszolni, ami annál inkább megoldandó feladat. Mert egy góllal csak úgy lehet nyerni, ha hibátlanul védekezünk. A pozitívum az, hogy a válogatottban szereplő játékosok nélkül is közel voltunk az ellenfélhez. A befejezéseknél hiányoztak a góllövő embereink, viszont így pontos visszajelzést kaptunk arról, hogy hol tartunk a többi csapathoz képest. Hiányérzetem csak a góllövés terén van, de a megoldás az, hogy dolgozunk rajta és nem nyalogatjuk a sebeinket, mert az idény hamar eltelik és aki jól teljesít az U 18-as korosztályban, hamar egy felnőtt csapatban találhatja magát.”

A második mérkőzésről a játékosaink közül Bíró-Dobi Benedek mondott véleményt.

„Sokkal jobban kezdtünk, mint a tegnapi meccsen, viszont a helyzeteinket sajnálatos módon ma sem tudtuk kihasználni. Jobban oda kell majd figyelni a védekezésre és a támadásaink kapucentrikusabb befejezésére.”

Debreceni HK – Team Croatia Select 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)
Gólszerzők:
Ördög, illetve Simunkovic és Ceak