ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

ICEJL | Az 58. percig pontszerzésre álltunk

Közzétéve: 2021-10-19

Cimkék:  U 18 ICEJL

Jó iramú, váltakozó játékkal indult a mérkőzés, a 3. percben az első kiállításra is sor került, a vendégektől Joselovitsch ült ki. A harmad java részében a hazai csapat támadott, az akadémistáknak csak momentumai voltak. 07.18-nál Mihalik ügyesen hozta helyzetbe magát és a befejezésnél sem hibázott. A 11. percben elcseréltük magunkat, túl sok debreceni játékos tartózkodott a jégen. A vendégek kidolgoztak néhány komolyabb helyzetet, Végh Dani azonban a helyén volt. Eközben a srácok is vittek egy jó kontrát, de Révész Levi nem érte el a középre adást. 18-32-nél Gönczi lövése kipattant az Okanagan kapusáról, Csanády Marcell növelte a debreceni alakulat előnyét. A mieink végig dominálták a harmadot, 23-5-re nyerték a kapura lövéseket.



A 2. játékrész elején nem sáfárkodtunk valami jól a kiállításokkal; a 22. percben Révész kapott 2 perces kisbüntetést. Ezt még sikerült viszonylag gond nélkül kibekkelni, 25.24-nél viszont Szteferinkin is kiűlt. Röviddel később Potyatynnik óvakodott befelé a bal oldalról, majd éles lapos lövéssel kiegyenlített. 27.53-nál Chmiel, majd Joselovitsch is távozott a jégről, kettős emberelőnyben hokizhattak a hazaiak. Kecsegtető volt a helyzet, de a mieink a dupla és a szimpla fórjukat is elajándékozták. 32.32-nél Váraljai Ádámot küldték a büntetőpadra, majd Urbán és Joselovitsch párosát zavarták ki. A játék tördelése az ellenfélnek kedvezett, ráadásul közel sem játszottunk olyan jól, mint az első harmad során. 37.04-nél az vendégcsapat Dolin-t játszotta tisztára, aki közelről kiegyenlített. A mezőnymunkában is visszaestek a mieink, a lőlap is 10-15-öt mutatott a harmad végén. Nem éppen kedvező előjelekkel vártuk a 3. harmadot.



Az etap első felében fizikai eszközökkel próbálták megtörni egymást a felek, de hiába, a meccs csak az utolsó 10 percben dőlt el. Az 45. perc táján Mihalik lőtt egy vasat, majd 45.24-nél a mieinktől Tchaliov-ot állították ki. Alig több, mint egy perccel később Potyatynnik nem dobta el a törött botját, ő is a büntetőpadra került. Az Okanagan nagy nyomást helyezett a mieinkre, Végh Dani nagy védésekkel tartotta a csapatát. A 48. percben Vasin-t szórták ki, de a neheze még hátra volt. Egyre keményebb munka árán őriztük az eredményt, de sajnos a végére elfogytunk egy kicsit. 57.20-nál Vasin-t hozták helyzetbe az osztrákok, aki betalált a mieinknek. Az utolsó percben még időt kértünk, de ami megmaradt, az már nem volt elég az egyenlítéshez.



Máthé Csaba vezetőedző így kommentálta a találkozót.

„A tegnapihoz hasonló módon kezdtük a mérkőzést, sikerült a vezetést megszerezni, sőt, növelni is eggyel, ám a két gólos előny a 2. etapban elfogyott. A jó első harmad után egy gyenge második következett, majd a harmadikban fej-fej mellett haladtunk. Nekik sikerült betalálni, nekünk nem, pedig megvoltak a ziccereink. Ilyen a sport, most a vasról nem befelé, hanem kifelé pattant a korong… Összességében két színvonalas mérkőzést játszottunk, most következik egy kis szünet, két hét múlva lesz a következő találkozónk.”

A játékosok közül Csanády Marcell értékelte a történteket.

„A 2. harmadunk sajnos, gyengébbre sikerült a másik kettőnél, a saját kapunk előtti zónában is kevés volt a box out. Így sokszor maradtak üresen az ellenfél támadói a kapunk előtt, amiből sajnos, két gólt is kaptunk. Emellett a kapura lövéseink se voltak eléggé pontosak. Ezeket a hibákat leszámítva szerintem  pörgős, szoros mérkőzést játszottunk egy sokoldalúan képzett csapat ellen.”

Debreceni HK – Okanagan HE 2-3 (2-0, 0-2, 0-1)
Gólszerzők:
Mihalik és Csanády, illetve Potyatynnik, Dolin és Vasin
 

Fotók: Kovács Péter