ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 21 | Megszereztük a három pontot!

Közzétéve: 2021-10-01

Cimkék:  U 21

Az ellenfelünk hét pontot kasszírozott eddig, ezzel vezették a három csapatos alsóházat, a mieink viszont a ponttáblázat 3. helyen tanyáztak.

A srácok jól álltak bele a meccsbe, azonban nehezen indult meg a gólgyártás, az ellenfél kapusa kiválóan védett. A 12. percben Jakabfy indította Borbátot, aki kilőtte a hosszú sarkot. A 12. percben Smirnov lépett be a FTC kapuja mögül, a passzát Bartis értékesítette. Az 1. harmadban nagy fölényben hokiztak a debreceniek, 11-17 volt a kaput eltaláló lövések mutatója.

A 2. játékrész 4. percében Smirnov lövése Glotov-ról bepattant, már három találattal vezettünk. A 30. percben emberfórba kerültünk, amit nem sikerült kihasználni. 32.05-nél korongot veszítettek a mieink, majd Pella Márk lövése Göncziről a hálónkba pattant. 37.57-nél Karmaevet állították ki, az előnyt kihasználták a zöld-fehérek, László révén. A harmad utolsó percében Jakabfy lövésébe jól nyúlt bele Ellerbrock, megszerezve a negyedik találatunkat. A debreceni együttes fölénye végig érvényesült, a kaput eltaláló lövések száma 8-22 volt.

A 3. harmadot 2 perces csapatbüntetéssel kezdtük, a ferencvárosiak emberelőnyét Pella Márk váltotta gólra. Ebben a játékrészben is nagy fölényben hokiztunk, de ebbe többször is bele-bele hibáztunk. 59.29-nél a mieink kerültek emberelőnybe, György József szakvezető pedig kikérte az idejét. Az időkérés eredményesnek bizonyult; Karmaev átadásából Bartók megszerezte csapata ötödik találatát.

A debreceni srácok a meccs kezdetétől nagy fölényben játszottak, a góllövés viszont nehezen ment, sok helyzetünk kimaradt, hibákat is vétettünk. Bartók utolsó percben elért találatával sikerült bebiztosítani a 3 pontot, ezáltal teljesítettük fő feladatunkat.

György József vezetőedző így foglalta össze a benyomásait.

„Nagyon nehéz, végig kiélezett mérkőzésen vagyunk túl, szerencsére a 3 pont megvan. Jócskán megnehezítettük a saját dolgunkat. Behúzhattuk volna sokkal könnyebben is a meccset, de nagyon sok helyzet kimaradt 0-3-nál, mi is hibáztunk, megadva ezzel az ellenfélnek a lehetőséget a felzárkózásra. Éltek is az eséllyel és nyitottá tették a mérkőzést. Nehéz volt összeállítani a csapatot erre a találkozóra, mindössze négy 4 hátvéddel tudtunk kiállni, akik nagyon sok jégidőt kaptak. A támadásoknál nem voltunk kapucentrikusak, viszont hajlamosak voltunk a túljátszásokra az egyszerű és hatékony játék helyett. A mérkőzés embere Jakabfy Samu volt, aki nagyon aktívnak bizonyult úgy a támadásban, mint a védekezésben. Gönczi Bence 24 lövést kapott, hozta azt a teljesítményt, amit elvártam tőle; a kritikus pillanatokban magabiztosan tartotta az eredményt."

Az elöl-hátul kiválóan teljesítő Jakabfy Sámuel is nyilatkozott a mérkőzés után.

„Az elvárásoknak megfelelően kezdtük a mérkőzést, az 1. harmad után magabiztos vezetéssel mentünk az öltözőbe. Viszont a 2. játékrész felétől erősen leromlott a helyzetkihasználásunk és magunkra húztuk az ellenfelet. Szerencsére a 3. harmadban jó védőmunkával és kapusunk remek védéseivel sikerült a találkozót megnyerni. Összességében elégedett voltam a saját teljesítményemmel és nagyon örültem a két asszisztnak, amivel hozzájárultam a csapat sikeréhez, a három pont megszerzéséhez.”

FTC-Telekom - Debreceni HK 3-5 (0-2, 2-2, 1-1)
Gólszerzők:
Pella M. (2) és László, illetve Borbát, Bartis, Glotov, Ellerbrock és Bartók