Újabb kétharmados hétvége az EBEL-ben

Három mérkőzést játszottak DEBMIS csapataink az első októberi hétvégén. A junioroknak ezúttal egy találkozó jutott, ez Miskolcon került sorra, míg az ifik kétmeccses ausztriai portyán vettek részt. Mindkét találkozójukon Klagenfurtban léptek jégre.

A szombati mérkőzésen a mieink ellenfele a házigazdák, a KAC csapata volt. A vendégek számára álomszerűen indult a találkozó, két kiváló egyéni megmozdulás révén, Rácz Kristóf találataival vezetett a közös csapat. A 2. harmadban – ahogyan György István edző a mérkőzés után elmondta – egy harmadnyi jó játék után elvesztettük a fonalat, a játékosokon kezdett kiütközni a 10 órás buszozás okozta fáradtság, jöttek az egyéni hibák. Küzdött, hajtott a vendégcsapat, de már nem tudtak igazán veszélyes támadásokat vezetni. A játékban jobban teljesítő KAC végül három góllal nyert, a mieink kapujában Agárdy Adrián ziccereket is hárított, kiválóan védett.

KAC – DEBMIS Select 5-2 (2-0, 0-2, 3-0)


A vasárnapi meccs ellentétes forgatókönyv szerint zajlott. Az 1. harmadban játékosainknak  semmi nem jött össze, a játékrész gól nélküli döntetlennel zárult. A 2. harmadban jött a fordulat, a csapat elkezdett játszani, beindult a passzjáték, a mieink sorra dolgozták ki a helyzeteket. A gólok sorát a 25. percben Pós Bertalan nyitotta meg, majd Nagy Bence és Lányi találatai következtek. A szerényebb képességű Zell Am See-Lienz közös csapat egyre kisebb ellenállást tudott kifejteni, együttesünk viszont György István értékelése szerint az eddigi legjobb 2. harmadát produkálta. A fiúk a záró harmadban sem álltak le, sőt még rátettek egy lapáttal, aminek újabb három gól lett az eredménye.

Zell Am See/UEC Lienz – DEBMIS Select 1-7 (0-0, 0-3, 1-4)
Gólszerzőink: Pós, Nagy, Lányi, Bartók, Rácz, Jaroslavov és FutóJunior csapatunk vasárnapi ellenfele a mieinkkel nagyjából azonos képességű HK Olimpija Ljubljana gárdája volt. A találkozót Jancsó Dávid egyéni akciója vezette be; a gól a 2. percben esett, erre a szlovénok Sever révén válaszoltak. A 18. percben Serman Egor használt ki egy emberfórt, majd a 2. játékrésztől kezdve egyre nagyobb fölénybe került a hazai csapat, főként fizikális téren múlták felül az ellenfelet. Kiemelkedően teljesített a mieink első sora; Serman összesen kétszer, Márton Koppány és Salló egy-egy alkalommal talált be, az asszisztok terén Szokolov négy, Popkov kettő, Salló és Márton egy-egy pontot jegyzett. A 3. harmadban már könnyedebb játék is elegendő volt az előny növeléséhez.

DEBMIS Select – HK Olimpija Ljubljana 5-2 (2-1, 1-0, 2-1)

A hétvégi forduló után a juniorok csoportjuk harmadik, míg az ifik csoportjuk ötödik helyét foglalják el.

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok