ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 21 | Sikerrel zártuk a kvalifikációt, feljutottunk!

Közzétéve: 2021-10-13

Cimkék:  U 21

A mieink vasárnapi „főpróbája” remekül sikerült, igaz, nem volt túl nehéz dolguk a pont nélkül álló pesterzsébetiekkel szemben. Az egy nappal későbbi keltezésű győri találkozó ugyan lényegesen nehezebbnek ígérkezett, de erősen bíztunk abban, hogy az egyre inkább összeérő debreceni alakulat behúzza a felsőházat érő győzelmet.

Az 1. harmad elején a debreceni legénység azonnal nekiugrott az ellenfelének, azzal a szándékkal, hogy megtörjék az ellenállásukat. Már a 3. percben emberfórba kerültünk, de kihasználni ezt nem sikerült. A 11. perc elején Bartók indult meg és nagyszerű egyéni akció végén betalált a hazaiaknak. A 15. percben ismét kaptunk egy lehetőséget, ám nem tudtuk belőni, a házigazdák szívósan védekeztek. Az első harmadban 17 kapura lövéssel próbálkoztunk, a győrek ezt hatszor kísérelték meg.

A 2. játékrész elején Borbát passzát Ördög váltotta gólra. Nem sokkal később Ellerbrock került a büntetőpadra, a kétperces kisbüntetést sikerrel védekeztük ki. Alig több, mint egy perc múltán kinyílt a győri együttes büntetőpadjának ajtaja is, Diószegi élt a lehetőséggel, majd kevéssel utóbb Ellerbrock talált be. Hét másodperccel a harmad vége előtt Takács révén szépített az ETO, három gólos vezetéssel vonulhattunk szünetre.

A 45. percben Bartók lőtt újabb gólt egy formás akció nyomán. Az 51. perc elején a hazai csapat elcserélte magát, aztán Láday szabálytalankodott, kettős emberelőnybe kerültünk. 51.29-nél Mihalik átadásából Bartók volt eredményes, aki ezzel mesterhámast ért el. Egy perccel később Karmaev mattolta a győri védelmet, majd a meccs végeredményét Ellerbrock állította be.

A debreceni srácok kiváló formában hokiztak és megérdemelt, nagy gólkülönbségű győzelmet aratva bekerültek a hazai junior elitbe, ahol az alapszakasztól többnyire a hazai hoki akadémiák lesznek az ellenfeleik. György József vezetőedző a találkozó után méltatta játékosainak remek teljesítményét.

„A mérkőzést nagyon jól kezdtük, az első perctől mi irányítottunk. Nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, majd a 11. perc elején Bartók lódult meg egy koronggal és egy nagyon szép, ütemtelen lövéssel a lepkés felsőbe küldte. A 15. percben megint előnyben játszottunk, a felső vasat találtuk el, majd nagy   nyomás alá helyeztük a hazai csapatot a harmad végéig. A 2. játékrészben kiegyensúlyozottabb volt a játék, de mi voltunk az eredményesek. A 23. percben Borbát visszaszerezte a saját kipattanóját, a kapu mögül passzolta fel Ördögnek, aki a kapus lába között a hálóba lőtt. A 26. perc elején hátrányból kiegészülve Diószegi villant meg és a saját kipattanóját emelte a lepkés hosszúba. Nem sokkal a bedobás után Ellerbrock volt eredményes, aki a hálóba vágott egy kipattanót. A hazai csapat a 29. percben szerezte meg az egyetlen gólját. A 3. harmadban a védekezésre fókuszáltunk, vártuk, hogy megnyíljon a győri védelem. A 45. percben a kiválóan játszó első sorunk letámadásából született meg az ötödik találat, Révész Levente Mihalikot játszotta meg a kapu mögött, ő egyből tette Bartóknak, aki megint nem hibázott.  Az 52. percben ismét Bartók akciózott, ezzel megvolt a hatodik. Röviddel később Karmaev volt eredményes, szintén előnyben. Az utolsó gólunkat a harmadik sorunk szerezte, megint Ellerbrock volt, aki betalált. A kapunkban Antek védett, 25-26 lövést kapott, mi 49 alkalommal próbálkoztunk, de a zsűri csak 35-öt jegyzett fel.

Nagyon örvendek ennek a győzelemnek, sikerült a selejtező csoportban megszerezni a második helyet. Jelenleg az elsők vagyunk, de a Vasasnak még van hátra egy mérkőzése, amit nagy valószínűséggel megnyernek. Így mi a másodikként jutunk fel a négy kiemelt akadémiai csapat mellé. Egy másfél körös alapszakasz következik, 15 nagyon jó mérkőzést tudunk majd lejátszani. Ezen a mérkőzésen mindenki a maximumot nyújtotta, pontosan és célratörően játszottunk, sikerült elvenni az ellenfél idejét, területeket nyerni, amit kombinatív játékkal sikerült a magunk javára fordítani.”

Csapatkapitányunk, Bartók András három góllal járult hozzá a szép sikerhez.

„Nagyon örülök a győzelemnek és annak is, hogy így nyertünk; magabiztosan, 110 %-on teljesítve! Nem voltunk megijedve, nagyon is bátran vettük ezt az akadályt. Az első perctől az utolsóig uralni tudtuk a meccset, jó volt a helyzetkihasználásunk, hátul is magabiztosak és fegyelmezettek voltunk, ha jól emlékszem, mindössze egy kiállítást kaptunk. Örülök annak is, hogy ismét sikerült emberelőnyökből gólokat lőni. A kvalifikációnak ezzel vége, következik az alapszakasz, ahol biztosan nagyon jó mérkőzéseket fogunk játszani és jó teljesítményeket fogunk produkálni!”

Győri NEMAK ETO HC – Debreceni HK 1-8 (0-1, 1-3, 0-4)
Gólszerzők:
Takács, illetve Bartók (3), Ellerbrock (2), Ördög, Diószegi és Karmaev