ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 18 | Mi veszítettük el ezt a mérkőzést

Közzétéve: 2021-10-14

Cimkék:  U 18 ICEJL

A kvalifikáció során már találkozott egymással a két vetélytárs, akkor idegenben két góllal nyert a fővárosi csapat, most ennél jobb eredményben reménykedtünk.

A mérkőzés oda-vissza hullámzó játékkal kezdődött, a budapestiek hokiztak enyhe mezőnyfölényben. A 8. percben Ördög húzott meg erőteljesen egy akciót, a középre betett korongra Szeferinkin érkezett pontosan és nem hibázott. Az 1. harmadban Végh Daninak akadt több munkája, de rendre jól avatkozott közbe, a 10. percben kivetődve hárított. 15.03-nál emberfórba kerültünk, de nem tudtuk gólra váltani a lehetőséget. Feltűnő volt, milyen könnyedén fordultak le a mieinkről az ellenfél támadói, kapusunk azonban remekül együtt élt a játékkal. 18.47-nél a jobb oldalon vezettünk formás akciót, Mihalik keresztpasszát Fehér Ádám vágta be kapásból. A mieink jobban gazdálkodtak a helyzeteikkel, megérdemelt, így vezetéssel fordultunk a 2. harmadra.



A 2. játékrész elejét erősen megnyomták a debreceniek, több jó helyzet adódott a BJA ketrece előtt. A 27. percben beszorítottak minket a fővárosiak, nem tudtunk felszabadítani, végül Varga talált be közvetlen közelről. A 7. percben kihagytunk egy üres kaput. A találkozó félideje táján elvédekezték magukat a debreceniek, Zsitva ugrott ki és kiegyenlítette az állást. Láthatólag megzavarodott a hazai védelem; a 33. percben egy védekezési hiba nyomán 2 az 1-re ment el a vendégcsapat, és Zsitva góljával átvették a vezetést. A mieink nem zuhantak össze; a 38. percben Zilahi remek átadását Szeferinkin vágta be. Röviddel később kihagytunk egy 3 az 1 elleni kontrát, nem sikerült visszaszerezni a vezetést. A 2. etapban többet próbálkoztak a mieink, a BJA mégis elvitte a harmadot, összességében döntetlen állással vonultunk az öltözőbe.



A 3. harmad elején a BJA kivédekezte Pál áthúzódó kiállítását. A 45. percben megint nem takarítottunk elég hatékonyan a kapunk előtt, ismét Zsitva talált be közelről. A következő percekben eléggé pontatlanul hokiztak a mieink, előbb Mihalik lövését védte a BJA kapusa, majd 2 az 1 ellen is kimaradt egy próbálkozásunk. 54.32-nél Mihalik szépségdíjas góllal egyenlített; átkígyózott a vendégek védelmén és a kapust becsapva a hálóba lőtt. Alig több, mint egy perccel később ismét kihagyott a védekezésünk, ezúttal Fingust volt eredményes. Néhány másodperccel később kaptunk egy emberelőnyt, amit sikerült is kihasználni; Zilahi okos emeléssel vette be a BJA kapuját. 56.57-nél Szeferinkin és Csóti akaszkodott össze, mindketten kaptak 2 perc pihenőidőt. 58.02-nél Tihanyi próbálkozása nyomán a pakk a felső vason landolt, majd onnan behullott a gólvonal mögé… A meccs legvégén mindent bevetettek a mieink, 59.18-tól kapus nélkül támadtak, az újabb egyenlítés azonban már nem jött össze.



A végig kiélezett, szoros mérkőzésen, számunkra balszerencsés találattal nyert a vendégcsapat, miközben végig döntetlen körül billegett az eredmény. A BJA védekezése stabilabb volt, jórészt ez döntött a két, közel egyforma képességű együttes között. A srácok igyekeztek, szép dolgokat csináltak támadásban, de túl sok volt az eladott korong és az egyéni hiba a védekezésben. Ahhoz, hogy legközelebb nyerjünk, jóval hatékonyabb, megbízhatóbb védekezésre lesz szükség.

Máthé Csaba vezetőedző főként a védekező munkát bírálta.

„Ha az eredményt nézem, akkor vállalható egy ilyen csapattól egy góllal kikapni, de a játék képe teljesen mást mutatott. A támadásaink megvoltak, szereztünk öt gólt, ezen kívül még kihagytunk egy pár ziccert is. Sajnos, a védekezésünk csődöt mondott, nagyon sok egyéni hibát vétettünk. Ha előrébb akarunk lépni, akkor az eladott korongok számát drasztikusan csökkenteni kell; az ellenfél úgy szerezte a góljait, hogy rápasszoltuk az ütőjükre a pakkot, ez egy U 18-as bajnokságban már nem elfogadható. Muszáj ezen változtatni, mert nem az ellenfél nyerte meg a meccset, hanem mi veszítettük el. Sokkal jobban kell koncentrálni a védekező játékunkra!”

A két gólt szerző Szeferinkin Philip is érzékelte a hibákat.

„Nagyon jól kezdtük a meccset, megszereztük a vezetést is, a 2. harmadban azonban kiegyenlített az ellenfél. Nagyon sok ziccerünk volt, a nagyját sikerült belőni, de egy pár mégis kimaradt, sok hibával játszottunk. Meg lehetett volna nyerni a találkozót! Úgy gondolom, hogy sokat tettünk a győzelemért, de sajnos, mégsem sikerült.”

Debreceni HK – Budapest Jégkorong Akadémia 5-6 (2-0, 1-3, 2-3)
Gólszerzők:
Szeferinkin (2), Fehér Á., Mihalik és Zilahy, illetve Zsitva (3), Varga, Fingust és Tihanyi