Vereség Graz-ban

U20-as együttesünk vasárnap a stájerországi hoki akadémia csapata ellen lépett pályára idegenben.

A két együttes viszonylag jól ismeri egymást, a legutóbbi, február elején lejátszott mérkőzésen csak hosszabbításban kerekedtek felül a házigazdák, előtte viszont hazai jégen simán nyertünk ellenük.

A mieink jól indították a mérkőzést, bár a 3. percben emberelőnybe kerültünk, amit nem sikerült kihasználni. Alig öt perccel később újra fórban játszhattunk, ez alatt Kriukov góljával megszereztük a vezetést. A harmad második felében két alkalommal is hátrányba kerültünk, előbb Nagy Zalánt, majd Papikot állították ki. A debreceni együttes azonban jól védekezett, egygólos vezetésünkkel zárult az első harmad.

A 2. játékrészben többet támadtak a hazaiak és 28.30-nál Pesendorfer találatával kiegyenlítettek, a mieink viszont kezdték túlbonyolítani a játékukat. A harmad közepe táján megint kimaradt egy emberelőnyünk, az eredmény azonban nem változott.

A 3. harmadot góllal nyitották meg a graziak, 40.35-nél Farber volt eredményes. 47.49-nél Stradner növelte az akadémisták előnyét, majd a 48. percben Nagy Zalán 2 perces kisbüntetését Puaushenwein használta ki. 52.17-nél Filep révén előnyből szépítettünk, de feljebb kapaszkodni már nem sikerült.

A jó kezdés után visszaesett a mieink teljesítménye, nem hokiztunk elég egyszerűen és hatékonyan, végül a hazaiak nem érdemtelenül nyertek. Az akadémisták pontszámban utolértek minket az A-csoport tabelláján, február 21-én tehát mindenképpen pontokat kell szereznünk a HKB/DVTK ellen.

JAN BYLESJÖ vezetőedző a következőket nyilatkozta a mérkőzés után:

„Az első harmadban jó rajtot vettünk, különösen a hosszú utazás és ennek a játékosokra gyakorolt hatása tükrében. Mind a játékrendszer, mind az energiaszint rendben volt az mérkőzés elején. A 2. harmadban több cserénk is túl hosszúra nyúlt, elvesztettük a fonalat és ahelyett, hogy egyszerűen és hatékonyan hokiztunk volna, túlbonyolítottuk a játékot. A 3. játékrészt nagyjából ott folytattuk, ahol az előző harmadot abbahagytuk. Az ellenfél gyorsan megszerezte a vezetést, további gólokat lőttek és 4-1-re alakították az állást. Ezután már nem tudtunk visszajönni a meccsbe, így 4-2-re veszítettünk.”

EA Steiermark - Debreceni HK 4-2 (0-1, 1-0, 3-1)
Gólszerzők:
Pesendorfer, Farber, Stradner és Pauschenwein, illetve Kriukov és Filep

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok