ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 18 | Tíz gólt ütöttek az ifik a zöld-fehéreknek

Közzétéve: 2021-08-15

Cimkék:  U 18

A debreceni srácok keményen beleálltak a találkozóba, a 6. percben már mi vezettünk, a gólt Révész Levente szerezte. A tizennyolcadik percben Fehér Ádám egymás után kétszer is betalált, míg a harmad utolsó percében előbb Váraljai Ádám, majd Mihalik Gergő volt eredményes.

Fordulat a 2. játékrész során sem következett be, a mieink Mihalik Gergő két, illetve Ördög egy góljával tovább növelték az előnyüket, sőt, a 3. harmadban Mihalik és Bíró-Dobi Benedek jóvoltából két számjegyűre hizlalták a vezetésüket. A harmadonként mindössze egy-egy gólig jutó fővárosiak egyre kevésbé tudtak komoly ellenállást kifejteni. A mérkőzés félidejében kapusposzton - először a debreceni hoki történetében – Révész Zsuzsa személyében egy leány játékos kapott szerepet. Tehetséges kapusunknak ezúton is gratulálunk!

Két sikeres edzőmérkőzés után rövidesen folytatódik ifi játékosaink felkészülése az új idényre. Bízunk abban, hogy srácok eredményesen birkóznak meg az egyre komolyabb játékerőt képviselő vetélytársakkal is!

Máthé Csaba vezetőedző így látta a találkozót.

„Az ilyen, és ehhez hasonló mérkőzésen, amikor a korong többet van nálunk, akkor jönnek a felszínre a képességek közötti különbségek. Ilyen esetekben lehet bátrabban meghúzni az olyan cseleket, amelyek a fejlődésünket szolgálják. A csapatjátékunk jobb volt az előző mérkőzéshez képest, bár időnként az egyéni megoldások is felütötték a fejüket, aminek nem örültem A következő két mérkőzésen az utóbbiakból sokkal kevesebbet fogunk látni, mivel erősebb ellenféllel szemben lépünk a jégre. Összességében elégedett vagyok a mutatott játékkal. Történelmet is irtunk ebben a korosztályban, mivel Révész Zsuzsi előtt leány játékos még nem szerepelt ezen a szinten a DHK színeiben.”

A találkozón három gólt szerző Mihalik Gergő is megosztotta velünk a benyomásait.

„A szerdai első meccsen látszólag könnyedén nyertünk, ennek ellenére elég sok hibával játszottunk. Csaba bá’ pontosabb befejezéseket, jobb helyzetkihasználást kért a visszavágóra, ezeket jobbára sikerült is megvalósítani. Pénteken gördülékenyebb volt a passzjátékunk, a befejezésekre is jobban koncentráltunk, így már az 1. harmadban jelentős előnyre tettünk szert. Javuló formát mutattunk a két találkozó során, bár eddig főleg a támadó játék gyakorlására volt lehetőségünk. A jövő héten két szorosabb mérkőzésre számíthatunk a miskolciak ellen.”

FTC-Telekom – Debreceni HK 3-10 (1-5, 1-3, 1-2)
Gólszerzőink:
Mihalik G.(3), Fehér Á.(2),Ördög(2), Révész L., Váraljai Á. és Bíró-Dobi