ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 16 | Küzdelmes mérkőzésen nyertünk

Közzétéve: 2021-10-18

Cimkék:  U 16

A papírforma egyértelműen a listavezető debreceniek mellett szólt, mivel az aktuális vetélytársunk az mezőny végéről várta a folytatást. Közelebbről nézve azonban a helyzetet gyorsan kitűnt, hogy az esélyek korántsem egyértelműek; a srácok egy fárasztó CJHL fordulóval az izmaikban készülődtek erre a találkozóra, azon kívül négy sztenderd játékosunk sem öltözhetett.

A lehető legjobban indult a mérkőzés a mieink számára, már a 2. perc elején megszereztük a vezetést; Czecze átadását Lusztig Krisztián vágta be. A mezőnyben a mieink voltak aktívabbak, az újpesti próbálkozásokat Gergely Hunor magabiztosan hárította. Küzdelmes, jobbára csapkodó játék folyt a pályán, mind a két oldalon sok hibával fűszerezve. 11.58-nál Rózsa Ákost állították ki, a hátrányban sokat támadott az ellenfél, Gergely Hunor azonban mindvégig a helyén volt.



A 2. játékrészben a játék képe lényegében nem változott, kevés volt a jó megmozdulás, a küzdő felek leginkább palánkdöngetéssel voltak elfoglalva. A 29. percben Balogh Áron, majd a harmad második felében Kovács Balázs került a büntetőpadra, sok dolga volt Gergely Hunornak. Alig több, mint egy perccel a harmad vége előtt nem sok hiányzott az újpesti egyenlítéshez; a mieink a gólvonalról vágták ki a pakkot. Pár másodperccel az etap vége előtt Búzás osztott ki egy térdest, a lilák áthúzódó kiállításával kezdődött a 3. harmad.



A 3. periódus közepére is esett egy újpesti kisbüntetés, de ezeket nem sikerült kihasználni, az ellenfél keményen védekezett. 56.00-nál Balogh Áron torolt meg egy kézre ütést, utána két percet töltött a büntetőpadon. Az utolsó percekben mindent megpróbáltak az egyenlítésért a lilák, de hiába; kevesebb, mint fél perccel a dudaszó előtt Lusztig szép átadását Czecze Hunor lőtte be, végleg eldöntve ezzel a mérkőzés sorsát.



A debreceni srácoknak nem sok pihenő jutott az izgalmakkal, fáradalmakkal teli CJHL forduló után. Bár a szép játék nem igazán volt opció az újpestiekkel szemben, de a küzdőszellemük okán feltétlenül dicséretet érdemelnek a mieink. Okos Csanád legényei hozták a kötelezőt és továbbra is pontveszteség nélkül vezetik az A2-escsoport tabelláját.

A találkozó történéseit Okos Csanád vezetőedző elemezte.

„Az elmúlt hét végén zsúfolt és kimerítő napokat hagytunk magunk mögött, ugyanez érvényes a tárgyhétre is. A srácok visszajelzései is azt erősítették meg, hogy nem sikerült még teljesen regenerálódniuk. Leginkább a mentális fáradtság ütközött ki a mai meccsen, ezen túl különböző okok miatt négy játékosunk is hiányzott. Gergely Huni nagy biztonságot adott a mieinknek a kapuban. A mutatott játékunk nem nevezhető szépnek, viszont egy rossz szavam sem lehet, mert küzdöttek a játékosok és igyekeztek kihozni magukból a legtöbbet, ami a jelen helyzetünkben lehetséges volt. Holnap Budapesten lépünk jégre a KMH csapata ellen, a jövő héten pedig igyekszünk nagyobb hangsúlyt fektetni a regenerálódásra, hiszen még kemény mérkőzések várnak ránk!”

A játékosok közül a góllal és gólpasszal is büszkélkedő Czecze Hunor mondta el a véleményét a találkozóról.

„Fontos mérkőzés volt ez, főként az A1-es csoportba jutás szempontjából. A kapusteljesítmény kimagasló volt, 42 lövés ment Gergely Huni kapujára és kapott gól nélkül hozta le a találkozót. Úgy éreztem, hogy a szokottnál álmosabban mozogtunk a mezőnyben. Keveset lőttünk kapura, de annál többet küzdöttünk és az első, illetve az utolsó percben szerzett gólokkal sikerült megnyerni a találkozót. Jó volna, ha ennél is nagyobb iramú mérkőzéseket játszhatnánk a jövőben, ez jól szolgálná a fejlődésünket.”

Debreceni HK – UTE A2 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)
Gólszerzők:
Lusztig és Czecze