ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 21 | Hosszabbításban vertük a Budapest Jégkorong Akadémia csapatát

Közzétéve: 2021-11-03

Cimkék:  U 21 junior BJA

Az ellenfelük a jó erőkből álló Budapest Jégkorong Akadémia együttese volt, akik az első két fordulót két nehéz ellenféllel szemben, vereséggel abszolválták. A mieink meccskeretében helyet kapott Sándor Bence és Borbát Márk is, Anteket pedig második kapusnak nevezte be a debreceniek stábja.

Az 1. harmadot lendületesen kezdték a debreceni srácok. A 3. percben Bartist küldték légi útra a budapesti védők, Harmati állt ki két percre. Az előnyt jól játszottuk meg, 03.59-nél Karmaev keresztpassza a kapu előtt fedezetlenül találta Glotov-ot, aki értékesítette a helyzetet. 10.26-nál elcserélték magukat a vendégek, az előnyt azonban nem tudtuk gólra váltani. A 15. percben Kókait állították ki, a hátrányt sikerült kivédekezni, majd az utolsó percben Kovács Roland is két percet kapott, ami java részt áthúzódott a következő periódusba. A mieink jó iramban, tetszetősen hokiztak, de ez néha könnyelműsködésbe csapott át.



A 2. játékrész elején, még emberhátrányban Karmaev szólózott, előbb a korong, majd a debreceni támadó is a BJA hálójában kötött ki. Agresszívebben kezdett hokizni az ellenfél, a 25. percben Varga Kaden ült ki, majd Szabó ököllel megütötte az egyik hazai támadót, 5+20 perccel a tarsolyában mehetett zuhanyozni. A hosszú emberelőnyünk tudatában figyelmetlen játszadozásba fogtak a mieink, ennek meg is lett a következménye; 26.23-nál Keresztes szépített. Kevesebb, mint egy perccel később Mihalik vágta be Jakabfy passzát, majd a következő percben Sándor Bencét szórták ki. A harmad felénél Varga egyéni akcióval szorosra hozta fel a vendégeket, 31.44-nél pedig Strenk emberhátrányos szituációban az egyenlítő találatot is megszerezte. 33.09-nél Keresztes meglőtte az akadémisták negyedik gólját, ezzel vezetett is az ellenfél. 34.09-nél Kovács Rolandot 2+2 percre ítélték magas bot használata miatt. György József kapust cserélt, Anteket hozta be a gyakran bizonytalankodó Gönczi Bence helyére, de a mezőnyjátékosok is vették az üzenetet és újra elkezdtek csapatként játszani.



Bár a szünetben György József biztosan ráncba szedte a mieinket, a harmad elején kétszer is eladtuk a korongot a saját harmadunkban, nagy ziccereket hagyott ki az ellenfél. A mieink is erősen hajtottak, ők is veszni hagytak egy nagy helyzetet. A 49. percben Varga Kaden szólóját fogta meg Antek, majd Karmaev-et ültették ki. Az akadémisták nem tudták kihasználni a lehetőséget, Glotov annál inkább, betört a BJA kapuja elé és 52.22-nél kiegyenlített. Mindkét kapu előtt tumultózus jelenetek játszódtak le, majd Ellerbrock-ot ültették a büntetőpadra. A hátrányban jól védekeztünk, ezután 57.00-nál Bartók ugrott ki, a kapus előtt elhúzta és beverte a pakkot! 58.16-nál Antek kapott 2 percet bottal akasztásért, a csapatra pedig óriási nyomás nehezedett. 58.47-nél György József időt kért, hogy összeszedje fáradt játékosait.



Következett a hosszabbítás, mely 3-3 személyes játékos létszámmal 61,1 másodpercig tartott. Ekkor Karmaev végigszáguldott a pályán, a kapus előtt tett egy cselező mozdulatot, majd a korongot a BJA hálójába vágta.

György József vezetőedző részletesen értékelte a változatos és izgalmas mérkőzést

„Az 1. harmadtól nagyon jól kezdtünk és úgy érzem, hogy egy árnyalatnyival jobbak voltunk, legalább is sikerült többet kapura lőni. A második emberelőnyös sorunk már az első előnyünkből, a 4 perc végén megszerezte a vezetést, Glotov révén. Volt még egy előnyünk ebben a játékrészben, ahol megint csak helyzetig jutottunk, majd kivédekeztünk egy hátrányt, illetve a harmad végén megint hátrányba kerültünk, ami áthúzódott a második játékrészre. A 2. játékrészt hátrányban kezdtük, azonban Karmaev egy szép korongszerzés után egyedül mehetett a kapura és remekül tette el a pakkot a rövid alsóba. Ezután előnybe kerültünk, sőt, a Mihalikot ért csúnya fejre támadás miatt véglegest kapott az ellenfél játékosa. Egy darabig 5-3 ellen támadhattunk, de itt már nem voltunk elég élesek, nem mértük fel a mérkőzés fordulópontját, több rossz megoldás után az ellenfél korongot szerzett a védekező zónánkban és a lepkés felsőbe lőtték a pakkot. Erre még nagyon gyorsan válaszoltunk, Mihalik volt eredményes előnyből. Ezután olyan 4 perc következett, amit szinte le sem tudtunk követni, hibák sorozatát követtük el; amit most rendre büntetett a vendégcsapat, először egy buta betámadásból a támadó kéken 2-1 ellen jöhettek és belőtték a helyzetet. Ezután előnybe kerültünk, de egy korongkihozatalnál a vendégjátékos teljesen egyedül maradt Gönczivel szemben és megint a lepkés oldalra emelték be a korongot. Nagy nehezen sikerült elérni, hogy 5 az 5 elleni játék is legyen, hogy egy kicsit rendezzük a sorainkat, de megkaptuk a mérkőzés legkönnyebb gólját, egy távoli lövésbe Gönczi csak belekapni tudott. Nagyon gyorsan kapust cseréltünk, mert a 3-1-es vezetésünk pillanatok alatt 3-4-re módosult. A 3. játékrészre átvariáltuk a sorokat, sikerült rendet rakni a fejekben, egyre másra dolgoztuk ki a helyzeteket, de ezek rendre kimaradtak. Majd megint kivédekeztünk egy hátrányt, de szerencsénkre Glotov szép egyéni akcióval 3 védő közé verekedte be magát és kilőtte a lepkés alsót. Majd megint hátrányba kerültünk, de ebből ismét jól jöttünk ki; Bartók ugrott ki, és most nem hibázott, szépen húzta el a pakkot a kapus mellett. A mérkőzés utolsó két percében megint hátrányba kerültünk, időt kért a vendégcsapat és 6-4 ellen sikerült is nekik kiegyenlíteni. Majd én is kikértem az időnket és próbáltam megnyugtatni a fiukat. A hosszabbításban ugyanaz volt a forgatókönyv, mint szerdán, Bartók kihagyta a ziccert, Karmaev a következő lehetőségből megszerezte a győztes találatot. Gönczi 33 percet védett, 14 lövésből négy gólt kapott, Antek 27 percet védett 17 lövésből egy gól a mérlege, nagyon jól állt bele a játékba, sok fontos védéssel tartotta a csapatot.

Nagyon ingadozó teljesítményt nyújtottunk, rengeteg hiba csúszott a korongos játékunkba, a korongszervezéseknél és ez meg is jelent az eredményjelző táblán. A hátrányokat jól védekeztük ki, sőt kétszer hátrányból is betaláltunk. Az előnyökből egy gólt lőttünk és kettőt kaptunk, ez egy olyan mérkőzés volt, ahol a másik hibájából éltek a csapatok. Hat gólt lőttünk és ez nagyon jól hangzik, a korongos játékban kell még pontosítanunk. Főleg nyomás alatt követünk el hibákat, persze ezt még meg kell szokni. Nagyon örülök, hogy sikerült újabb bónuszpontot behúzni, mert ezek a kis győzelmek visznek előre és emelik a hangulatot a csapaton belül.”

A két szép gólt szerző Denis Glotov is hozzászólt a találkozóhoz.

„Ezen a mérkőzésen is megpróbáltam a tudásom legjavát nyújtani. Nagyon erős ellenféllel kerültünk szembe, és én a lehető legtöbbet akartam segíteni a csapatomnak. Úgy láttam, hogy valamennyi játékosunk nagyon akarja ezt a győzelmet, amelyet végül a hosszabbításban sikerült megszerezni. Nagyon örülök, hogy két góllal is hozzá tudtam járulni a sikerhez!”

Debreceni HK - Budapest Jégkorong Akadémia 6-5 hu (1-0, 2-4, 2-1, 1-0)
Gólszerzők:
Glotov (2), Karmaev (2), Mihalik és Bartók, illetve Keresztes (2), Varga K., Strenk és Makai