ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 18 | Fölényes győzelem az első hazai mérkőzésen

Közzétéve: 2021-09-09

Cimkék:  U 18

A két csapat kétszer is összemérte az erejét az előszezon során. A felkészülési meccsek a mieink egyértelmű fölényének jegyében zajlottak le, várható volt, hogy a bajnoki találkozó képe is hasonlóan alakul.

Már a 2. percben megszereztük a vezetést, Urbán Ákos szerzett korongot és biztos kézzel értékesítette a helyzetet. A debreceni együttes azonnal fölénybe került, az első komolyabb vendéghelyzetre a harmad feléig kellett várni. A 11. percben emberfórba kerültünk, jól járt körbe a pakk, majd Ördög középtávoli lövése meghozta a második találatunkat is. Az 1. harmadban nem esett több gól, bár együttesünk a játékidő java részét az ellenfél védekező zónájában töltötte.

A 2. etap legelején Szeferinkin vezetett támadást a bal oldalon, majd éles szögből, váratlanul belőtte a pakkot a rövid felsőbe. Szűk két perccel később Fehér Ádám volt szemfüles és megszerezte a negyedik gólunkat. A zöld-fehérek időt kértek, de a játék képe így sem változott; a 25. percben Váraljai Ádám emelte be a pakkot a vas alá. 27.17-nél késleltetett kiállítás helyzetében tovább vittük az akciót, a Fradi kapusáról kipattanó korongot Méhes ütötte be. A vendégek kapust cseréltek, de ez sem hozott számukra megoldást, a 29. percben Mihalik Gergő fonákjával megszületett a hatodik találatunk. A második tíz percre is maradt esemény, előbb Ördög váltotta gólra Méhes jó passzát, majd Gönczi Gergő indult meg egy lecsorgó koronggal és nem hibázott. A 2. játékrészben hét gólt ütöttünk, az ellenfél csak pillanatokig birtokolta a pakkot.

A szünetben Máthé Csaba kapust cserélt, Gergely Hunort Révész Zsuzsa váltotta. A harmad 2. percében Mihalik Gergő meglőtte a mieink 10. gólját, ettől kezdve a találkozó futóórával folytatódott. A 43. percben András jól kapott bele egy korongba a kapunk előtt, szépített a vendégcsapat. A válaszunk sem késett sokáig; a harmad fele táján Tóth Zoltán középtávolról talált be a felső sarokba. Az 54. percben Révész Levente értékesített egy kipattanót, röviddel később Törőcsik kozmetikázott az eredményen. Az 58. percben Aranyos Attila is betalált, ezzel kialakult a meccs végeredménye.

A debreceni együttes könnyed játékkal is mindvégig nagy fölényben hokizott, a gólkülönbség megfelelt a játék képének. A vendégeknek csak momentumai voltak, nem találták az ellenszert a mieink hokijával szemben.

Máthé Csaba edzői szemmel értékelte a mérkőzést.

„A vártnál könnyebben nyertük meg ezt a mérkőzést, de nagyon fontos, hogy a realitás talaján haladjunk tovább. A két felkészülési meccs alapján mi voltunk az esélyesebbek, de ez a sportban sohasem biztos. Ezért a legnagyobb fókusszal kezdtük el a mérkőzést, majd cseréről cserére építettük a játékunkat. Most mi voltunk azok, akiknek többet kellett játszani a koronggal, és ezt a mérkőzés végéig igyekeztünk megvalósítani. Sok gólt tudtunk lőni és olyan játékosok is feliratkoztak a góllövők közé, akiknek csak annyi plusz kellett, hogy bízzanak magukban és merjék elvállalni a lövéseket. Révész Zsuzsi is kapott egy harmadnyi lehetőséget, ezzel ő lett az első lány Debrecenben, aki az U 18 fiú bajnokságban a jégre lépett! Gratulálok a csapatnak, készülünk a soron következő feladatra”

Az ötödik gólunkat szerző Váraljai Ádám így emlékszik vissza a találkozóra.

„Már a Fradi elleni felkészülési meccsek során felmértük az ellenfél képességét. A mostani meccsünk azokhoz hasonlóan, nagy gólkülönbségű győzelemmel végződött. Nagyon jól álltunk bele a meccsbe és annak ellenére, hogy folyamatosan, több góllal vezettünk, mindenki az utolsó percig küzdött. Az eredmény önmagáért beszél!”

Debreceni HK – FTC- Telekom 13-2 (2-0, 7-0, 4-2)
Gólszerzők:
Ördög (2), Mihalik G. (2), Urbán, Szeferinkin, Fehér Á., Váraljai Á., Méhes, Gönczi, Tóth, Révész L. és Aranyos, illetve András és Törőcsik