ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 21 | Hoztuk a kötelezőt

Közzétéve: 2021-10-12

Cimkék:  U 21

A mérkőzés maga nem váltott ki túlzott izgalmakat. Az eddig elért eredmények alapján nyilvánvalónak látszott, hogy jelentős tudásbeli különbség van a két csapat között, így tehát nem a győzelmünk, hanem annak gólkülönbsége lehet csupán kérdéses.

A mérkőzést nem kezdték jól a vendégek, a 3. és a 4.percben is kiküldték egy játékosukat; dupla fórba kerültek a mieink.  Az ellenfél nem is jött ki jól a dologból, a kettős előnyt Borbát, a szimplát Dorogi használta ki. A 10 percben egy tetszetős hazai kontrát Szabó Dávid zárt le góllal. Ezután kétszer is létszámelőnyben hokizhattunk; némi előkészítés után Bartis kapásból bevágta Aranyos átadását, a 19. percben pedig Karmaev góllal fejezett egy agyonjátszott akciót.



A 2. játékrész elején előbb Karmaev, majd pár másodperccel utóbb Borbát szerzett gólt, ezután egy kipattanóból Szabó Dávid volt eredményes. 27.30-nál a PHC nem tudta kihasználni Jakabfy kisbüntetését, Diószegi viszont betalált emberelőnyben. A 35. percben Kovács Roland lőtte meg csapata 10. gólját.



A mieink részéről a 3. harmad javarészt egyéni játékokkal telt el, csak egy gól született, azt az 56. percben Ellerbrock szerezte.

A debreceni könnyed játékot produkálva két számjegyű győzelemmel zárta ezt a mérkőzést, ami jó felkészülési lehetőséget kínált az mieink utolsó kvalifikációs meccsére, amelyre hétfőn délután Győrben kerül sor. Az 1. és a 2. helyezettek bekerülnek a felsőházba, a mieinknek tehát a biztos továbbjutáshoz feltétlenül győznie kell rendes játékidőben.



A gólzáporos győzelmet hozó találkozót György József vezetőedző elemezte.

„Azt kértem a srácoktól, hogy első perctől a csapatjátékot részesítsék előnyben és célratörően hokizzanak. Ez meg is valósult, az első harmadban 5 alkalommal találtunk be, a dupla fórból, majd a szimpla előnyből is. A 10. percben egyenlő létszámban sikerült megszerezni a harmadik találatunkat, a 15. percben pedig  megint előnyből voltunk eredményesek. Az első periódus végén újabb találatot értünk el. A 2. játékrészben az első cserében kétszer is betaláltunk, a 26. percben létszámegyenlőség mellett és megint csak kétszer előnyből szereztük a góljainkat. A 3. harmadban több volt az egyéni játék, ezért a gólok elmaradoztak. Egyszer azért betaláltunk, beállítva ezzel a végeredményt. A kapunkat Végh Dani őrizte, 11 lövést kapott, kétszer szólót is kellett hárítania. Ebben a szezonban eddig mindig hoztuk a kötelező mérkőzéseket. A mai találkozón is nagyon nagy fölényben játszódtunk, sajnos, az ellenfél nem volt velünk egy súlycsoportban. Szerencsére semmilyen komolyabb ütközés, vagy más probléma nem adódott, így tudunk készülni a holnapi, győri találkozóra.”



A mérkőzésre két gólt is szerző Borbát Márk emlékezett vissza.

„Jól éreztem magamat a pályán, többek között azért, mert már az első harmadban sikerült gólokat lőni és megnyugtató előnyre szert tenni a meccs hátralévő részére. Úgy érzékeltem, hogy csapatszinten jól működtünk, tudtuk tenni-venni a pakkot. Persze annak is örültem, hogy kétszer sikerült betalálnom az ellenfélnek. A találkozó után már ráfókuszálhattunk a hétfői, győri mérkőzésre, ahol mindenkinek muszáj lesz jól teljesíteni!”

Debreceni HK – PHC 11-0 (5-0, 5-0, 1-0)
Gólszerzők:
Borbát (2), Karmaev (2), Szabó D. (2), Bartis, Dorogi, Diószegi, Kovács R., és Ellerbrock
 

Fotók: Kovács Péter