ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

ICEJL | Kemény fizikai hokit hozott az első oda-vissza kör

Közzétéve: 2021-10-19

Cimkék:  U 18 ICEJL ifi

A korábbi években többször is megmérkőztünk a St. pölteni együttessel, ezek a találkozók rendre nagy küzdelmet és szoros eredményt hoztak, hasonlóra számíthattunk az aktuális szezonban is.

Az már az első percekben kiderült, hogy az osztrákok nem lettek hűtlenek önmagukhoz, kemény belemenésekkel igyekeztek tekintélyt szerezni. A mieink felvették a kesztyűt, nagy iramot diktáltak és több helyzetet is kialakítottak az Okanagan kapuja előtt. A mieink 07.36-nál szerezték meg a vezetést, Méhes jó indításával Szeferinkin ugrott ki és a szó szoros értelmében meg sem állt az osztrákok hálójáig. Egy perccel később újból Szeferinkin veszélyeztetett, lövése a st. pölteni hálóőr válláról vágódott mellé. A 12. percben Ördög csalogatta ki Fally-Puskas-t a ketecéből, majd a kapuvasat találta el. 13.03-nál Chmiel kapott 2 percet, majd a vendégoldalon egy technikai kisbüntetés következett. A st.pölteniek állták a mieink támadásait, 16.05-nél azonban kapitulálniuk kellett, Méhes lőtte el a pakkot az osztrák kapuvédő mamutjai között.



A 2. játékrészt az elsőhöz hasonló nagy iram és kemény (vendégek részéről néha túl kemény) belemenések jellemezték. A 25. percben Mihalik szlalomozott az ellenfél védői között, elfektette a kapust és a hálóba lőtt. A jégen fokozódott a feszültség, aminek gyakran a mieink látták kárát, a 30. percben Aranyos, bő két perccel utóbb Zilahi került a büntetőpadra. 33.09-nél az ellenfél kapusa kapott kisbüntetést, majd ismét Aranyos következett. A sok kisbüntetés éreztette a hatását, ebben a harmadban 5 kapura lövéssel többet jegyezhettek fel a vendégek, de a háromgólos előnyünk megmaradt.



A 3. harmadban elején érezhető volt a st. pölteni együttes fordítási szándéka, feljebb kapcsoltak az eddigi iramhoz képest. Az 43. percben Méhes vágott le egy nagy szólót, de nem sikerült betalálnia. A 47.36-nál némileg váratlanul szépített az Okanagan, Kazsmer lőtt éles szögből a debreceni kapuba. Még fel a sem ocsudtunk a meglepetésből, és máris 3-2 állt az eredményjelzőn, ezúttal Vasin volt eredményes. 49.14-nél Gamper ült ki két percre, de a vendégcsapat már ezt megelőzően átvette az irányítást. Nagy csata folyt a pályán, mígnem 58.22-nél Szeferinkin robogott végig a pályán és a betalált Fally-Puskas kapujába! Még nem jött el azonban a mérkőzés vége, 58.35-nél Ördögöt szórták ki, a vendégek időt kértek, de az állás már nem változott.



Az 1. harmadban és a 2. játékrész elején szinte hibátlanul hokiztak a mieink, aztán egyre keményedett a st. pölteniek ellenállása, a 3. etapban rövid időre már a meccs iránytást is átvették. Ezzel együtt folyamatosan nőtt a belemenéseik keménysége is, mely aztán a durvaság határait is átlépte. Szerencsére Végh Dani kiválóan, 93 % felett védett és a támadó szekcióban is maradt még erő a találkozó végére. Kemény küzdelmet és jó mérkőzést láthattak a nézők, akik ezen az estén egy jól képzett osztrák alakulatot ismerhettek meg.

Máthé Csaba
vezetőedző így kommentálta a találkozót.

„Számunkra ismeretlen csapattal mérkőztünk meg, akik ütközős, kemény jégkorongot játszottak, de a mérkőzés nagy részében az történt a meccsen, amit szerettünk volna látni az első perctől fogva. Átbeszéltük az előző mérkőzés hibáit; ami a védekezési bajokat illeti, ezeket többnyire sikerült kijavítani. A támadásaink megvoltak, sikerült gólokat szereznünk, de 3-0 vezetésnél sem szabad kiengedni! Az előnyünk gyakorlatilag egy percen belül egy gólra csökkent, majd egy üres kapus góllal sikerült bebiztosítani a győzelmet. Összességében elégedett vagyok a játékosokkal, bár a győzelemhez kellett a jó kapusteljesítmény is. Készülünk a vasárnapi visszavágóra!”

Lássuk, Zilahi Zsombor hogyan vélekedett!

„Nagyon kemény meccset játszottunk a mai nap. Az ellenfél rengeteget ütközött, így meg tudták törni a játékunkat. A 3-0-ás vezetésünk ellenére nem jöttünk ki fókuszban a 3. harmadra. A két kapott gól után szerencsére sikerült összeszedni magunkat és megnyerni a mérkőzést!”

Debreceni HK – Okanagan HE 4-2 (2-0, 1-0, 1-2)
Gólszerzők:
Szeferinkin (2), Mihalik és Méhes, illetve Kazsmer és Vasin