ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 21 | Mintha kezdene futni a szekér…

Közzétéve: 2021-09-27

Cimkék:  U 21

A mieinknél volt néhány hiányzó, Mihalik Gergő az ifi csapatban szerepelt, Antek Tamás a felnőtt keretben kapott helyet, a lábadozófélben lévő Bartók András sem volt ott a nevezési listán Így is három komplett sorral tudtunk pályára lépni, míg az ellenfél 12+2 játékossal érkezett.

Az 1. harmadot végig zakatolták a mieink. A vendégek kemény játékkal próbálták megállítani a debreceni legénységet, de a srácok e téren is felvették velük a harcot. A hazai rohamokból jó ideig nem született gól, az újvárosi kapuban Jason Ferreira remekelt és volt néhány jó kontrája is az ellenfélnek. 15.58-nál tört meg a jég: Kovács Roland passzával Jakabfy Samu indult meg, takarásból lőtt, a pakk Ferreira válla fölött utat talált a vendégek hálójába. 19.12-nél ismét Jakabfy tört előre, középre adását Diószegi Bence vágta be. 20-9 volt a kaput eltaláló lövések száma, ami jól jelezte a fölényünket.



A 2. játékrészben folytatódtak a debreceni támadások, Ferreira azonban nagy formában védett, 10 percig nem nőtt a mieink előnye. A 33. percben Szabó Kornél ugrott ki, megkerülte a kaput, majd visszalőtte a pakkot rövid alsóba. Szűk egy percen belül Karmaev szerzett korongot, beadását a jól érkező Glotov továbbította az ellenfél hálójába. A 36. percben Somogyi középtávoli lövése után a pakk átpattant Gönczi Bence fölött és a hálónkban kötött ki. 37.22-nél Karmaev és Szabó Kornél zsugáztak, majd a debreceni hátvéd a második találatát is megszerezte. 38.57-nél Smirnov érkezett hajszálpontosan Szabó Kornél passzára és góllal tett pontot az akció végére. A 2. etapban még nagyobb lett a mieink fölénye 22-9-re nyertük a kapura lövéseket.



A 40. percben az újvárosiak stábja kapust cserélt, a kanadai hálóőrt Kamondy váltotta fel. Ám az ő hálója sem maradt tartósan gól nélkül; az 54.35-nél Karmaev a cserekapust is felavatta, a végeredményt pedig 54.57-nél Bartis állította be.



György József legénysége a hoki minden elemében felülmúlta az vendégeket. A mieink végig támadták a mérkőzést, persze a nagy rohanásban ki-kinyíltak hátul, megkönnyítve a kontrázó ellenfél dolgát. Ebből most nem lett gond, főként azért, mert Gönczi Bence kiváló, 95,83 %-os hatékonysággal védett, de erősebb vetélytársakkal szemben óvatosabbnak kell majd lenni. Persze bőven akadtak biztató előjelek is. Az orosz légiósok is mintha kezdnének ráérezni a mieink játékára. Valami elindulni látszik és reméljük, hogy ez nem más, mint a Debrecen-expressz!



György József vezetőedző az alábbi értékelést adta a találkozóról.

„Gönczi Bence védett 25 lövést kapott és ő volt a meccs embere. Nagyon sok dolga nem akadt, de a védései nagyon nagy mentések voltak. Mi 60 lövéssel próbálkoztunk. A mérkőzésen végig mi uraltuk a játékot. Tudtam, hogy a DAB kontrákra fog építeni, de hiába beszéltünk erről, végig támadtunk, persze a helyzeteket rendre kihagytuk. Szerencsére Gönczi Bence a mai napon nagyon jól védett és többször is bravúrokkal tartotta az eredményt.”

A kiválóan teljesítő Gönczi Bence így látta a meccset a kapuból.

"Nem a legjobb mérkőzésünket játszottuk, de nyertünk, ami nagyon fontos volt. A helyzeteinket megint nagyon csekély százalékban értékesítettük, van még mit dolgozni az előnyünkön, meg a felelőtlen korongvesztéseken.”

Debreceni HK – Dunaújvárosi Acélbikák 8-1 (2-0, 4-1, 2-0)
Gólszerzők:
Szabó K. (2), Jakabfy, Diószegi, Glotov, Smirnov, Karmaev és Bartis, illetve Somogyi


fotók: Kovács Péter