ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U16 | A serdülők élesítették a formájukat

Közzétéve: 2021-09-07

Cimkék:  Vasas U 16 serdülő

Az 1. harmadban többet támadtak, jól építkeztek a mieink, gólt azonban nem sikerült szerezni. A 2. játékrészt jobban kezdte a vendégcsapat, Ficzere két góljával időlegesen el is húztak a debreceniektől, a 25. percben azonban Lusztig szépített. Két perccel később Décsey szerzett gólt, a 2. harmad utolsó percében dupla fórból Kovács Soma alakította 2-3-ra az állást. A 3. etap legelején Lusztig góljával kiegyenlítettünk, majd az 50. percben egy találattal újra a vendégek vezettek. Az 56. percben Lusztig Krisztián már a harmadik gólját szerezte, a rendes játékidő így döntetlennel ért véget. A hosszabbításban M. Kiss egyéni akcióval a vendégek javára döntötte el a találkozót, kihasználva csapata 60.54-nél kezdődő emberfórját.

A találkozó kemény fizikai csatát és kiegyenlített játékot hozott, a küzdő felek nem tudtak tartósan egymás fölé kerekedni. A debreceni srácok jól hokiztak, kár, hogy nem figyeltek eléggé az elkerülhető kiállításokra. Tanulságos meccset vívtunk egy erős ellenféllel szemben, az összecsapás rávilágított arra, miben kell még fejlődni a közeljövőben.

Okos Csanád vezetőedző értékelte a találkozót.

„Az első harmadban egészen jól építettük fel az 5-5 elleni játékunkat, cseréről cserére sikerült szintet lépnie mindenkinek. Viszont az is igaz, hogy amint kezdtünk belelendülni, mindig jött egy fegyelmezetlen kiállítás, emiatt kiestünk a ritmusból és újabb építkezésre kényszerültünk. A 2. harmadtól sikerült egy kicsit fegyelmezettebben játszani, habár az ellenfél gólok terén fölényben volt, mindig sikerült talpra állni, válaszolni, ezáltal megtartottuk a motivációnkat! A három edzőmérkőzésből ezt láttam részünkről a legjobbnak, jó képességű csapat ellen játszottunk egy kiegyensúlyozott és izgalmas meccset. Külön öröm volt tapasztalni, hogy a játékosainknál megjelentek a tudatos játékelemek, amit mindig jó látni edzői szemmel. Emellett sikerült megtartanunk a korongot és az előző alkalmaknál sokkal agresszívabb, elhivatottabb szellemben léptünk a jégre!”

A játékosok részéről Szalontai Lázár mondott véleményt.

„Szerintem a játékunk sokat javult az elmúlt két felkészülési mérkőzésünk óta, a jó kapusteljesítmények stabil hátteret adtak a csapatnak. Sajnos az ellenfelünk kíméletlen stílusban hokizott, mi viszont próbáltuk a saját játékunkat játszani. Igaz, mi is sok kiállítást kaptunk, erre figyelni kell a jövőben, mert saját magunknak teremtünk nehéz pillanatokat. Voltak hibáink, melyekre koncentrálni kell a következő meccseken; például az emberelőnyös helyzeteket nem tudtuk a megfelelő hatékonysággal kihasználni, ellenben a hátrányokat többször is kivédekeztük. Úgy gondolom, hogy mind fizikailag, mind lelkileg fel vagyunk készülve a szeptember 12-én kezdődő bajnokságra és bízunk abban, hogy a szezonunk eredményes lesz.”

Debreceni HK – Vasas SC 4-5 hu (0-0, 2-3, 2-1, 0-1)
Gólszerzők:
Lusztig (3) és Kovács S., illetve Ficzere (2), Décsey, Nemes és M. Kiss