ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 16 | Értékes győzelem az SZJA ellen

Közzétéve: 2021-09-27

Cimkék:  U 16

A hazai csapat kezdte jobban a találkozót, az első harmad tizedik percéig a mieink kezdeményeztek többet, ám a góllövéssel hadilábon álltunk. Ahogyan az gyakran történni szokott, 09.54-nél kaptunk egy kontrát, azt be is lőtték a székelyek, Mic-Adam Florian révén. Az első periódus végéig inkább a mezőnyben folyt a küzdelem, 19.16-nál azonban Balogh Áron lapos lövéssel megszerezte az egyenlítő találatunkat. A kaput eltaláló lövések (11-4) tekintetében fölényben hokiztunk, de a sok kihagyott helyzet miatt csak döntetlenre futotta az erőnkből.



A 2. játékrészben kiegyenlített játék folyt a jégen, a mieink nem tudták megismételni az első harmadban nyújtott teljesítményüket, sok volt a rossz döntés, eladott korong, az ellenfél azonban nem tudta ezeket kihasználni.



A 3. harmadban sikerült visszavenni a kezdeményezést.  48.42-nél Czecze Hunor találatával hosszú idő után átvettük a vezetést, alig több, mint fél perccel később pedig Vincze Dávid szép szólóval növelte is az előnyünket. Az SZJA mozgósította a tartalék energiáit; az 54. percben emberfórból szépítettek, Nagy Tamás értékesített egy kipattanót. A találkozó hátralévő perceiben a vendégek küzdöttek az egyenlítésért, de Révész Zsuzsa vezetésével jól rombolt a debreceni védelem. 59.05-nél a vendégek lehozták a kapusukat, 59.24-nél azonban Balogh Áron üres kapus góllal bebiztosította csapata győzelmét.



Nagy küzdelemben nyerték meg ezt a mérkőzést a mieink, akik az első harmadban és a 3. etap elején hokiztak jól, de nem utolsó sorban az agresszív védekezésünknek köszönhetően, végül sikerült kicsikarnunk a győzelmet.

Okos Csanád vezetőedző a következő értkelést adta a találkozóról.

„Az 1. harmadban sikerült jól beleállni a mérkőzésbe. Nem értékeltük túl az ellenfelet, a saját játékunkat nyújtottuk és a képességeinknek megfelelően hokiztunk. A 2. harmadban kicsit kaotikussá vált a játékunk, gyakran hoztunk rossz döntéseket, odaajándékoztuk a pakkot a vendégeknek. A 3. periódusban, ha nem is minden tekintetben, ám sikerült visszatérni az első harmadban nyújtott teljesítményünkhöz. Kitartóan és agresszíven hokiztunk és ebből mind a három sorunk kivette a részét. Révész Zsuzsi kiválóan védett. A mérkőzés egészét tekintve nem érdemtelenül nyertünk. A hibákról sem feledkezünk meg, igyekszünk azokat mielőbb kiküszöbölni!”

A játékosok nevében Máthé Miklós kapott szót.

„Jól indítottuk a meccset, bár már az első percben kaptunk egy technikai kisbüntetést. A harmad felénél vezetést szerzett az SZJA, de úgy szálltunk le a jégről, hogy Balogh Áron révén sikerült kiegyenlíteni. A 2. játékrészben nem tudtunk jól teljesíteni, az eredmény azonban nem változott. A 3. periódus elején gyorsan szereztünk két gólt és hiába szépített az ellenfél, az utolsó percben mi állítottuk be a végeredményt. Szerintem összességében jól hokiztunk, ami kedvező előjel az FTC elleni, vasárnapi mérkőzésre.”

Debreceni HK – SZJA 4-2 (1-1, 0-0, 3-1)
Gólszerzők:
Balogh Á. (2), Czecze és Vincze D., illetve Mic-Adam és Nagy


fotók: Kovács Péter