(U 20) Nagy bravúr a Tüskében!

Nem a legbiztatóbb előjelekkel utazott szerda délután Budapestre a DHK junior csapata. A társaság zöme részese volt az igencsak felejtős hétvégi EBEL-meccseknek, ami általában nyomot hagy az emlékezetben.

Ráadásul a kapusposzton is akadt némi bizonytalanság; a hosszas betegség után visszatérő Nagy Péter helyett György István edzőnek az ifi kapust, Kochetkov Ivant kellett a mélyvízbe dobni. Pozitív fejlemény volt ugyanakkor, hogy a szakvezető rendelkezésre állt az MOL keretből Györfy Tihamér és Molnár Dávid, jelenlétük mind a védekező, mind a támadó alakzatban komoly erősödést jelentett.

Az első játékrészben a debreceni legénység egyértelműen lerohanta a fővárosi csapatot. A hatodik percben már vezettünk, Molnár Dávid értékesítette Szokolov átadását. 16.33-kor Molnár Dávid szolgálta ki Sallót, aki emberelőnyös szituációban megszerezte a második gólunkat, egy másodperccel a harmad vége előtt pedig újabb Szokolov-Molnár akció végén már 0-3 állt a táblán.

Az eredmény sokkolta a hazaiakat, Fodor Szabolcs edző kapust cserélt és vélhetőleg rázavarta játékosait a mieinkre. Támadott, fölénybe került a MAC, de nem tudtak betalálni, mi viszont igen: a 23. percben Márton Koppány már a negyedik gólunkat szerezte Jancsó Dávid passzából. A gyakorlatilag két bekk-párral és két és fél sornyi támadóval játszó vendégcsapat tartotta az eredményt, egészen a 29. percig. Akkor viszont kicsit lankadt a figyelem és nem egészen egy perc alatt két gólra jött fel a MAC.

A 3. harmadra György István jó érzékkel taktikát váltott; észlelte, hogy egyre kevésbé vagyunk egyenlő partnerek a rohanós-ütközős hokiban. Pályára küldte a harmadik sort és hátrább vonta a csapatát, akik ugyanúgy helytálltak a védekezésben, mint annak előtte az offenzív hokiban. A mieink kiegyenlített harmadot produkálva biztosan őrizték meg két gólos előnyüket.

A mérkőzés végén György István edző elismeréssel szólt játékosairól, akik valamennyien kiválóan teljesítettek. Fegyelmezetten játszottak (mindössze három 2 perces kiállítással hozták le a meccset), jól használták ki a helyzeteiket és keményen védekeztek. Molnár Dávid két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a győzelemhez, de Szokolov Artyom két gólpassza is nagyszerű teljesítmény volt. Az edző külön kiemelte hálóőrünk, Kochetkov Ivan produkcióját, aki a találkozón 36 lövést hárított.

MAC Budapest - Debreceni HK 2-4 (0-3, 2-1, 0-0)

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok