ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 21 | Messze nincsenek még összeérve a sorok

Közzétéve: 2021-09-23

Cimkék:  U 21

Vitán felül állt, hogy a jó erőkből álló, összeszokott vendégcsapat ellen kemény erőpróba vár az épülőfélben lévő hazai együttesre.

Nagy iramú, kemény játékkal indult a mérkőzés, az első cserékben inkább a vendégek kezdeményeztek, majd a mieink váltak aktívabbá. A találkozó első 2 percét Kókai kapta, míg az ellenféltől Young ült ki testre ütésért, gól azonban nem született, a kapusok remekeltek. A 16. percben ismét Kókainál láttak szabálytalanságot a játékvezetők, két perccel utóbb Farkas szabálytalansága nyomán mi kerültünk emberfórba, gól azonban nem született. Mind a két kapu előtt számos nagy helyzet alakult ki, de a harmad gól nélküli döntetlennel zárult.



A 2. játékrész piros-kék rohamokkal kezdődött, a 23. percben Sándor Bence került a büntetőpadra. A vendégek gyorsan értékesítették a lehetőséget, Horváth Kristóf volt eredményes egy jó keresztpassz nyomán. Fél perc sem múlt el, amikor újra betalált az ellenfél; egy elveszített buli után Papp szerezte meg az ellenfél második gólját. A 29. percben sikerült feljebb zárkózni, Karmaev cselezte át a vendégvédőket, a lövése kipattant, ezt Bartók vágta be. A 30. percben ismét létszámfölényben játszhattunk, de korongot veszítettünk a harmadunkban, a pakk az üresen hagyott Szabó Zalán elé került, aki nem hibázott. Ali több, mint egy perccel később újabb előnyt kaptunk, de ezt sem sikerült értékesíteni; Antek rosszul indult el egy kilőtt korongra, a hibánkat ismét Szabó büntette. Láthatólag megzavarodtak a mieink, 32.25-nél György József időt kért, hogy megnyugtassa a társaságot. Ez sikerült is, a gól azonban nem jött össze, részben azért, mert az ellenfél kapusa kiválóan védett.



A 3. periódusban sokat támadtunk, de két üres kapus lehetőség is kimaradt, ők viszont egy kontrából betaláltak Dindic révén. Az 55. perc végül meghozta az újabb szépítést, ekkor Szabó Kornél értékesített egy kipattanót. Az utolsó öt percben fokozódott a pályán a feszültség, több kemény összecsapásra is sor került, újabb találatok azonban nem estek, bár a mieink a végsőkig küzdöttek.



Nagy iramú, kemény meccset vívott egymással a két csapat. A debreceni srácok nagyot küzdöttek, az orosz légiósok is bizonyítani akartak, de a helyzeteink java része kimaradt, az ellenfél viszont kihasznált egy emberfórt, majd egymás után háromszor is büntették a hibáinkat, ebből kétszer emberhátrányban találtak be. A védelmünk többször is zavarba jött és ezúttal Antek Tamás is bizonytalankodott néha. A lövési statisztika 34-24 volt a zsűri összesítésében, 49-36 pedig a csapat meglátása szerint.



A rangadó mérkőzést György József vezetőedző elemezte.

„Nagyon erős csapat ellen játszottunk, talán egy kicsit bátrabban kellett volna kezdeni. A két előnyben kapott gól megpecsételte ennek a meccsnek és vele a 3 pontnak a sorsát. Jó iramú mérkőzést vívtunk, a helyzetkihasználás, a pontosság és a lövések terén azonban alulmaradtunk. Pozitív fejlemény volt, hogy a két nagy hiba után egyben tudtunk maradni, nem veszítettük el a fejünket, dolgoztunk az utolsó másodpercekig, hogy szorosabbá tegyük a mérkőzést. Ezúttal az ellenfél gyorsabb volt, nagyon jól támadtak le, amivel sokszor nem tudtunk mit kezdeni. Szerintem ez volt a kulcsa ennek a találkozónak. Sajnos, szükségünk van még 2-3 hétre, amíg sikerül a sorokat összerakni és kiismerni az új játékosok teherbírását, valamint küzdőképességüket.”



A játékosok közül ezúttal Sándor Bence értékelte az összecsapást.

„Nagyon dinamikus mérkőzést játszottunk. Sajnos, nem volt meg a csapaton belül a szükséges összhang, nem működött a kémia. Túl sok egyéni hibával hokiztunk és ezek egy részéből sajnos, gólokat is kaptunk. Még nagyon a szezon elejénél tartunk, keressük, melyik összeállítás lehet a leghatékonyabb. Remélem, hogy következő meccseken lassan összeáll a csapat és egy jó szezont tudunk majd futni!”

Debreceni HK – Vasas SC 2-5 (0-0, 1-4, 1-1)
Gólszerzők:
Bartók és Szabó K., illetve Szabó Z. (2), Horváth Kr., Papp és Dindic

 

fotók: Kovács Péter