ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

Fokozatosan őröltük fel az ellenfelünket

Közzétéve: 2021-09-30

Cimkék:  U 18 ifi

A találkozó előtt a tabella feljutást jelentő, negyedik helyén tanyáztak a mieink, akiknek itthon kellett tartaniuk a három pontot ahhoz, hogy megmaradjon a reális esélyük a felsőházba kerülésre.

Már a meccs kezdetén világosan kirajzolódott a szembenálló felek hadrendje; folyamatosan támadott a debreceni csapat, míg az ellenfél a kontrákban reménykedett. Meglehetősen egyoldalú játék folyt a jégen, jobbára a vendégek harmadában pattogott a játékszer. A 3. percben emberelőnybe kerültünk, ezalatt számos helyzetet teremtettünk, de a gól nem jött össze, az érdiek szilárdan védekeztek. Az első etap közepe táján az ellenfél erősen megnyomott egy cserét, Gergely Hunornak többször is akadt védeni valója. A 9. percben Palla Félix kapott egy kisbüntetést, a két percet végig támadtuk, de nem voltunk eléggé pontosak a passzjátékban. 15.42-nél Méhes átadásával Ördög Roland lépett ki középen és a vas alá lőtte a pakkot. A harmad hajrájában az egyik érdi hátvéd kézzel hárított egy gólba tartó korongot. A kapura lövések (27-7) terén is nagy volt a fölényünk, több gól azonban az első etap során nem esett.



A 2. játékrészben a mérkőzés képe alig változott. A 24. percben Barna ugyan betalált egy egyéni akcióból, de ezt követően a vendégek azonnal visszaálltak védekezni. A 27. percben Urbán Ákost állították ki, majd alig egy perccel később az érdiek elcserélték magukat, maradt azonban az döntetlen állás. A 31. percben Domán Péter jól eltalált lövésével visszavettük a vezetést, majd a megszokott koreográfia szerint folytatódott a meccs, a mieink erősen nyomtak, az ellenfél pedig foggal-körömmel védekezett. Kereken négyszer annyit lőttünk kapura (16-4), mint az érdiek, de a harmad hátralévő részében már nem tudtunk betalálni.



A 3. játékrészt Mihalik Gergő találata vezette be, majd az említett gólunk szerzőjét állították ki. Ezután sorozatban kaptunk további két kisbüntetést, gyakorlatilag az 54. percig folyamatosan emberhátrányban hokiztunk. 54.01-nél fordult a kocka, Palla Maximiliánt szórták ki, az emberelőnyt 18 másodperccel utóbb ki is használtuk; Domán középre adását Ördög vágta be. A találkozó legvégére is maradt gól, 58.45-nél Ördög csapott le egy gazdátlan korongra és már a harmadik találatát is szerezte.



A találkozó egészében folyamatos, jelentős fölényben játszottak a mieink, a vendégeknek csak pillanatai voltak. Gyakorlatilag végig csak az volt kérdés, hány góllal nyerünk? A kiváló formában hokizó Ördög Roland vezérletével négy góllal voltunk jobbak, de pontosabb és koncentráltabb hokival nagyobb arányban is győzhettünk volna. Hét fordulót követően 5 pont előnnyel állunk a tabella negyedik helyén és már csak 2 mérkőzésünk van hátra.

Prakab Szilárd edző így vélekedett a találkozóról.

"A mai mérkőzés első harmadában sokat támadtunk, sokat lőttünk kapura, a befejezések azonban nem igazán sikerültek. A lövéseink minőségével voltak gondok, emiatt a gólkülönbséget csak a 3. harmadban tudtuk növelni. Gyakorta puhák voltunk, és tompák, védekezésben és támadásban egyaránt. Az ellenfél többször is veszélyesen hokizott, a támadásaikban benne volt a gól. A 3. harmadban elkezdtünk magunkra találni, akkor játszottunk a legjobban és Ördög Roland góljaival megérdemelten nyertünk. Kapuvédőnk, Gergely Hunor szintén remek teljesítményt nyújtott. A következő kvalifikációs meccseken a mostaninál élesebben, keményebben és pontosabban kell majd játszani."

A mesterhármast jegyző Ördög Roland is elmondta a véleményét.

„A mérkőzést jól kezdtük, sokat tartózkodtunk az ellenfél harmadában, viszont a helyzeteinket nagyon nehezen tudtuk csak kihasználni. A 3. harmadban sikerült jobban összpontosítani a figyelmünket és gólerősebben játszani. A találkozót végül 5-1-re nyertük, amihez három góllal én is hozzájárultam.”

Debreceni HK – Kárpáti Farkasok 5-1 (1-0, 1-1, 3-0)
Gólszerzők:
Ördög (3), Domán és Mihalik G., illetve Barna


Fotók: Kovács Péter