ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 21 | Egy tízessel küldtük haza az ellenfelet

Közzétéve: 2021-09-20

Cimkék:  U 21

Ezen a mérkőzésen a frissen érkezett orosz légiósaink is csatarendbe álltak és összesen öt gólt ütöttek. A debreceni srácok sem tétlenkedtek, további öt találatot pakoltak a két együttes közé.

Egyoldalú játékkal indult a mérkőzés, a mieink rendre benn tartották a pakkot a PHC harmadában. Az első emberfórunkból még nem született gól, a másodikból igen; 06.00-nál Smirnov indításával Karmaev nyargalt el és meg sem állt az ellenfél hálójáig. A 11. percben emberelőnybe kerültünk, 11.55-nél Mihalik Gergő kijátszott helyzetből szerezte a második találatunkat. 14.09 állt az eredményjelzőn, amikor Glotov a kör széle tájáról tüzelt, a korong a vendégkapusról pattant a PHC hálójába. Fél perc sem kellett és Révész Levi révén megvolt a negyedik találatunk, majd a 16. percben Szabó Kornél zárta az első harmadbeli gólszüretet.

A 2. játékrészt egy kicsivel összszedettebben indították az erzsébetiek. Ám ez nem tartott sokáig, a 25. percben Moczárt kiállították, a mieink pedig jól kevergettek előnyben, Mihalik keresztpasszát Borbát lőtte be. A 29. percben Hódi durván a palánkra lökte Fucskót, 5+20 perces fegyelmi büntetésben részesült. 30.44-nél Altorjai is távozott a jégről, a mieink pedig hosszas előkészítés után betaláltak, a gólt Dorogi szerezte.  A 38. percben Kovács Rolandot állították ki, hét másodperccel később pedig Huszárról csorgott be a kapunkba egy kósza korong.

A 3. harmad hasonló forgatókönyv szerint zajlott le, mint az előző kettő. A vendégek próbáltak ellenállni, a mieink pedig lőtték a gólokat. 46.52-nél Karamaev bevágta Szabó Kornél kipattanóját, majd az 51. percben Bartók jó átadását értékesítette. A vendégcsapat közben időt kért, de ez nem hozta meg a számukra a megújulást. Az 55. percben Smirnov vezetett szép szólót, megszerezve a 10. találatunkat.

A mérkőzés túlnyomó részében egy kapura folyt a játék, a mieink támadtak, a PHC pedig foggal-körömmel védekezett. A kapura lövések száma jelentős bizonyíték, az 52-12-es mutató jelzi, hogy a srácok mekkora fölényben hokiztak ezen a meccsen. Az orosz légiósok szépen helyt álltak az első magyarországi találkozójukon, Glotov és Smirnov egy-egy gólt szereztek, míg Karamaev hármat vágott az erzsébetieknek. A következő hazai meccsünk szeptember 22-én következik, ahol jóval nehezebb dolgunk lesz a Vasas SC ellenében.

Debreceni HK – PHC 10-1 (5-0, 2-1, 3-0)
Gólszerzők:
Karmaev (3), Smirnov, Mihalik, Glotov, Révész Cs., Szabó K., Borbát és Dorogi, illetve Huszár