ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 21 | Az első harmadban eldőlt a találkozó

Közzétéve: 2021-08-26

Cimkék:  U 21

A két csapat legutóbbi, debreceni összecsapása a rendes játékidő végén döntetlen állással ért véget, vendégek végül szétlövésben nyertek. A keddi visszavágón hasonlóan szoros, kemény küzdelmet vártunk a srácoktól, a meccs kezdetén azonban négy gólos hátrányba kerültünk, amiből nem tudtunk visszajönni.

Az 1. harmadban enervált, széteső játékot produkáltak a mieink. A húzóembereink csődöt mondtak, hiába igyekezett a kapunkban Végh Dani, kevés támogatást kapott a mezőnyből. A 14. percben emberhátrányos helyzetből kaptuk az első gólt, utána újabb három hazai találat következett, ezekből kettő a harmad utolsó percében. A kapura lövési statisztika 23-9-et mutatott, ez is jelzi, hogy mennyire enerváltan hokiztunk.

A 2. játékrészben György József átszervezte a sorokat, ami sikert hozott, de hiába vettük át az irányítást, hiába alakítottuk döntetlenre (12-12) a kapura lövéseket, a helyzeteinket rendre nem tudtuk értékesíteni, míg a miskolci támadók újabb négy gólt szereztek. A mérkőzés képe hasonlóan alakult a 3. etapban is, 5-2-vel zártuk ezt a harmadot, az ellenfél üres kapura állította be a végeredményt.

A találkozó első harmada alapjaiban határozta meg a végeredmény alakulását. A mieink nem voltak eléggé élesek, puhán és ötlettelenül hokiztak. A 2. játékrésztől kezdve a mezőnyben jórészt kiegyenlített játék folyt a jégen, de a befejezések továbbra sem sikerültek. A védelmünk nem volt képes semlegesíteni a miskolci támadókat, akik a hibáinkat azonnal büntették. Az első sorunk nem tudott maradandót alkotni, a három találatunkból kettőt az ifi életkorú Révész Levente szerzett.

György József vezetőedző az alábbiak szerint értékelte a mérkőzést.

„Úgy vélem nem volt túl magas sportértéke ennek a találkozónak. Sajnos, nem tudtuk szorosan tartani az eredményt, a hazaiak könnyedén elhúztak és végső soron már az első 20 percben eldőlt a mérkőzés sorsa. Hiába volt a jó kapusteljesítmény, a 2. harmadtól a javuló játék, mivel eközben romlott a védési hatékonyság. A kevés pozitívum egyike, hogy sikerült változtatni a játékunkon és az ifi játékosaink közöl Domán Péter, valamint a 2 gólt szerző Révész Levente is meggyőző volt számomra. Nyilván sejtettem, hogy hátul bajban leszünk, mivel három ifista hátvéd mellett Diószegit is a védelemben voltam kénytelen játszatni. Ezeknek ellenére sem szabad lett volna hagyni, hogy az eredmények terén ekkora különbség alakuljon ki.”

Így látta belülről a találkozót Révész Levente.

„Nem kezdtünk jól, nem voltunk ott fejben az elején és már az első harmadban több gólt kaptunk. Ezután már kiegyenlített volt a meccs, eljutottunk a helyzetekig, de sokáig nem ment a góllövés. A magam részéről nagyon örülök, hogy feljátszóként sikerült két találatot szerezni. Meg vagyok győződve arról, hogy találkozón elkövetett hibákat a szezon elején ki fogjuk javítani, mi legalábbis mindent megteszünk ezért!”

DVTK Jegesmedvék – Debreceni HK 13-3 (4-0, 4-1, 5-2)
Gólszerzőink:
Révész L.(2) és Szabó D.