Várhatóan negyedikként zárjuk az alapszakaszt

Szerdán este két fronton is összecsapott egymással a DHK és a MAC; a MOL csapatok a Tüskecsarnokban, a juniorok a Debreceni Jégcsarnokban találkoztak.

A mieink számára igen nagy volt a tét: amennyiben rendes játékidőben győzünk, a második helyen végzünk az alapszakaszban és elkerülünk két, vagy három rájátszás mérkőzést.

U20

Változatos játékkal indult a mérkőzés, a MAC kicsivel élesebb volt a mieinknél. A 2. percben Szokolov tört ki, Kuleshov csak egy hajszállal maradt le az átadásáról. Gyorsan és némileg váratlanul szerzett vezetést a vendégcsapat; a negyedik percben egy rossz passzunkat követően kevergettek a védekező harmadunkban, a hátracsorgó korongot a hátvéd Lakatos Levente lőtte be. Alig két perc múlva már kettővel vezettek, egy kontrából újra Lakatos volt eredményes. Feljöttek a debreceniek, volt néhány szépen kidolgozott helyzetünk is, de csak kevés, összesen csak kilenc kapura lövésig jutottunk. A játékrész legvégén Salló került kecsegtető helyzetbe, de a fonákját hárította a MAC hálóőre.

MAC találattal indult a 2. harmad; több vendégjátékos is ellépett, aztán Vajda ismétlése már szinte üres kapura ment. A hazai csapat három gólos MAC-vezetésnél sem adta fel. Az 5. percben Jancsó mutatott nagy cselsorozatot, elhúzta a pakkot a kapus előtt, de már nem tudott lőni. 25.37-nél a vendégek közül Lőczit állították ki, az előnyben támadtak a hajdúságiak; előbb Salló maradt le egy kicsivel Szokolov bejátszásáról, majd Darabos találta telibe a kapust a kék vonalról. 30.35-nél Kuleshov kapott két percet bottal akasztásért, egy perccel később Popkov is kiült a büntetőpadra. A dupla, majd a szimpla fórt nagy energiákat elégetve védekezte ki a hazai gárda. A 15. percben keményen megnyomtunk egy cserét, jól kevertünk, nagy forgalmat csináltunk a MAC ketrece előtt, a gól azonban elmaradt. Két perccel a harmad vége előtt Kuleshov pengette meg a vasat, aztán Szokolov támadta a kaput. Nagy akarattal, de sok hibával játszott a DHK, a MAC veszélyesebben hokizott.

A 3. játékrész elején a vendégek kivédekeztek egy áthúzódó emberhátrányt, Majoross ült a büntetőpadon testre ütésért. A harmadik percben Szokolov találta el a kapuvasat, majd 43.36-nál ismét Majorosst állították ki, ezúttal akadályozásért. Mintegy három perccel később Jaroslavov vitte be a MAC harmadába a pakkot, de Jancsó lövésébe belenyúltak a védők. 48.50-nél Jaroslavov a kékről váratlanul fonákkal ellőtte a korongot és az a meglepett Győri mellett a hálóba csúszott. A hazai gól után többször is veszélyeztetett a vendégcsapat. 55.00-nál Jancsót állították ki, a hátrányt azonban kivédekeztük. Az utolsó egy-másfél percben beszorult a fővárosi csapat, György István edző lehívta a kapuból Nagy Pétert, 59.55-kor időt kért, de az eredmény nem módosult.

Az két és fél sorral pályára lépő, erősen tartalékos, fáradt debreceni csapat helytállt, becsülettel végigküzdötte a mérkőzést, de ezúttal nem jutott többre a jóval élesebb, frissebben mozgó fővárosiakkal szemben. A vereség sajnos azt jelenti, hogy nagy valószínűség szerint az alapszakasz 4. helyére kerülünk és két, esetleg három rájátszás mérkőzést kell vívnunk az elődöntőbe kerülésért.

Debreceni HK-MAC Budapest 1-3 (0-2, 0-1, 1-0)


 U 18
Nem volt kérdéses a győzelem


Egy nappal a juniorok után az ifi csapatunk is pályára lépett, ellenfelük a Tisza Volán SC együttese volt. A vendégek a tabella utolsó helyét foglalják el, míg a mieink be vannak betonozva az ötödik helyre, így a rájátszásban a negyedik Csíkszeredával találkoznak. Ám addig hátra van még három alapszakasz mérkőzésük.

A szegedi csapat ellen a sérülésből visszatérő Gönczi Lajos kezdett a hazai kapuban. Már az első néhány percnyi játékidő igazolta a várakozásokat, miszerint ezúttal csak az lesz a kérdés, milyen gólkülönbséggel győz a hajdúsági együttes. A mieink végig nyomasztó fölényben játszottak, a vendégeknek csak szórványos ellenakciókra futotta az erejéből. Az első harmadban Jaroslavov vitte a prímet, mesterhármast szerzett, kétszer Rácz Kristóf, egy alkalommal Kharishin átadásából. A második játékrész során előbb emberhátrányos helyzetben Rácz Kristóf talált be, majd emberelőnyből Bartók növelte a hazai gólok számát. A 3. harmad góljait Kharishin és Nagy Zalán szerezték, az utóbbi szintén emberhátrányos szituációban esett.

A sérülések miatt erősen tartalékos DHK magabiztosan nyerte a mérkőzést, a fölényüket jól szemlélteti a kapura lövések alakulása (68-27) is. Nem sikerült viszont újabb sérülések nélkül megúszni a találkozót. A harmadik harmadban Bartók Pétert ütközték le, aki nem tudta folytatni a mérkőzést. Friss információk szerint bízhatunk abban, hogy az esetnek nem lesznek súlyosabb következményei.

Debreceni HK-Tisza Volán SC 7-0 (3-0, 2-0, 2-0)

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok