ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 16 | Végig vezetve nyertünk

Közzétéve: 2021-10-05

Cimkék:  U 16

Az első támadásukból vezettek a hazaiak, a gólt Sipák lőtte. 26 másodperccel később Balogh Áron egyenlített, majd 02.40-nél Kiss Máté talált be emberhátrányból. A keményen küzdő győriek röviddel később egyenlítettek, de ez nem tartott sokáig, még az 1. harmadban két góllal elhúztak a mieink, a találatokat Máthé Miklós és Czecze Hunor szerezte.

A 2. játékrészben komoly mezőnyfölényben hokiztak a vendégek; a harmad feléig betalált Szűcs, majd Dankó is, ezzel már 6-2 állt az eredményjelzőn. A 31. percben a hazai együttes kapusa megsérült, a csere azonban nem hozott komolyabb változást. A szívósan küzdő vendéglátók Boga és Wunder révén még feljöttek két gólra, de ezután már hengereltek a debreceniek.

A 3. harmad elején Lusztig 3 perc alatt két gólt vágott, Czecze és Balogh Áron egyet-egyet, a győrieknek pedig csak szépítésre futotta az erejéből. A meccs lőlapja 24-47-nél állapodott meg, ami jól mutatja a debreceniek fölényét.

A mieink változatlanul vezetik az A2-es csoportot, előnyük 3 pont a második helyezett Kárpáti Farkasokkal szemben. Az alapszakasz a srácok számára szeptember 16-án, Debrecenben folytatódik, akiknek ellenfele az UTE A2-es csapata lesz.

Okos Csanád vezetőedző dicsérte játékosait, de a problémákat sem titkolta.

„Sokgólos, izgalmas mérkőzésben volt részünk. A meccs nagy részét mi uraltuk, rengeteg időt töltöttünk a támadó zónában és sok helyzetet alakítottunk ki. Ám amikor egy picit megnyugodhatott volna a játékunk és magabiztosan tartottuk a korongot, akkor a győriek kontratámadásokkal leptek meg minket, így cseréről cserére figyelnünk kellett. Az idegenbeli mérkőzéseinkre sokkal lassabban pörgünk fel, mint az itthoniakra, ezen meg kell próbálnunk változtatni, hiszen nemcsak a hazai jégen fontos azt játszani, amiket az edzéseken gyakoroltunk. A győriek kapusa a második harmadban egy véletlen ütközés folytán sérülést szenvedett és korházba kellett szállítani. A teljes csapatunk nevében gyógyulást kívánunk neki, reméljük, hamar rendbe jön és visszatér a jégre!”

Bodnár Bence fogalmazta meg a játékosok véleményét.

„Úgy gondolom, hogy a találkozó elején nem volt meg a szükséges fókusz, kaptunk is egy gyors gólt, bár néhány másodperccel utóbb Balogh Áron kiegyenlített. Ezután elkezdtük összeszedni magunkat és megkezdtük a helyzetek kialakítását, melyeknek nagy részét sikerült is kihasználni. A kedvező végeredmény ellenére úgy vélem, hogy nem tudtuk a legjobb formánkat hozni. A hátvédek néha kimaradtak a passzjátékból, a jövőben ezen változtatni kellene, ha még eredményesebben akarunk hokizni.”

Győri NEMAK ETO HC – Debreceni HK 5-10 (2-4, 2-2, 1-4)
Gólszerzők:
Sipák, Tompos, Boga, Wunder és Varga Cs., illetve Balogh Á. (2), Czecze (2), Lusztig (2), Kiss M., Máthé, Szűcs és Dankó