ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

Egy klub, ahol a hoki és a tanulás összeegyeztethető

DEBRECENI HOKI KLUB

Hiszünk abban, hogy a sikernek nincs titka. A sikernek ára van; az odaadó felkészülés, a kemény munka, az önfeláldozás, a megfeszített akarat. Hisszük, hogy együtt többek vagyunk, mint egyedül. Együtt és egymásért tudunk a hibáinkból tanulni és új életre kelni, mint a főnixmadár!.

A DEAC Jégkorong Akadémia a legjobb választás azoknak a fiatal hokisoknak, akik egyetemen szeretnék folytatni tanulmányaikat, de az élsportról sem akarnak lemondani.

 A Debreceni Egyetemi Atlétikai Club az ország egyik legnagyobb sportklubjává fejlődött az elmúlt években. Jelenleg 33 szakosztállyal működik az egyesület, amelynek egyik kiemelt sportága a jégkorong.

 

Tanulás és élsport egyszerre?

 

A DEAC JA kiváló lehetőség a fiatal hokisok számára, mert itt az egyéni tanrendnek köszönhetően végezhetik tanulmányaikat a Debreceni Egyetemre jelentkezők, miközben az élsportról sem kell lemondaniuk. A Debreceni Egyetemen tanuló sportolók számtalan olyan lehetőséggel élhetnek, amelyek elősegítik tanulmányaik, magánéletük és sportkarrierjük összeegyeztetését. Ilyen lehetőség a mentorprogram, ahová azok az aktív, nappali tagozatos hallgatók kerülhetnek be, akik Olimpiai és Universiade sportágak korosztályos és válogatott sportolói. A jelentkezett sportolók egyéni tan- és vizsgarendet igényelhetnek, valamint az egyetemi kollégiumi elhelyezésben is segítséget nyújthat ez a program. A mentorprogramban került sportoló tanulmányait egy mentor és egy tutor segíti, valamint a Debreceni Egyetem is egészségügyi tanácsadást és szakmai segítséget biztosít.

 

Büszkeségeink

 

A DEAC JA sportolói számára a Debreceni Egyetem egy biztos hátteret jelenthet a tanulmányaikban való kibontakozásra és az élsportig vezető úton. Ezt az utat képviseli Hetényi Zoltán, a magyar válogatott és a DEAC jégkorongcsapatának kiváló kapusa, aki a rendszeres mérkőzések és edzések mellett is kiváló eredménnyel végezte el a DE Agrártudományi Karának vadgazda mérnöki szakát, majd a mesterszakon állattenyésztő mérnöki diplomát is szerzett, most pedig doktori képzéssel folytatja a tanulmányait, ezzel párhuzamosan pedig a GTK sportközgazdász szakát is elvégzi. Az immár százszoros válogatott kapus korábban úgy fogalmazott, hogy mindig is fontosnak tartotta a tanulást, többek között ezért is tette át korábban a székhelyét Debrecenbe.

A DEAC jégkorongcsapatában nem Hetényi Zoltán az egyetlen, aki a sport mellett tanul, hiszen Molnár Dávid, Kozma Ferenc, Mihalik Gergő, Sándor Bence és Jakabfy Sámuel is a felnőtt létre való felkészülés terepének választotta a Debreceni Egyetemet és annak sportklubját. 

Azok a fiatal jégkorongozók, akik a jövőjüket tervezik, és úgy döntenek, a cívisvárosba költöznek, számtalan kar és szak közül választhatnak. A felvételi eljárás menetéről, a Debreceni Egyetemen található karokról, az egyetemi életről a https://unideb.hu oldalon olvashatnak.