ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

Fokozatosan őröltük fel az ellenfelünket

Közzétéve: 2021-09-30

Cimkék:  U 18 ifi

A találkozó előtt a tabella feljutást jelentő, negyedik helyén tanyáztak a mieink, akiknek itthon kellett tartaniuk a három pontot ahhoz, hogy megmaradjon a reális esélyük a felsőházba kerülésre.

Már a meccs kezdetén világosan kirajzolódott a szembenálló felek hadrendje; folyamatosan támadott a debreceni csapat, míg az ellenfél a kontrákban reménykedett. Meglehetősen egyoldalú játék folyt a jégen, jobbára a vendégek harmadában pattogott a játékszer. A 3. percben emberelőnybe kerültünk, ezalatt számos helyzetet teremtettünk, de a gól nem jött össze, az érdiek szilárdan védekeztek. Az első etap közepe táján az ellenfél erősen megnyomott egy cserét, Gergely Hunornak többször is akadt védeni valója. A 9. percben Palla Félix kapott egy kisbüntetést, a két percet végig támadtuk, de nem voltunk eléggé pontosak a passzjátékban. 15.42-nél Méhes átadásával Ördög Roland lépett ki középen és a vas alá lőtte a pakkot. A harmad hajrájában az egyik érdi hátvéd kézzel hárított egy gólba tartó korongot. A kapura lövések (27-7) terén is nagy volt a fölényünk, több gól azonban az első etap során nem esett.A 2. játékrészben a mérkőzés képe alig változott. A 24. percben Barna ugyan betalált egy egyéni akcióból, de ezt követően a vendégek azonnal visszaálltak védekezni. A 27. percben Urbán Ákost állították ki, majd alig egy perccel később az érdiek elcserélték magukat, maradt azonban az döntetlen állás. A 31. percben Domán Péter jól eltalált lövésével visszavettük a vezetést, majd a megszokott koreográfia szerint folytatódott a meccs, a mieink erősen nyomtak, az ellenfél pedig foggal-körömmel védekezett. Kereken négyszer annyit lőttünk kapura (16-4), mint az érdiek, de a harmad hátralévő részében már nem tudtunk betalálni.A 3. játékrészt Mihalik Gergő találata vezette be, majd az említett gólunk szerzőjét állították ki. Ezután sorozatban kaptunk további két kisbüntetést, gyakorlatilag az 54. percig folyamatosan emberhátrányban hokiztunk. 54.01-nél fordult a kocka, Palla Maximiliánt szórták ki, az emberelőnyt 18 másodperccel utóbb ki is használtuk; Domán középre adását Ördög vágta be. A találkozó legvégére is maradt gól, 58.45-nél Ördög csapott le egy gazdátlan korongra és már a harmadik találatát is szerezte.A találkozó egészében folyamatos, jelentős fölényben játszottak a mieink, a vendégeknek csak pillanatai voltak. Gyakorlatilag végig csak az volt kérdés, hány góllal nyerünk? A kiváló formában hokizó Ördög Roland vezérletével négy góllal voltunk jobbak, de pontosabb és koncentráltabb hokival nagyobb arányban is győzhettünk volna. Hét fordulót követően 5 pont előnnyel állunk a tabella negyedik helyén és már csak 2 mérkőzésünk van hátra.

Prakab Szilárd edző így vélekedett a találkozóról.

"A mai mérkőzés első harmadában sokat támadtunk, sokat lőttünk kapura, a befejezések azonban nem igazán sikerültek. A lövéseink minőségével voltak gondok, emiatt a gólkülönbséget csak a 3. harmadban tudtuk növelni. Gyakorta puhák voltunk, és tompák, védekezésben és támadásban egyaránt. Az ellenfél többször is veszélyesen hokizott, a támadásaikban benne volt a gól. A 3. harmadban elkezdtünk magunkra találni, akkor játszottunk a legjobban és Ördög Roland góljaival megérdemelten nyertünk. Kapuvédőnk, Gergely Hunor szintén remek teljesítményt nyújtott. A következő kvalifikációs meccseken a mostaninál élesebben, keményebben és pontosabban kell majd játszani."

A mesterhármast jegyző Ördög Roland is elmondta a véleményét.

„A mérkőzést jól kezdtük, sokat tartózkodtunk az ellenfél harmadában, viszont a helyzeteinket nagyon nehezen tudtuk csak kihasználni. A 3. harmadban sikerült jobban összpontosítani a figyelmünket és gólerősebben játszani. A találkozót végül 5-1-re nyertük, amihez három góllal én is hozzájárultam.”

Debreceni HK – Kárpáti Farkasok 5-1 (1-0, 1-1, 3-0)
Gólszerzők:
Ördög (3), Domán és Mihalik G., illetve Barna


Fotók: Kovács Péter