ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 18 | A 3. harmadban dőlt el a mérkőzés

Közzétéve: 2021-09-20

Cimkék:  U 18

Az ellenfél tényleges játékerejéről nyilván kevés volt az információnk, de abban biztosak lehettünk, hogy a mezőny egyik legütősebb alakulata érkezett Debrecenbe, akikkel szemben igazi rangadóra lehet számítani.

A vendégcsapat már az első harmad kezdetén nekiugrott a mieinknek, a debreceni srácoknak azonban eszük ágában sem volt megijedni, átvették az akadémisták tempóját, amiből parázs csata kerekedett. Az etap első felében oda-vissza hullámzott a játék, mindkét kapu előtt számos jó lehetőség adódott. Ekkor többet támadtak a mieink, az 5. percben Mihalik Gergő ugrott ki, de ígéretes helyzetben mellé lőtte a korongot. A harmad közepe táján a vendégek kerültek fölénybe, a védelmünk azonban Végh Danival az élen állta a sarat. A 7. percben újra Mihalik Gergő veszélyeztetett, négy perccel később a debreceni hálóőr kapta ki a korongot a felső sarokból. A 15. percben Tóth Zoltánt vitték ki játékvezetők, de az állás nem változott. Hét másodpercet tölthettünk egyenlő létszámban, amikor Urbán Ákost is kiállították, de ezt a hátrányt is sikerült kivédekezni. Az utolsó percben csináltunk egy jó cserét, a korong azonban pár másodperccel a dudaszó után került a vendégek hálójába. Az első harmadot nagy iram és kiélezett küzdelem jellemezte, a játék képe alapján a döntetlen állás igazságosnak volt tekinthető.

A 2. játékrészben is folytatódott a kemény csata, a jégen minden korongért meg kellett küzdeni. A 28. percben némileg váratlanul szerzett vezetést a fővárosi alakulat, Takács takarásból leadott lövése akadt be, majd újabb BJA-helyzet következett, ezúttal azonban Végh Dani tisztázott. A 13. percben két játékosunk rajtolt rá a támadó harmadba belöbbölt korongra, a játékvezetők azonban lest láttak és belefújtak az akcióba. A 34. perceben Fingust palánkra lökése nyomán emberelőnybe kerültünk; a 35. percben Fehér Ádám lőtte be a vendégkapu előtt pattogó korongot. Többet kezdeményeztek a debreceniek, 37.17-nél egy remek kontra végén Fehér Ádám verte be Révész középre adását. A 39. percben Ördög Roland került a büntetőpadra, az előnyben felállt az ellenfél és egy pontos keresztpasszból Fingust kiegyenlített.

A 3. harmadban is nagy volt a tempó, mind a két gárda megpróbálta a maga javára fordítani a mérkőzést. Rögtön az elején megcsengettük a kapuvasat, de mindkét oldalon csak helyzetekig jutottak a támadók. Az 53. percben viszont nem tudtuk szerelni a betörő Weidemannt, aki egyéni akció végén vezetéshez juttatta csapatát. Alig több, mint 2 perccel később Molnár góljával növelte az előnyét a vendégcsapat, a mieinken a fáradtság jelei kezdtek mutatkozni. 58.49-nél Máthé Csaba még kikérte az idejét, szépíteni azonban már nem sikerült.

A találkozó végig kiélezett játékot, óriási küzdelmet hozott. Nem véletlen, hogy a harc csak az utolsó játékrészben dőlt el, lényegében 2 perc alatt, ezen kívül teljesen kiegyenlített volt a mérkőzés. Ezt húzza alá a kaput eltaláló lövések száma (33-34) is. A srácok megalkuvást nem ismerve küzdöttek, jól hokiztak, mindenképpen dicséretet érdemelnek. Szombaton, a listavezető Vasas ellen folytatódik a kvalifikációs szakasz, bízunk abban, hogy addigra a mieink fizikailag és mentálisan is kipihenik magukat.

Máthé Csaba vezetőedző elismerően szólt játékosainak teljesítményéről.

„Egy ilyen meccs rövid távon vereség, hosszú távon nyereség! Nagyon vártuk ezt a találkozót, hogy felmérjük magunkat egy ilyen kvalitású csapat ellen és azt kell mondjam, hogy teljes mértékben egyenrangú partnerek voltunk. Örvendetes, hogy a játékosaim képesek voltak magasabb fokozaton játszani, nemcsak a védekezés, hanem a támadásépítés terén is. Egy mérkőzés megnyerése apró dolgokon múlik; sokáig döntetlen volt az állás, helyzetek mindkét kapunál adódtak ki szép számban, de sajnos, a vége felé párszor belehibáztunk, így az ellenfél a maga javára döntötte el a mérkőzést. Természetesen jár a gratuláció a csapatnak, mert jól tudtunk csapatként hokizni, ami hosszú távon nagy erény lehet!”

Mindkét debreceni gólt Fehér Ádám jegyezte, most az ő értékelése következik.

„Nagyon jó mérkőzést játszottunk és úgy gondolom, mindenkinek sikerült kihozni magából a maximumot, aminek meg is lett az eredménye. Végig közel tudtunk maradni az ellenfélhez és nagyon jó tempójú mérkőzést játszottunk! Örülök, hogy sikerült kétszer is betalálnom. Gratulálok az egész csapatnak, komoly munkát tettünk bele a meccsbe!”

Debreceni HK – Budapest Jégkorong Akadémia 2-4 (0-0, 2-2, 0-2)
Gólszerzők:
Fehér Á.(2), illetve Takács, Fingust, Weidemann és Molnár