ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 18 | Még bejuthatunk a legjobb négy közé!

Közzétéve: 2021-10-05

Cimkék:  U 18

Fontos meccs elé néztünk, mindenki tudta, hogy győzelemmel bebiztosíthatjuk a helyünket a legjobb négy között. Természetesen azt sem feledhettük el, hogy az ifi mezőny jelenlegi két élcsapatának egyikénél vizitálunk.

A nagy tét a játék képén is éreztette a hatását, mindkét csapat idegesen hokizott, a játékvezetők 6-6 büntetéspercet osztottak ki a két oldalon. A 10. percig csak a kiállítások váltogatták egymást, 9.46-nál Urbán Ákos ült ki, Zezelj pedig betalált a fehérvári előnyből. A mezőnyben kiegyenlített játékot láthattak a nézők.

A 2. játékrész elején Molnár növelte a házigazdák előnyét, majd sorban két hazai és két vendégkiállítás következett, mindegyik kimaradt. Sajnos, fél perccel a második debreceni 2 perc kezdete után, egy újabbat is ránk fújtak, kettős emberhátrányba kerültünk. A 38. percben Gyuró, a 39. minutumban Szöllősi is gólt szerzett, jelentős előnyt szereztek a házigazdák. A fehérvári alakulat többet támadott a 2. harmadban és 3 góljukkal megléptek a debreceniektől.

A 3. harmadot új kapuvédővel kezdték meg a mieink, Gergely Hunor helyére Végh Dániel állt a vasak közé. A 43.perceben szimpla, majd röviddel később dupla fórba kerültünk, de betalálni sajnos, nem sikerült, utána pedig az akadémisták rutinosan tartották az előnyüket.

A vendéglátók négy góljából három emberelőnyös helyzetből született. A mieink nem tudták kompenzálni a Fehérvár emberelőnyös játékát, a nagy tét eléggé összenyomta a srácokat, egyik csapatrészünk se működött annyira olajozottan, mint legtöbbször. Az utolsó fordulóban a biztos továbbjutáshoz legalább két pontra lesz szükségünk az Újpesti Jégkorong Akadémia csapatával szemben. Nagyon nehéz lesz, de hazai jégen meg tudjuk csinálni!

A találkozót a meccs után Okos Csanád edző elemezte.

„Az elején elég hatékony nyomást gyakoroltunk fehérváriakra, aztán mindkét oldalon kiállítás-sorozatok kezdődtek. Mindez nem igazán könnyítette meg a helyzetünket, hiszen hátrányban ugyan jól védekeztünk, viszont az emberelőnyös játékunk nem működött.  Az 5 az 5 elleni játékban a védekező zónából nagyon nehezen indítottuk a korongokat előre, ezért többször is beszorultunk a harmadunkba. A helyzeteink megvoltak, viszonylag sok tiszta helyzetet alakítottunk ki, de az utolsó pillanatban a befejezések nem sikerültek. Így nem tudtunk átlépni a holtponton és eredményben közel kerülni az ellenfélhez, vagy megfordítani a játékképet.”

A játékosok közül Csanády Marcell vállalkozott egy rövid értékelésre.

„Sajnos, a találkozó elején nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket, nagy valószínűséggel a megfelelő koncentráció hiánya miatt. A 2. harmadban sokszor hoztunk rossz döntéseket és ez erősen visszavetette a csapatot. A 3. harmad volt a legjobb, ekkor hoztuk össze a legtöbb helyzetet, de ezek is sorra kimaradtak, a koncentrációs zavarok kihatottak az egész mérkőzésre. A jövőben össze kell kapni magunkat és jobban fókuszálni kell a befejezésekre, ha eredményesebbek akarunk lenni.”

Ifj. Ocskay Gábor JA – Debreceni HK 4-0 (1-0, 3-0, 0-0)
Gólszerzők:
Zezelj, Molnár M., Gyuró és Szöllősi