ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

NU 25 | Székelyföldi tornán vendégszerepelt a leány csapatunk

Közzétéve: 2021-09-13

Cimkék:  NU 25

Prakab Szilárd edző 17 játékosával már csütörtök reggel elutazott Gyergyószentmiklósra, ahol a házigazda Fox Hockey együttese mellett a Hatvani Gigászok, a Dunaújvárosi Angels és a Csíkszeredai Sportklub női csapataival mérték össze az erejüket. A debreceni lányok pénteken a két anyaországi, szombaton pedig a két székelyföldi vetélytárssal szemben léptek a jégre. A mérkőzések 3 x 15 percig tartottak, futóórával. Vasárnap rendezték meg a kis- és a nagydöntőt, valamint az eredményhirdetést is.

Prakab Szilárd vezetőedző számított a nehéz meccsekre, már csak azért is, mivel az ellenfelek egy része a jövő szezonban az A-csoportban fog hokizni. Mint mondotta, a tornarészvétel mindenképpen hasznos lesz, mert rávilágít arra, hol tartunk jelenleg a felkészülésben. A lejátszott mérkőzésekről a szakvezető készített kommentárokat.

II. Székelyföldi Női Jégkorongtorna
2021.09.10 – 12. Gyergyószentmiklós

Mérkőzések:


Hatvani Gigászok – Debreceni HK 0-3

„Az első meccsen nagyjából azonos játékerővel rendelkező csapatok találkoztak. A lányok keményen küzdöttek, megvoltak a helyzeteink is, de ezeket nem tudtuk kihasználni.”

Debreceni HK – Angels 0-9

„Az Angels elleni meccs első harmadában nyújtottuk az eddigi legjobb teljesítményünket, a kezdő etap végén csak egy góllal vezetett az ellenfél. A második és harmadik játékrészben azonban feljebb kapcsoltak, így még nehezebb volt tartani őket. A nagy nyomás miatt egyre inkább elfáradtunk, emiatt a végén nagy gólkülönbség alakult ki a vetélytársak javára.”

A második játéknapon a mezőny két legerősebb együttesével találkoztak a debreceniek.

Fox Hockey – Debreceni HK 7-0

„A gyergyói lányokban jól korcsolyázó, a miénknél minden szempontból erősebb csapatot ismertünk meg. Az első és második harmadban a mi szintünket is figyelembe véve megfelelően játszottunk, a védekezésünket sikerült összerakni, időnként támadásokra is futotta a lányok erejéből. A 3. játékrészre elfáradtunk, nem csoda, hogy ebben a periódusban három gólt kaptunk.”

Csíkszeredai Sportklub - Debreceni HK 9-0

„Nagyon nagy volt a különbség a két csapat játékosai között, a szó szoros és átvitt értelmében sem voltunk azonos súlycsoportban. A találkozó előtt azt kértem a lányoktól, hogy az összes tartalék energiájukat próbálják mozgósítani. Ez egy ideig sikerült is, az 1. harmad derekáig még nyomást is tudtunk kifejteni az ellenfélre, voltak helyzeteink is, de a későbbiekben már a szeredaiak nagyobb tudása, fizikai fölénye érvényesült.”

Hasznos, kiváló hangulatú tornán vagyunk túl, ami jó felkészülést biztosított a bajnoki küzdelmekre. A miénk volt a legfiatalabb együttes, Erdélyben debütált négy új előkészítős játékosunk is.”


A II. Székelyföldi Női Jégkorongtorna végeredménye:

1. Fox Hockey (Gyergyószentmiklós)
2. Csíkszeredai Sportklub
3. Dunaújvárosi Angels
4. FC Hatvan Gigászai
5. Debreceni HK