Újra a Fehérvárnál az előny

Aggasztó előjelekkel indult a junior bajnokság 3. helyéért folyó párviadal harmadik találkozója kedden délután Székesfehérváron.

Eleve öt játékos, egy teljes sor volt a hazai csapat előnye, akik a legutóbbi összecsapáshoz képest jóval erősebb összeállításban léptek a jégre, a mieink viszont több kulcsjátékosukat is nélkülözték. György István edző szervezett játékot, szilárd védekezést kért a fiaitól.

A mérkőzés elején az akadémisták keményen nekiugrottak a vendégeknek: hét perc sem telt el és már kétszer betaláltak. A debreceni szakvezetés a második fehérvári gól után kénytelen volt időt kérni. 10.17-nél Györfy Tihamér kozmetikázott az eredményen, de azután ismét fehérvári percek következtek; a hazaiak a 14. perc végén, majd 15 másodperccel utóbb is mattolták a mieink védelmét. Az 1. harmad 4-1-es eredménye és a 17-6-os kapura lövési mutató a játék képét tükrözi.

A 2. játékrész is fehérvári góllal kezdődött, 28.00-nál azonban a mieink kihasználták az első emberelőnyös lehetőségünket: Györfy pedig már a második gólját jegyezte. Ebben a periódusban több találat nem esett, de túlnyomó részt a hazaiak játszottak fölényben.

A 3. harmad elején újfent emberfórba kerültünk, ezt 43.04-nél Kuleshov váltotta gólra, Salló átadását értékesítve. Mielőtt azonban bizakodni kezdhettünk volna egy szoros eredményben, a hazai együttes újabb két gólt szerzett, amivel beállították a 7-3-as végeredményt.

A mérkőzés után György István edző sportszerűen elismerte, hogy ez alkalommal az ellenfél játékosai technikailag is a csapata fölé nőttek, domináltak a találkozón. A mieink játékából hiányzott a szervezettség, nem korcsolyáztunk eleget, az általunk elkövetett hibákat pedig azonnal büntették a fehérváriak. A vereség mindig fájó, de közel sincs itt a világvége. A 4 győztes mérkőzésig tartó párharcban pillanatnyilag 2-1 arányban az ellenfél vezet, szombat délben viszont újabb hazai összecsapás következik. Lesz tehát alkalmunk javítani!

Ifj. Ocskay Gábor JA-Debreceni HK 7-3 (4-1, 1-1, 2-1) – 2-1

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok