ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 16 | Nagyot harcolva jegyet váltottunk a felsőházba

Közzétéve: 2021-10-19

Cimkék:  U 16

A mieink az eddig lejátszott hat mérkőzésükön mindössze egy pontot veszítettek és vezetik a tabellát, viszont a két pont hátránnyal álló Kárpáti Farkasok egy találkozóval kevesebbet játszottak. A tét a mieink számára az volt, hogy ha vasárnap sikerrel veszik az akadályt, a hátralévő két találkozó eredményétől függetlenül bekerülnek az A1-es csoportba.

Az 1. harmadban rendesen nekiugrottak egymásnak a csapatok. Oda-vissza hullámzott a küzdelem, sok lövés ment kapura, de mind a két hálóőr jó formát mutatott. Eléggé ideges hangulatban folyt a játék, egy hazai kiállítást egy vendégbüntetés követett, majd újra a KMH-sok kerültek emberhátrányba. Ez utóbbit Balogh Áron használta ki, Bodnár Bence passzát értékesítette. A vezetésünk sajnos nem tartott sokáig, 18.02-nél Pásztor egalizálta az állást. Az 1. harmad végén a lőlap 14-11-et mutatott, a KMH javára.

A 2. játékrészben erősen nyomtak a hazaiak, akik a mieinknél többször lőttek kapura, de Gergely Hunor kiváló formában védett. A KMH játékosai megpróbálkoztak a fizikai nyomásgyakorlással, ez sem jött össze, csak halmozódtak a kiállítások. 39.52-kor Kása mégis betalált, ezzel a hazaiak átvették a vezetést is. A KMH-sok jóval többször, 12 alkalommal kísérleteztek góllövéssel, a mi négy próbálkozásunkkal szemben.

A 3. harmadban a srácok ott folytatták, ahol az első etap végén abbahagyták, csak annyi volt a különbség, hogy ezúttal Czecze Hunor váltott gólra egy hazai kiállítást. Hosszabb ideig a védelmek játszották a főszerepet, sorjáztak a kisbüntetések is; egy vendég és két hazai, Lusztig Krisztián viszont az 53.00-nál már egyenlő létszámban szerezte az újabb, vezetést jelentő találatot. A KMH nem hagyta magát, 55.33-nál Kis révén kiegyenlítettek. Majd az 58. percben a mieink elcserélték magunkat, így újabb hátrányt kellett kivédekeznünk. Ez szerencsére sikerült, jöhetett a hosszabbítás, amelyik egy perc ötvenhat másodpercig tartott; a szabálytalankodó Kis ellen a játékvezetők büntetőlövést ítéltek, ezt Czecze Hunor hidegvérrel értékesítette.

A roppant harcias, kemény mérkőzésen kiegyenlített játékot produkáltak a küzdő felek. A debreceni alakulat hatékonyabban gazdálkodott a lehetőségekkel és mentálisan is fölé nőtt az ellenfelének. Gergely Hunor remek teljesítményt nyújtott a DHK ketrece előtt, 36 lövésből 33-at hárított, de az egész csapat nagyot küzdött a feljutásért.

Okos Csanád vezetőedző az alábbiak szerint értékelte a találkozót.

„A tegnapi mérkőzésre 14 játékossal tudtunk elutazni. A srácoknak sikerült felszívniuk magukat, már a meccs kezdetén éreztük, hogy van még tartalék energiánk. A találkozó nagyon izgalmasan zajlott, oda-vissza mentek a párharcok, mindkét oldalon kifejezetten jó kapusteljesítményt láttunk. A CJHL torna utolsó napján vettünk részt hasonló intenzitású és fordulatos mérkőzésen. Fontos, hogy ilyen megmérettetésekben vegyenek részt a játékosaink, mivel ilyenkor az utolsó másodpercig koncentrálni kell, ezáltal mentálisan sokat lehet fejlődni és tanulni. Gratulálok a csapatnak, mindenki kivette a részét a játékból!"

Gergely Hunor így látta az összecsapást a kapuból.

„Nehezen indítottuk a mérkőzést, szerencsére viszonylag korán sikerült vezetést szerezni. Mindkét csapat nagyon akart, az első harmad végére az ellenfél ki tudott egyenlíteni. A 2. periódusban jóval többet támadott a KMH, az utolsó percben át is vették a vezetést. A 3. harmadban két gólt szereztünk, ezzel hosszabbításra vittük a meccset, amelyet a sikerült a hosszabbításban büntetőlövéssel megnyerni. Nagyon fáradtak voltunk, ezért gyakran hibáztunk, de az akaraterő túllendített minket ezen. A megszerzett két ponttal biztosítottuk a helyünket a felsőházban, amit a csapatban mindenki nagy örömmel fogadott. A következő fordulót vasárnap játsszuk, addig tudunk egy kicsit pihenni.” 

KMH SE - Debreceni HK 3-4 hu (1-1, 1-0, 1-2, 0-1)
Gólszerzők:
Pásztor, Kása és Kis, illetve Czecze (2), Balogh Á. és Lusztig