ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 18 | A kezdeti nehézségek után magabiztosan nyertünk

Közzétéve: 2021-11-08

Cimkék:  U 18

A találkozó közepes iramban kezdődött el. Azonnal észrevehető volt, hogy a mieink képzettebbek, mint ellenfeleik, azonban puhán, figyelmetlenül és sok hibával hokiztak. Már a 2. percben vezetéshez is jutottak a farkasok, Kuminka maradt teljesen egyedül a kapunk előtt. A harmad során egyre inkább felszínre jött a debreceniek nagyobb játékereje, sokat támadtunk, de a gólszerzés nem sikerült.



A 2. játékrész elején a mieink kivédekezték Zilahi 2 perces kisbüntetését. 27.26-nál láthattunk az első igazán szép centerezést, Méhes jó passzát Ördög lőtte be. Alig több, mint egy perccel később Tchaliov-ot játszottuk tisztára, aki aztán nem hibázott. Beleerősített az ellenfél is, Végh Daninak bőven akadt dolga, de kiválóan teljesített. A harmad felétől kezdve a farkasok percekig alig tudtak kijönni a védekező zónájukból, a srácok azonban gyakran elsiették a befejezéseket. A 37. percben újra emberfórba kerültünk, Urbán a kék vonalról küldött egy nagy lövést kapura, a farkasok hálóőre egy kicsit mellé nyúlt, növeltük az előnyünket.



A 3. harmad elején Méhes vágta be a pakkot egy kapu előtti tolongás után, a gólpasszt Ördög jegyezte. Pár másodperccel később szerepcsere történt; Méhestől érkezett az átadás, amelyet Ördög értékesített. A harmad második felére érezhetően elfáradt a vendégcsapat, kontrázgattak, de gyakran már nem érkeztek időben. A 45. perctől három kiállítást is kaptak, Tchaliov közben kihagyott egy szólót, de ekkorra már mieink sem erőltették túlságosan a támadásokat.

A mieink a gyengébb kezdés után összekapták magukat, egyre jobban belemelegedtek a játékba és a középső harmad felétől elkezdtek jönni a találatok is. A jó szereplésben nagy része volt kapusunknak, Végh Dánielnek, aki 96,43 %-os hatékonysággal védett. Összességében a közepesnél jobb hokival megérdemelten nyerünk, így itthon tartottuk a három pontot.



A meccs legfontosabb momentumait Prakab Szilárd edző foglalta össze.

„Nem úgy kezdtük ezt mérkőzést, ahogyan szerettük volna. Az első harmadban lassú fordulaton pörögtünk, támadtunk, de nagyon puhák voltunk és gyakran bent ragadtunk az ellenfél harmadában. Így kaptuk a gólt is, az ellenfél csatára teljesen egyedül maradt a kapunk előtt. A szünetben sikerült rendet tenni a fejekben és a 2., illetve 3. harmadban már sokkal jobban teljesítettünk. Agresszívebbek voltunk, mint a vendégcsapat, hatékonyan támadtunk le és igyekeztünk megnyerni az egy az egy elleni párharcokat, melyekből aztán korongokat szereztünk és sikerült gólokat is lőni. Nem ez volt a legjobb meccsünk, de végül is öt gólt szereztünk, a hibákon pedig dolgozni fogunk!”

A játékosok részéről Zilahi Zsombor értékelte a találkozót.

„Nagyon fontos győzelmet szereztünk ezen a találkozón. Az ellenfél az első perctől az utolsóig keményen küzdött, egyáltalán nem volt könnyű dolgunk. Szerencsére Végh Dani nagyon jól védett. Örülök annak, hogy sikerült öt gólt szerezni és az emberelőnyös játékunk is rendben volt!”

Debreceni HK – Kárpáti Farkasok 5-1 (0-1, 3-0, 2-0)
Gólszerzők:
Ördög (2), Tchaliov, Urbán és Méhes, illetve Kuminka