ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 21 | Megérkeztek az orosz légiósaink

Közzétéve: 2021-09-22

Cimkék:  U 21

Már az első harmadok is arra utaltak, hogy nem lesz komoly gond a beilleszkedéssel; a csapat tíz találatából Karmaev három, Smirnov és Glotov egy-egy gólt vállalt. Mivel a légiósok körül időről időre fellángolnak a viták, először György József vezetőedzőt kértük meg; foglaljon állást ebben az ügyben.

- Induljunk ki abból - kezdte válaszát a szakvezető -, mi a helyzet nálunk.


György József, vezetőedző

"A junior csapatunk kerete 13 játékosból áll, közülük négyet a felnőtt együttes is foglalkoztat, szükségünk van tehát a puszta létszámra is. Azzal, hogy a három srác megérkezett, az edzéseken nagyobb tempóban tudunk dolgozni, ami elősegíti a hazai játékosok fejlődését is. A fő célunk az, hogy a segítségükkel több játékost tudjunk képezni és beépíteni a felnőttek közé. Természetesen figyelünk arra, hogy minőségi játékosokat szerződtessünk, akiktől ténylegesen lehet majd tanulni. Ezek a sportemberek mindig magukkal hozták, hozzák az orosz hokiiskola rendkívül magas színvonalát, melyek így közvetlenül segítik a mi törekvéseinket. Egy edzés és egy meccs nyilván nem elegendő arra, hogy komolyabban megismerjem őket, de az első benyomásaim kedvezőek. A képzettségük kimagasló, ám így is beletelhet egy-két hétbe, míg megtalálják a helyüket a csapaton belül. Ehhez a magyar játékosoktól minden segítséget megkapnak, de az is pozitív, hogy a három új srácban is megvan a törekvés a minél gyorsabb akklimatizálódásra.”

Amikor ők kerültek sorra, figyelmesen hallgatták végig Misa Szokolov fordításait, majd csendesen, ám határozottan válaszolgattnak a kérdésekre. Gyorsan kiderült, hogy esetükben szó sincs „ugrásról az ismeretlenbe”, tájékozottak a befogadó klub és a környezet dolgaiban. E téren sokat köszönhetnek az előző években nálunk légióskodott játékosoknak, a jelenleg már a felnőttek között hokizó Kuleshov-tól kezdve, Belomoev-en és Smirnov Daniil-on át  Anton Ivanov-ig. Szívet melengető azt hallani hogy korábbi (és mai) játékosaink mennyire jó hírét keltik a klubunknak és városunknak Oroszország szívében.

Elsőként Mark Smirnov mutatkozott be hármuk közül.


Mark Smirnov

„Otthon játszottam az MHL élcsapatainál és ellenük is, úgy gondoltam itt az ideje szerencsét próbálni. Jól ismerem Belomoev-et, Daniil Smirnov-ot és Ivanov-ot is, egy csapatban hokiztunk. Biztattak, hogy próbáljak meg leszerződni, megéri, ők nagyon jól érezték magukat Debrecenben. A legjobb eredményem az MHL B-döntője, ahol a 3. helyet szereztük meg. A sportolás mellett edzőképzésen is részt veszek.”

Mark Smirnov
Született: 2002. 07.01., Yaroslavl
Posztja: támadó 
Testmagassága: 179 cm
Testsúlya: 76 kg
Ütőfogása: jobbos

Karmaev azzal kezdte, hogy elmondta; ő már másodszor próbálkozott.


Dmitrii Karmaev

„Én tavaly már megpróbáltam Debrecenbe igazolni, de amikor már azt hittem, hogy minden rendben, kiderült, hogy nem készültek el a papírjaim. Most sikerült és nagyon örülök, hiszen a múlt évi légiós társaság gyakran meséli, hogy milyen jó itt a csapatszellem és hogy nem fogom megbánni. Egyébként civilben gazdasági szakon tanulok a yaroslavl-i egyetemen és mellette edzőképzésre is járok. Az eddigi legjobb sporteredményem az MHL playoff során elért 2. helyezés.”

Dmitrii Karmaev
Született: 2002.11.01., Yaroslavl
Posztja: támadó
Testmagassága: 183 cm
Testsúlya: 78 kg
Ütőfogása: jobbos

Denis Glotov Debrecenbe vezető útja sem volt teljesen szokványos.


Denis Glotov

„Én az otthoni edzőm ajánlására kerültem ebbe a körbe, aki korábban Kuleshov csapatával dolgozott együtt. Ő biztatott, hogy ragadjam meg a lehetőséget, mert később széles körben hasznosíthatom. Még ifi vagyok, a mi korosztályunkban nincs MHL, az összorosz ifi mezőnyben a 3. helyet vívtuk ki az együttesemmel.”

Denis Glotov
Született: 2003.01.09. Dmitrov
Posztja: támadó
Testmagassága: 171 cm
Testsúlya: 68 kg
Ütőfogása: balos

Ez tehát az idei légiós kontingens Magyarországra vezető útja vázlatosan elbeszélve. A történetük következő részeit már ők maguk írják, reméljük, az elvártaknál is nagyobb sikerrel.

fotók: Kovács Péter