ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U 21 | Jó játék, magabiztos győzelem a Vasas ellen

Közzétéve: 2021-08-09

Cimkék:  U 21

A mérkőzésen hivatalos jegyzőkönyvet nem vezettek, így kapóra jött, hogy a debreceni stáb pontos kimutatást készít a csapat valamennyi meccséről.

A találkozón történtekről György József vezetőedző beszélt.

„A mérkőzés első pár percében jobbnak tűnt a Vasas - állapította meg a debreceni szakvezető - ígéretes támadásokat vezettek és veszélyesebbek voltak a kapunkra is. Kétszer is hátrányba kerültünk és az egyikből betaláltak a mieinknek. Fokozatosan lendültünk játékba, sikerült nagyon szép támadásokat felépíteni, de az egyenlítő gólunk gól végül Bartók egyéni akciójából született meg. A harmad vége táján Ördög játszotta be a korongot a kapu elé, Szabó Dávid jókor volt jó helyen és az első mérkőzésén megszerezte az első találatát. A 2. harmadban egyre komolyabb nyomás alá helyeztük az ellenfelet. A Vasas kapusa remekül védett, azonban Bartók zseniális passzára már nem tudott reagálni, Dorogi pedig jó ütemben érkezett. A negyedik gólunknál is Bartók volt a főszereplő; Mihalik Gergővel játszott össze, végül már csak az üres kapuba kellett behelyeznie a pakkot. A harmad felénél kapust cseréltünk, majd emberhátrányba kerültünk; egy kékről ellőtt korong utat talált a hálónkba Gönczi botosa kesztyűje mellett. A harmadik játékrészben is fölényben játszottunk, de gólt csak az utolsó percekben tudtunk szerezni. Ekkor Mihalik Gergő üres kapura volt eredményes; egy védőn átemelt koronggal állította be a végeredményt.

A kapunkban Végh Dani kezdett, 30 perc alatt 13 lövést kapott, ezekből egy lett gól, a második fél órában Gönczi Bencze volt a hálóőrünk, az ő mérlege 12 lövés és egy kapott gól. A mieink összesen 55 lövést küldtek az ellenfél kapujára.

A meccs java részében jobbak voltunk, fizikailag is felülmúltuk az ellenfelet. Igaz, hogy volt egy hét előnyünk a Vasashoz képest, hiszen ők csak hétfőn kezdték meg a jeges edzéseket. Két újoncot avattunk a találkozón, Szabó Dávidot, a Fehérvár csapatától érkezett erdélyi születésű játékost, illetve a győri származású Jakabfy Sámuelt, aki Dunaújvárosban játszott a legutóbbi szezonban. Első junior mérkőzését játszotta két U 18-as, első éves ifi játékos is, akik Bartókkal „kiegészítve” hihetetlen élvezetes és kombinatív játékkal mutatkoztak be, név szerint Révész Levente és Mihalik Gergő.”

Vasas SC – Debreceni HK 2-5 (1-2, 1-2, 0-1)
Gólszerzőink:
Bartók (2), Szabó D., Dorogi és Mihalik G.