ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

Új impulzusok és eredmények a CJHL torna első fordulójából

Közzétéve: 2021-10-12

Cimkék:  U 16 CJHL

Mint ismeretes, a múlt évben a Covid miatt a CJHL (Carpathian Junior Hockey League) teljes szezonját törölni kellett, az idén viszont rendben elkezdődött a versenysorozat. Az U 16-os korosztályba összesen 7 csapat nevezett be; az ukránoktól a Kyev, a Kharkiv és a Novojavorivsk, a lengyelektől a Nowy Targ és a Jastrzebie vesz részt a küzdelmekben, míg a magyarokat a Székelyföldi Jégkorong Akadémia és a Debreceni HK sportolói képviselték. A résztvevő együttesek pénteken, szombaton és vasárnap naponta két-két meccset játszottak, 2 x 20 perces időtartamban.

A debreceni küldöttség sporteredményeit Okos Csanád vezetőedző ismertette.

"Eredetileg 18 mezőnyjátékossal és 2 kapussal terveztünk részt venni a Nowy Targ-i tornán, de Kiss Máté, Vas Patrik és Kovács Soma betegség miatt nem tudott elutazni a csapattal. Az első nap érdekesen kezdődött, a 40 perces mérkőzésből kb. 20 percet emberhátrányban töltöttünk. Csak a találkozó után derült ki, a bírók valamiért úgy gondolták, hogy a testjáték nem engedélyezett ebben a sorozatban és ebben a szellemben fújták a meccset. Mezőnyben nem nevezhettük eredménytelennek a játékunkat, viszont nagyon sok egyéni hibát vétettünk és a helyzetkihasználás sem működött. Mivel a második nap első mérkőzésén a megbeszéltek ellenére is folytatódtak a fegyelmezetlenségek, a második találkozóra - „ébresztő” gyanánt - 15 helyett csak 10 játékost neveztünk. Úgy érzem, az akció sikerült; mind a 10 emberünk óriásit küzdött. Az utolsó napon javult a játékunk, a helyzetkihasználás sokkal jobban működött és megjelentek nagyon szép játékelemek is."

Egyesületünket az alábbi sportolók képviselték:

Dorogi Vince, Gergely Hunor, Bodnár Bence, Czecze Hunor, Dankó Gábor, Juhos Patrik, Kovács Balázs, Lékó Marcell, Lusztig Krisztián, Majoros Zsombor, Máthé Miklós, Rózsa Ákos, Szalontai Lázár, Szűcs Martin, Vona Balázs, Vincze Dávid és Balogh Áron

Eredmények:


MMKS Podhale Nowy Targ - Debreceni Hoki Klub 5-2 (2-0, 3-2)
Gólszerzőink:
Máthé és Juhos

Debreceni Hoki Klub - JKH GKS Jastrzebie-Zdrój 1-5 (0-4, 1-1)
Gólszerzőnk:
Máthé

Kryzhynka-2007 Kyiv - Debreceni Hoki Klub 5-1 (2-0, 3-1)
Gólszerzőnk:
Lusztig

Debreceni Hoki Klub - SDUSSHOR Kharkiv 0-6 (0-0, 0-6)
Gólszerzőnk:
--

Debreceni Hoki Klub - Székelyföldi Icehockey Academy 3-0 (3-0, 0-0)
Gólszerzőink:
Balogh, Czecze és Lusztig

HK Halytske Levy Novojavorivsk – Debreceni Hoki Klub 5-6 (2-3, 3-3)
Gólszerzőink:
 Lusztig (3), Dankó, Máthé, Vona

A tornarészvétel céljairól és az első fordulóban megszerzett tapasztalatokról Okos Csanád készített összefoglalót.

"Azzal a céllal érkeztünk erre a tornára, hogy minél több játéklehetőséget biztosítsunk a játékosainknak, természetesen abban az esetben, ha látjuk rajtuk a teljes elszántságot minden egyes korongbedobás előtt. A táblán megjelenített eredményt háttérbe szorítottuk, nem meccseket nyerni jöttünk, hanem azért, hogy a mezőnyjátékunk fejlesztésére helyezzük a hangsúlyt. Meccsről meccsre kerestük a lehetőségeket, hogy különböző sor-kombinációkat próbáljunk ki és erősítsük a csapatszellemet. Kapusposzton Dorogi Vince kapta a nagyobb szerepet. Mivel az otthoni bajnoki sorozatban kevesebb játéklehetőség jutott neki, mint a többi kapusunknak, ezért a 6-ból 4 találkozón védett eredményesen. Összeségében pozitív tapasztalatokkal távoztunk Nowy Targ-ból; igen jó színvonalú mezőny gyűlt itt össze, keményen meg kellett dolgozni minden cserében. A srácok jól érezték magukat, hasznos tapasztalatokat szereztek és az élményeik is egy életre szólnak."